Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ελεωνόρα Αποστολίδη και Χρίστος Παπαγεωργίου στο 10ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

Ελεωνόρα Αποστολίδη και Χρίστος Παπαγεωργίου στο 10ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015 στο πλαίσιο του 10ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, η Ελεονώρα Αποστολίδη και ο Χρίστος Παπαγεωργίου θα εμφανιστούν στην Παραλία Αύρας στην Αίγινα.

Η Ελεονώρα Αποστολίδου θα παίξει τα έργα: F. Schubert: Σονάτα για πιάνο αρ. 14 σε λα ελάσσονα, D. 784 (I. Allegro giusto, II. Andante, III. Allegro vivace) S. Rachmaninoff: Moments Musicaux, έργο 16 αρ. 3, 4, 5, 6

Ενώ μαζί με τον Χρίστο Παπαγεωργίου θα παρουσιάσουν στυλιστικές παραλλαγές πάνω στο τραγούδι «Στο περιγιάλι το κρυφό» του Μίκη Θεοδωράκη.

Ένα έργο του Χρίστου Παπαγεωργίου για σόλο πιάνο με αφετηρία την πασίγνωστη μελωδία του τραγουδιού του Μίκη Θεοδωράκη. Στο περιγιάλι το κρυφό... Την επεξεργάζεται σε όλα τα μουσικά στυλ από τον Κουπερέν μέχρι τον Κήθ Τζάρετ αλλά και ακόμη παραπέρα… με τη βοήθεια του Τμήματος Μουσικής Έρευνας και Τεχνολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (καθηγητές Θ. Λώτης & Α. Μνιέστρης). Από τον Μπαχ και τον Χαίντελ ξετυλίγεται μια μεγάλη σειρά από εμβληματικούς πιανίστες- συνθέτες της ιστορίας (Μότσαρτ, Σούμαν, Μπάρτοκ κ.α.), οι οποίοι συνομιλούν μουσικά με... τον Μίκη Θεοδωράκη!

Χρίστος Παπαγεωργίου, πιάνο  
Ελεονώρα Αποστολίδη, πιάνο

Βιογραφικά

H Eλεονώρα Αποστολίδη γεννήθηκε στη Πρέβεζα το 1995. Με τη καθοδήγηση της μητέρας της ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας. Το 2010 έλαβε Δίπλωμα πιάνου με βαθμό Άριστα και Πρώτο βραβείο με καθηγητή τον Χαράλαμπο Αγγελόπουλο. Το 2012 έλαβε το πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με βαθμό Άριστα ( Τάξη Γιώργου Χλίτσιου). Έχει βραβευθεί σε διεθνής και πανελλήνιους διαγωνισμούς όπως: AADGT: International Young Gifted Musicians Festival, Passion of Music 2015 στη Νέα Υόρκη (Χρυσό μετάλλιο), International Competition of Young Performers (τίτλος του Soloist), 26ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης (1ο βραβείο), Πανελλήνιος διαγωνισμός πιάνου " Τέχνης" (3ο βραβείο), Πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης (2ο βραβείο). Ως σολίστ έχει συμπράξει με τη Δημοτική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τη MOYSA (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης) και με την Ορχήστρα Σπουδαστών του ΚΩΘ. Έχει δώσει συναυλιες στην Ελλάδα, στην Ουγγαρία, στο Βέλγιο, στην Αυστρία, στις Η.Π.Α και έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως, Carnegie Hall, Steinway Hall (New York), Castle D’ Ursel, Wiener Saal, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους σολίστ όπως: Ναταλία Μιχαηλίδου, Δημήτρης Τουφεξής, Susan Star, Anthony Newman, Alexander Korsantia, Alexander Melnikov, Vladimir Feltsman. Σήμερα φοιτά στο Conservatory of Music, Purchase College στη Νέα Υόρκη με πλήρη υποτροφία στη τάξη του Paul Ostrovsky.

Ο Χρίστος Παπαγεωργίου συνθέτης, πιανίστας , εκπαιδευτικός και παραγωγός ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών με τον τίτλο «Αναζητώντας την κυρία με τη Στρυχνίνη». Από τον Ιούνιο του 2014 είναι ο νέος Διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ. Το 2013 εμφανίστηκε στο Avery Fisher Hall ΝΥ όπου έπαιξε διηύθυνε Μότσαρτ με την New England Sympony και την ίδια χρονιά η Φιλαρμονική της Οδησσού η ΚΟΑ και η Φιλαρμονική του Μπάφαλλο (Buffalo NY) περιέλαβαν στο πρόγραμμά τους τη σύνθεσή του «Πυρρίχιος». Η τελευταία απέσπασε την ίδια χρονιά και βραβείο από την ASCAP για την παρουσίαση του. Επιπλέον έχει τιμηθεί με πλειάδα σημαντικών βραβείων όπως το 1ο βραβείο σύνθεσης 2 Agosto 1999, Reding-Piette1996 στο πιάνο ντούο, Βραβείο Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 1998 κ.α.). Έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα σε πολλά μουσικά κέντρα του κόσμου, όπως Lincoln Center, Carnegie (Weil) Hall, Berlin Philharmonie, Barbican Hall, South Bank Center St James Palace, Κioi Hall, Casals Hall Codaira Hall Tokyo, Rudolfinum Dvorak Hall κ.α. Εκτός των προαναφερθέντων έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως η Philharmonia η Orchestre Symphonique du Capitale de Toulouse, η Οxford Philomusica, η Συμφωνική του Μονάχου, η Malaga Symphony Orchestra, η N.H.K., η Orchestra Sinfonica del Emiglia Romagna “Arturo Toscanini”, η Czech Radio Symphony την Κ.Ο.Θ. Καμεράτα των Φίλων της Μουσικής κ.α. Τον Απρίλιο του 2015 και για πρώτη φορά 85 χρόνια μετά τον Δημήτρη Μητρόπουλο έπαιξε και διηύθυνε με ελληνική ορχήστρα (Ε.Σ.Ο.ΝΕΡΙΤ) το 3ο κοντσέρτο για πιάνο του Προκόφιεφ που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. Από τη ΝΕΡΙΤ plus. Επίσης συνεργασίες του περιλαμβάνουν εξέχοντες καλλιτέχνες όπως οι M.Plasson, P. Entremont, P.Calderon, H. Earle, D. Callegari, ο Oscar Ghiglia, η Μαρία Φαραντούρη, ο Θεόδωρος Κερκέζος, ο Χρήστος Ζερμπίνος, ο Stanley Drucker η Elmira Darvarova, οι N.Y.Phil. Chamber Soloists, κ.α.

Σχετικές ειδήσεις
Κυριακάτικο πρωινό στην Κ.Ο.Θ. με τους Artvarious
15.12.2016 16:38
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το ιδιαίτερα αξιόλογο τετραμελές μουσικό σύνολο ‘ArtVarious’, το οποίο έχει μία οχτάχρονη πορεία στα μουσικά πράγματα της χώρας, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πλήθος έργων μουσικής δωματίου, πολλά εκ των οποίων τα παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, αναδεικνύοντας παράλληλα και σπάνιες συνθέσεις, τόσο της φωνητικής, όσο και της οργανικής μουσικής.
Οι aMUSEment στο Μέγαρο Γκύζη
19.08.2016 13:57
Την Τρίτη 23 Αυγούστου, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη περιλαμάνει μία συναυλία με τα μέλη της επιτροπής του Διεθνούς Μουσικού Διαγωνισμού “TheMuse”, ο οποίος θα αναλάβει να συνεχίσει τα μουσικά δρώμενα του Μεγάρου Γκύζη, την επόμενη ημέρα.
Η Camerata Junior στο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2016
15.06.2016 14:23
Η Camerata Junior - Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής ανοίγει στις 16 Ιουλίου το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2016.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Ο Χρίστος Τζιφάκης και ο Adolfo Vega στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
17.03.2016 16:39
O κιθαρίστας και συνθέτης Χρίστος Τζιφάκις και ο Σεβιλλιάνος χορευτής του flamenco, Adolfo Vega, γιορτάζουν την άνοιξη, την Κυριακή 10 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θέατρου, πλαισιωμένοι από μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών της jazz και της latin σκηνής