Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Concept Factory στο πλαίσιο του Athens Film Lab: Πρόσκληση συμμετοχών

Concept Factory στο πλαίσιο του Athens Film Lab: Πρόσκληση συμμετοχών

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», διοργανώνουν – στο πλαίσιο του Athens Film Lab – στις 17-18 & 23 Σεπτεμβρίου 2015 το πιλοτικό πρόγραμμα Concept Factory.

 

Με στόχο τον εντοπισμό και τη θεραπεία μειονεκτημάτων που συχνά ενυπάρχουν στα αρχικά στάδια της δημιουργίας, το Concept Factory θα εστιάσει στη διερεύνηση των καλλιτεχνικών και οικονομικών δυνατοτήτων που καθορίζουν την προοπτική ενός κινηματογραφικού project μεγάλου μήκους.

 

Δέκα (10) projects σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης θα συμμετέχουν, κατόπιν επιλογής,  σε αυτό το εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 3 ημερών, που έχει στόχο να αναλύσει τις κινηματογραφικές ιδέες υπό ένα σφαιρικό πρίσμα (script & project development, pitching, production & co-production). Στο εργαστήριο θα συμμετέχουν καταξιωμένοι καθηγητές και έμπειροι επαγγελματίες του χώρου, σε άμεση σχέση με εκπροσώπους της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής βιομηχανίας.

 

Την τελευταία ημέρα του εργαστηρίου, 23/9, οι ιδέες θα παρουσιαστούν σε σημαντικούς Έλληνες και ξένους παραγωγούς.

 

TRAINERS & EXPERTS

 

Script development

Pavel Jech (Czech Republic)

Screenwriter / director – Dean, FAMU, Prague, Czech Republic

 

Nicos Panayotopoulos (Greece)

Screenwriter / Novelist

Project development

Isabelle Fauvel (France)

Producer / Development consultant, Initiative Film, Paris, France

 

Production

Elise Jalladeau (France)

Producer – Audiovisual Attaché, French Embassy in Athens, Greece; Group leader EAVE workshop "Ties That Bind" since 2010; former member of the Board of Directors of the Greek Film Centre (2011-2014)

 

Το εργαστήριο περιλαμβάνει:

17/9

10:00-14:00: Παρουσιάσεις (pitching & feedback)

15:00-20:00: Παρουσιάσεις (pitching & feedback)

18/9

10:00-14:00: Κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους trainers & experts

15:00-20:00: Κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους trainers & experts

23/9

Παρουσίαση των projects σε μια ομάδα Ευρωπαίων παραγωγών.

 

Όροι & Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Η πρόσκληση απευθύνεται σε επαγγελματίες κινηματογραφιστές που έχουν κάποια υπό ανάπτυξη ιδέα/ κινηματογραφικό σχέδιο για μεγάλου μήκους ταινία και βρίσκονται στα αρχικά στάδια επεξεργασίας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν στο ενεργητικό τους τουλάχιστον μία ταινία μικρού μήκους που να έχει παιχτεί σε αναγνωρισμένα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Γλώσσα εργασίας είναι η αγγλική

 

Προθεσμία Υποβολής των Αιτήσεων & Δικαιολογητικά:

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο info@mfi.gr μέχρι και την 5η Σεπτεμβρίου 2015. Θα πρέπει να συνοδεύονται από πλήρες βιογραφικό σημείωμα και σημείωμα του δημιουργού. Η ιδέα θα πρέπει να αναπτύσσεται σε μια σύντομη περίληψη (1-2 σελίδες).

Όλα τα κείμενα θα πρέπει να υποβληθούν στα αγγλικά

Σχετικές ειδήσεις
Κάλεσμα συμμετοχών στο 8ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου
22.02.2017 17:05
Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, συνεχίζοντας τη διερεύνηση του κόσμου μέσα από την ανθρωπολογία και την εικόνα, απευθύνει πρόσκληση για την υποβολή ταινιών που έχουν δημιουργηθεί από ανθρωπολόγους (ή ειδικούς συγγενών κλάδων), καθώς και φοιτητικών ταινιών που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο ερευνητικών εργασιών.
1ο Fashion Film Festival στη Λάρισα
23.01.2017 11:33
Ένα νέο φεστιβάλ ξεκινάει στη Λάρισα. Το Fashion Film Festival! Η διαλεκτική σχέση της μόδας και του κινηματογράφου σε κοινωνικό πλαίσιο. Διοργανώνεται στις 21, 22, 23 Φεβρουαρίου 2017 από την artfools σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας με πολλές εκπλήξεις και ταινίες από τον κόσμο της μόδας.
Film Factory Short Film Fund 2016: Διαγωνισμός Χρηματοδότησης Ταινιών Μικρού Μήκους
11.08.2016 16:03
Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και ο OTE TV, προσκαλούν – για δεύτερη συνεχή χρονιά – σεναριογράφους και σκηνοθέτες να καταθέσουν τα σενάριά τους σε ανοικτό διαγωνισμό για την παραγωγή Ταινιών Μικρού Μήκους.
MFI Script 2 Film Workshops 2016
27.06.2016 13:19
Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (MIK) μετά από 19 χρόνια επιτυχημένης πορείας, διοργανώνει και φέτος το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίων & κινηματογραφικών σχεδίων, MFI Script 2 Film Workshops.
Το 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη
11.04.2016 15:16
Η επιτυχημένη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται και φέτος στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, το οποίο μετά την Αθήνα (7 έως 13 Απριλίου 2016) «ταξιδεύει» στη Θεσσαλονίκη από τις 14 έως τις 20 Απριλίου 2016, στην αίθουσα Ολύμπιον.