Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Επτά Μικρές Ερωτικές Ιστορίες

Επτά Μικρές Ερωτικές Ιστορίες
Ένα αυτοσχεδιαστικό θέαμα που παίρνει αφορμή από τις σχέσεις των δύο φύλων και τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι η περφόρμανς για δύο ηθοποιούς 7 μικρές ερωτικές ιστορίες που παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σταμούλη.

Η παράσταση είναι σχεδιασμένη ειδικά για να παρουσιαστεί στο χώρο ενός café.

Για τον σκηνοθέτη είναι …ένα έργο που γράφτηκε στις πρόβες μαζί με τους ηθοποιούς και κινείται στη λογική του επινοημένου θεάτρου (devised theatre). Δουλέψαμε κυρίως με προσωπικές ιστορίες, αυτοσχεδιασμούς αλλά και με πολλά φανταστικά στοιχεία. Το θέμα του η ανάκτηση του Έρωτα, η Αγάπη, οι ανθρώπινες σχέσεις.

Αν και μερικές φορές δουλέψαμε με σχήματα (σχεδόν καρικατούρες) ψάξαμε μέσα απ’ όλη αυτή τη διαδικασία να βρούμε την Αλήθεια. Το κουκούτσι. Θέλαμε μια γλώσσα σύγχρονη, καθημερινή, αφαιρετική. Το είδαμε σαν παιχνίδι. Θέλαμε όλη η πρόβα να έχει τη διάθεση του παιχνιδιού. Περάσαμε από πολλά συναισθήματα, από το γέλιο στο κλάμα και από την ηρεμία στο θυμό. Πήραμε στοιχεία από παντού: από το σινεμά , το τσίρκο , το κουκλοθέατρο , τα ρεμπέτικα, τα δημοτικά τραγούδια… Πάντα με χιούμορ κι ανάλαφρη διάθεση. Χωρίς σκηνικά, χωρίς κουστούμια, 2 ηθοποιοί με όπλο το υποκριτικό τους ταλέντο.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Κεμερλής, Αφροδίτη Κλεάνθη

 

Σχετικές ειδήσεις
Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στον Πολυχώρο Vault
22.12.2016 16:28
Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει τις Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, τα έσοδα των οποίων θα δοθούν στην «Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ.» και στην «Κιβωτός του Κόσμου».
Το ΚΘΒΕ παρουσίασε μια πρωτότυπη performance στο Μετρό
15.12.2016 12:52
13 σκηνές της καθημερινότητας ζωντάνεψαν από 13 ηθοποιούς του ΚΘΒΕ την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στη στάση «Πανεπιστήμιο» του μετρό Θεσσαλονίκης.
Είσαι ένα κτήνος, Βίσκοβιτς - Ιστορίες με ζώα, από τους AbOvo και τους 4Frontal στο Bios
08.11.2016 10:51
Οι AbOvo και οι 4Frontal, δύο από τις σημαντικότερες νεανικές θεατρικές ομάδες, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας διηγούνται από τη σκηνή του Bios ιστορίες με ζώα, εμπνευσμένες από το ομώνυμο βιβλίο του Alessandro Boffa, σε μια κωμική και μουσική παράσταση: Είσαι ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς: Ιστορίες με ζώα που μοιάζουν με ανθρώπινες ιστορίες κατι σαν τον Αίσωπο ή τόσες άλλες ιστορίες (της παγκόσμιας λογοτεχνίας)... ξέρετε τώρα...
Αργύρης Πανταζάρας - Momentum: Μητρόπολη στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου
13.07.2016 09:18
Σε έναν έρημο και άγονο τόπο συναντιούνται επτά αγγελιαφόροι αρχαίων ελληνικών τραγωδιών. Ψελλίζουν ένα χορικό, ένα κοινό ‘τραγούδι’ μέσα απ’ όλες τις ιστορίες και αναζητούν τη δική τους «Μητρόπολη». Η Μητρόπολη του Αργύρη Πανταζάρα και της καλλιτεχνικής ομάδας Momentum υφαίνεται μέσα από τη σύνθεση πέντε αρχαίων τραγωδιών. Η Αντιγόνη του Σοφοκλή, ο Οιδίπους Τύραννος, οι Βάκχες του Ευριπίδη, ο Ηρακλής μαινόμενος και η Μήδεια ακούγονται σαν προσευχή μιας χώρας που πεθαίνει.
Οι Μικρές Ιστορίες Φόνων επιστρέφουν στον Πολυχώρο Vault
11.03.2016 10:58
Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει για 2η χρονιά, για 20 μόνο παραστάσεις, τις «Μικρές Ιστορίες Φόνων» του Παναγιώτη Μπρατάκου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά.