Το MONO METAL Open-Air Festival, είναι ένα γεγονός, αποτέλεσμα θετικής ενέργειας, διάθεσης και δραστηριοποίησης για μουσική, όπως ακριβώς τη θέλουμε.

Το Σάββατο 8 Αυγούστου 2015, πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη του Αιγίου, festival σκληρής μουσικής με συγκροτήματα από Αθήνα, Πάτρα και Αίγιο.

Σκοπός του festival είναι να εδραιωθεί και χρόνο με το χρόνο να μεγαλώνει, ενώνοντας μουσικούς από κάθε μέρος της Ελλάδας και όχι μόνο.

Line up 2015:

MOTHER OF MILLIONS (Αθήνα)

FUROR (Αθήνα)

SPECIAL GUEST 3FOLD PAIN (Αθήνα)

VAULT OF ACANTHUS (Αίγιο)

BLAME THE TREES (Αθήνα)

DISCONNECTED (Αθήνα)

MASQUERA DI FERRO (Πάτρα)

Θα υπάρξει after party με μουσικές επιλογές του Antreas Georgiou.

Mother Of Millions (Αθήνα)

Οι Αθηναίοι prog metallers MOTHER OF MILLIONS πραγματοποιούν ένα διάλειμμα από τις ηχογραφήσεις του διαδόχου του πολυσυζητημένου ντεμπούτο τους “Human” (Turkey Vulture, 2014) για να ανέβουν στη σκηνή του MONO METAL FESTIVAL στο Αίγιο, τη δεύτερη χρονιά διεξαγωγής του. Έχοντας πραγματοποιήσει μία σειρά σημαντικών ζωντανών εμφανίσεων σε Αθήνα και επαρχία, ανοίγοντας μάλιστα σε κάποιες από αυτές για τους –επίσης Έλληνες– symphonic death metal pioneers, SEPTICFLESH και τους post-rock heroes sleepmakeswaves και έχοντας πειραματιστεί με τον ήχο και το υλικό τους, ακόμη και σε unplugged / ακουστικές φόρμες, οι MoM έχουν καταφέρει να αποτελέσουν μία ανερχόμενη δύναμη του εγχώριου underground, αφήνοντας πάντα τις καλύτερες των εντυπώσεων με τις δυναμικές και γεμάτες ενέργεια ζωντανές τους εμφανίσεις. Ο άκρως μελωδικός τους ήχος ακροβατεί κάπου ανάμεσα στο progressive metal και το progressive rock, ενώ –όντας από τη φύση τους καλλιτεχνικά ακομπλεξάριστοι- δεν διστάζουν να πειραματιστούν με νύξεις world music όπως και heavy rock γκρούβες, δίνοντας μια άλλη διάσταση στον prog χαρακτηρισμό τους και καταφέρνοντας έτσι να αποτελέσουν άκουσμα ενδιαφέρον, περιπετειώδες και –σε στιγμές- άκρως soundtrack-ικό. Η μαγευτική φωνή του Γιώργου Προκοπίου (επίσης μέλος των POEM) είναι άλλο ένα από τα συστατικά του ήχου τους που μαγνητίζει τον ακροατή, ενώ τα χαρακτηριστικά visuals που τους συνοδεύουν αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των ζωντανών τους εμφανίσεων, γεγονός που αποτελεί άλλον έναν λόγο για να παραβρεθείτε σε μία από αυτές.

3FOLD PAIN (Αθήνα)

Οι 3Fold Pain δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2010 στην Αθήνα. Είναι ένα alternative / metal group με μοντέρνα ηχητική προσέγγιση και έντονες επιρροές
από τον σύγχρονο Αμερικάνικο ήχο. Στο διάστημα της ύπαρξής τους έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα,
καθώς και ένα τουρ στην Ιταλία. Έχουν κυκλοφορήσει ένα ΕΡ το 2010 με τίτλο “Don’t Trust Them”, ένα 7” βινίλιο το 2011 με τίτλο “Into Your Depths”
από τη Lighten the Underground Records και το πρώτο, ομώνυμο promo album τους το 2012.
Το 2013 οι 3Fold Pain υπέγραψαν δισκογραφικό συμβόλαιο με την Αμερικάνικη Turkey Vulture Records για τη κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτο album
τους και την παγκόσμια διάθεση του μέσω των Bungalo Records και Universal Music Group Distribution (ΗΠΑ).

VAULTofACANTHUS (Αίγιο)

Οι vaultOFacanthus είναι ένα συγκρότητημα το οποίο κινείται στα μονοπάτια του συμφωνικού metal,
με έντονη όμως και την χρήση progressive στοιχείων. Η συναυλιακή δραστηριότητά τους ξεκίνησε στο Αίγιο το 2011, ενώ το ντεμπούτο 4-track EP τους,
με τίτλο “An Acanthus Tale”, κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2013, ως ανεξάρτητη παραγωγή και παρουσιάστηκε σε live εμφανίσεις, από τις οποίες ξεχωρίζει
το opening στα Υπόγεια Ρεύματα στο Δημοτικό Στάδιο Καμαρών Αιγιαλείας.
Τον Μάιο του 2014, το συγκρότημα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη δισκογραφική εταιρεία Final Touch
(label συνεργαζόμενο με την Cobalt, με owner/ director τον Μίλτο Καρατζά),
από την οποία αναμένεται σύντομα και η κυκλοφορία του single τους, με τίτλο “From Now On”.

BLAME THE TREES (Αθήνα)

Οι Blame the Trees είναι μία πενταμελής ατμοσφαιρική rock μπάντα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το φθινόπωρο του 2011,
με επιρροές που κυμαίνονται από το trip-hop έως το post-rock. Τον Δεκεμβριο του 2013 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο “Synapses”.
Αυτή τη στιγμή συνθέτουν τα καινούρια τους κομμάτια με σκοπό τη κυκλοφορία του δεύτερού τους album.

DISCONNECTED (Αθήνα)

Οι Disconnected είναι μια πενταμελής αγγλόφωνη μπάντα από την Αθήνα, που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2010.
Ο ήχος των Disconnected είναι επηρεασμένος από την Αμερικάνικη και Βρετανική alternative rock σκηνή.
Από τη δημιουργία τους μέχρι σήμερα έχουν στο ενεργητικό τους πολλές ζωντανές εμφανίσεις,
σε γνωστά συναυλιακά venues της Αθήνας , ενώ τον Σεπτέμβρη του 2013 εμφανίστηκαν μαζί με τους Locomondo στο Α21 Freedom Fest στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
To 2014 συμμετείχαν με ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορα events, όπως στη φιλανθρωπική εκδήλωση του ιδρύματος Make A Wish,και στο 6 D.O.G.S.
Αυτή την περίοδο βρίσκονται στην ολοκλήρωση της πρώτης προσωπικής τους δουλειάς που θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι.

MASQUERA DI FERRO (Πάτρα)

Οι Πατρινοί Masquera Di Ferro δημιουργήθηκαν τον Οκτώβρη του 2012 και ο μουσικός προσανατολισμός τους εντοπίζεται στο μελωδικό heavy metal.
Μετά από αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας , όπου και ολοκλήρωσαν το line up στα μέσα του 2013 , το συγκρότημα ολοκλήρωσε την πρώτη παραγωγή άλμπουμ
τον Οκτωβρίου του 2013 στο NOISEBOX STUDIO με παραγωγό τον Σάκη Μπάστα.