Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Θάλασσα – Mare: Έκθεση του Andrea Valleri στον Ι.Ο. Χανίων

Θάλασσα – Mare: Έκθεση του Andrea Valleri στον Ι.Ο. Χανίων

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής γλυπτικής του Andrea Valleri με τίτλο «Θάλασσα – Mare» θα πραγματοποιηθούν τη Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015 στις 21.00 στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.

 

Θάλασσα είναι μια μεταφορά για το νόημα της ζωής αντιληπτής ως πνεύμα. Είναι ένα ιδανικό ταξίδι, που ξεκινά από το μετα-βιομηχανικό παρόν της Μαργκέρα (Erat Verbum), μιας βενετσιάνικης βιομηχανικής περιοχής σε μεγάλο βαθμό εγκαταλειμμένης σε ό,τι αφορά την παραγωγή· είναι όμως επίσης ένα τοπίο που, ανάμεσα σε πολλά ασήμαντα επιγράμματα, αναφέρει μια φράση από τον Πρόλογο του Ευαγγελίου του Αγίου Ιωάννη, και ως εκ τούτου οδηγεί στο θέμα της λειτουργίας και της σημασίας της γλώσσας. Το ιδανικό ταξίδι συνεχίζεται στο εσωτερικό της λιμνοθάλασσας ως ιστορικής διαδρομής (Il ponte di Rialto, piazza San Marco) όπου ανακαλύπτουμε εκ νέου τις βυζαντινές ρίζες του πολιτισμού μας. Το μέσο είναι μια γόνδολα η οποία, κατά τη διαδρομή της, έχει ενσωματώσει την ίδια την κίνηση (Δυναμική αποδόμηση μιας γόνδολας). Το ταξίδι συνεχίζεται στη θάλασσα, χώρο σύμβολο των άπειρων δυνατοτήτων, όπου βρίσκεται το νησί της Ουτοπίας (Utopia), ένα ιδανικό μέρος φτιαγμένο με το μπλε και το λευκό χρώμα της Ελλάδας, και ορισμένα φανταστικά βενετσιάνικα κτίρια, στη μνήμη του πρωτοτύπου όλων των ουτοπιών, της πλατωνικής εκείνης ουτοπίας από την Πολιτεία. Πέρα από την ίδια την ουτοπία βρίσκεται ο μύθος (Οι Κένταυροι, Ο Μινώταυρος), αρχέγονη έννοια της ύπαρξης, όπου το παρελθόν και το μέλλον συναντώνται.

Andrea Valleri

Σχετικές ειδήσεις
1896-2016, Ολυμπιακό Ταξίδι: Έκθεση με τις αφίσες των Ολυμπιακών Αγώνων στον Ι.Ο. Χανίων
11.08.2016 12:46
Τα εγκαίνια της έκθεσης “1896-2016, Ολυμπιακό Ταξίδι - Το Πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από τις αφίσες της διοργάνωσης” θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 και ώρα 8:30 μμ, στο Νεώριο του Μόρο – Ι.Ο. Χανίων, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.
Wild & Free: Έκθεση ζωγραφικής της Εύας Μπρατοπούλου στις Σπέτσες
09.08.2016 12:09
Το βράδυ της Κυριακής 7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Εύας Μπρατοπούλου, στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου SPETSES.
A World Not Ours: Οι καλλιτέχνες της έκθεσης
22.07.2016 13:53
Το Art Space Pythagorion της Σάμου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έκθεσή του για το φετινό καλοκαίρι, με τίτλο A World Not Ours, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στις 4 Αυγούστου 2016, ενώ την επιμέλειά της έχει αναλάβει η Κατερίνα Γρέγου.
Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών: Έκθεση 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών
19.05.2016 11:16
Η έκθεση ζωγραφικής 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών με θέμα «Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών» θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου.
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.