Όλο τον κόσμο γύρισα σε σένα όμως πάντα θα επιστρέφω! Με αυτό ακριβώς το συναίσθημα και με moto το τελευταίο project της “Traveling the world” η Λίλιαν Συρίγου επιστρέφει στη Σύρο, στην Αίθουσα Καμάρα της Άνω Σύρου από 10 έως 23 Αυγούστου 2015 με παλιές και νέες δημιουργίες της, σε μια εφ’ όλης της ύλης παρουσίαση της μέχρι τώρα δουλειάς της.

Από την εποχή που έφτιαξε τα πρώτα απλοϊκά, πρωτόλεια κοσμήματα στη Σύρο για να ενισχυθεί οικονομικά τo ταμείο της 5ήμερης εκδρομής της τρίτης Λυκείου έχουν περάσει κιόλας 15 χρόνια. Από τότε που η δουλειά της ξεχώρισε σαν μια χαρούμενη χρωματιστή παρέλαση από ασημένιες ηρωίδες και ήρωες που ξεπήδησαν από παραμύθια και παροιμίες παρέα με ζουζούνια, πεταλούδες και λουλούδια βγάζοντας τη γλώσσα κι αυθαδιάζοντας στη σοβαροφάνεια του συνηθισμένου λιγότερος. Από τότε που οι πρώτες μπαλαρίνες και οι γυναίκες του κόσμου με τα πολύχρωμα τούλια και τα μεταξωτά φορέματά τους χόρεψαν μαζί της τον πρώτο χορό ακόμη πιο λίγος. 

Τα χρόνια που πέρασαν έκαναν το κορίτσι γυναίκα, η ανάγκη για χρώμα καταλάγιασε, η παιδικότητα έδωσε ευγενικά τη θέση της στην ωριμότητα, οι γραμμές έγιναν minimal, πιο λιτές και αποφασιστικές, οι αφηρημένες γραμμές υπάκουσαν στους κανόνες της γεωμετρίας και το ασήμι συμφιλιώθηκε επιτέλους με το χρυσό. Η ανάγκη όμως για ταξίδια του σώματος, της ψυχής αλλά και της φαντασίας δεν στέρεψε ποτέ. Έγινε πολλές τεθλασμένες γραμμές που σχεδίασαν τους ορίζοντες από πόλεις του κόσμου, που έζησε, που ταξίδεψε, που ονειρεύτηκε να γνωρίσει από κοντά: Αθήνα, Βερολίνο, Άμστερνταμ, Λονδίνο, Στοκχόλμη, Παρίσι, Βαρκελώνη. Και τα ταξίδια δεν τελειώνουν ποτέ…

Σύντομο Βιογραφικό:

Η Λίλιαν Συρίγου γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα παιδικά της χρόνια μεταξύ Σύρου και Αθήνας. Σπούδασε σχέδιο και τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος στην MOKUME και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικών ή παρεμφερών με το κόσμημα. Από το 2006 δραστηριοποιείται επαγγελματικά με το κόσμημα, άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην οδό Αναγνωστοπούλου. Από το 2012 ζει μόνιμα στο Βερολίνο όπου βρίσκεται πλέον το εργαστήριό της. Έχει δημιουργήσει το δικό της e-shop της και στο site της www.madebylilian.com μπορείτε να δείτε σημαντικό κομμάτι της δουλειάς της μέσα από φωτογραφίες και άλμπουμ.