Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο Υπηρέτης του Robin Maugham

Ο Υπηρέτης του Robin Maugham
Η Pecora.Nera.Productions παρουσιάζει από την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου το άπαικτο στην Ελλάδα αριστούργημα του Robin Maugham Ο Υπηρέτης στο θέατρο Προσκήνιο, σε  σκηνοθεσία Φίλιππου Σοφιανού, μετάφραση Χριστίνας Παγκουρέλη και τους Φίλιππο Σοφιανό και Πέρη Μιχαηλίδη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο Τόνυ, ένας μαλθακός αριστοκράτης, ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα στις Αγγλικές αποικίες, επιστρέφει στην πατρίδα του το Chelsea. Ξαναβρίσκει τους φίλους του και τη μνηστή του Σάλυ.  Καλομαθημένος όπως είναι και μη έχοντας ιδιαίτερη όρεξη για δουλειά αναζητά τις υπηρεσίες ενός μπάτλερ, ενός υπηρέτη που θα τον φροντίζει κατά την παραμονή του στο μεγάλο εργένικο σπίτι του. Έτσι εμφανίζεται ο Μπάρετ. 

Η παροχή υπηρεσιών του Μπάρετ είναι τόσο ψηλού επιπέδου που τον καθιστά άκρως απαραίτητο και αναντικατάστατο για τον Τόνυ, που βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην παθητική αποδοχή των όσων συμβαίνουν γύρω του. Ο υπηρέτης αποκτά εξουσία στον κύριό του. Η εδραίωση αυτής της εξουσίας περνά μέσα από τη Βέρα, ένα φρέσκο, νέο και προκλητικό κορίτσι  που εμφανίζεται ως «ανιψιά» του Μπάρετ. Ο Τόνυ θα ενδώσει στη γοητεία της Βέρα, και θα απομακρυνθεί από τη μνηστή του μέχρι τη στιγμή που θα ανακαλύψει ένα καλά κρυμμένο μυστικό…

Ο Υπηρετης του Robin Maugham, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είχε γυριστεί το 1963 σε ασπρόμαυρη ταινία σε σκηνοθεσία Joseph Losey και κινηματογραφικό σενάριο Harold Pinter, με πρωταγωνιστές τους Dirk Bogart, James Fox, Sarah Miles και Wendy Craig.
 
Στη συνέχεια θα δοθούν  παραστάσεις στην Κύπρο και την Θεσσαλονίκη.

Σχετικές ειδήσεις
Aurora, του Βλαδίμηρου Νικολούζου στο Θέατρο Ροές
20.02.2017 13:33
Το Rēs Ratio Network υποδέχεται στο Θέατρο Ροές την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Βλαδίμηρου Νικολούζου, Αurora, με πρωταγωνίστρια την Ηλέκτρα Νικολούζου, από Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 και για έξι μοναδικές παραστάσεις. Πρόκειται για έναν μονόλογο μιας γυναίκας που ακροβατεί στα όρια του πραγματικού, ανάμεσα στους ήχους και το σώμα.
Η
11.01.2017 17:18
Στη βιομηχανική περιοχή του Βοτανικού, μια νύχτα ξεφαντώματος γίνεται αφορμή για να έρθουν αντιμέτωποι με τον εαυτό τους και τα όριά τους η αριστοκράτισσα Δεσποινίς Τζούλια, ο υπηρέτης Ζαν και η μαγείρισσα Κριστίν, οι ήρωες του έργου του Αυγούστου Στρίντμπεργκ «Δεσποινίς Τζούλια» που ανεβάζει η Ομάδα CARTEL.
Η Αγγελική, από τους Fly Theatre επιστρέφει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
26.10.2016 14:52
Mετά τη συμμετοχή τους, για πέμπτη φορά, στην παράσταση «Μαγικός Αυλός» του Σάιμον Μακ Μπέρνυ, ιδρυτή της ομάδας Complicite, οι Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου και Robin Beer) επέστρεψαν από το Λονδίνο στην Αθήνα με το έργο τους “Αγγελική”, το οποίο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δώμα του Θέατρου του Νέου Κόσμου την περσινή χρονιά και επιστρέφει από τις 11 Νοεμβρίου 2016 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στον Κάτω Χώρο του ίδιου Θεάτρου
Η Παρεξήγηση του Albert Camus στο Θέατρο Radar: Παράταση παραστάσεων
20.04.2016 14:45
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, η παράσταση του έργου "Η Παρεξήγηση" του Albert Camus, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη, παρατείνεται στο Θέατρο Radar και μετά το Πάσχα από τις 6 έως τις 29 Μαΐου και μόνο για 12 παραστάσεις.
Αγγελική, από τους Κilling the fly στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
22.03.2016 10:41
Mετά τη συμμετοχή τους για πέμπτη φορά στην παράσταση «Μαγικός Αυλός» του Σάιμον Μακ Μπέρνυ, ιδρυτή της ομάδας Complicite, οι Κilling the fly (Κατερίνα Δαμβόγλου και Robin Beer) επιστρέφουν από το Λονδίνο στην Αθήνα με το έργο τους "Αγγελική", το οποίο παρουσιάζεται στο Θέατρο Νέου Κόσμου, έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το περασμένο καλοκαίρι στην Κρήτη.