Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

In Flux: Διεθνής Εικαστική Έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο "Λ. Κανελλόπουλος"

In Flux: Διεθνής Εικαστική Έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο

Το Πολιτιστικό Κέντρο "Λ. Κανελλόπουλος" εγκαινιάζει την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015 τη Διεθνή Εικαστική Έκθεση, In Flux, στο πλαίσιο των φετινών Αισχυλείων.

Η έκθεση In Flux συγκεντρώνει μια ομάδα διεθνών καλλιτεχνών, το έργο των οποίων αντανακλά την τρέχουσα καταστασιακή ρευστότητα. Αναγνωρίζουμε πως βιώνουμε μια περίοδο μετάβασης. Αναγνωρίζουμε επίσης την ώσμωση που συντελείται την τελευταία δεκαετία ανάμεσα στους καλλιτέχνες και σε αυτή την αλλαγή.

Εστιάζοντας καταρχήν στην Ευρώπη και τις γειτονικές της χώρες, η έκθεση εξετάζει το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό κλίμα και παρουσιάζει τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι καλλιτέχνες ανταποκρίνονται στη ρευστότητα.

Τα γεγονότα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι ταυτόχρονα λεπτοφυή και αιχμηρά, καλύπτοντας ένα φάσμα που ποικίλει από τις διαμαρτυρίες στην Maiden Square της Ουκρανίας , τη μετανάστευση σε πόλεις-λιμάνια σε όλη την Ευρώπη μέχρι έργα που αμφισβητούν τις θεσμικές δομές και τα δυτικά ιδεώδη.

Τέλος η έκθεση υπογραμμίζει τις διαφορετικές προσεγγίσεις και μεθόδους εργασίας της σύγχρονης καλλιτεχνικής πρακτικής, περιλαμβάνοντας καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν μία σειρά διαφορετικών εκφραστικών μέσων όπως η κινούμενη εικόνα, η φωτογραφία, η γλυπτική, η περφόρμανς και το photobook.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Bouillon Group (Γεωργία), Αικατερίνη Γεγησιάν (Ελλάδα), Vladyslav Krasnoshchlok και Sergey Lebedinsky (Πολωνία), Emeric Lhuisset (Γαλλία), Thomas Mailaender (Γαλλία), Ahmet Öğüt (Βερολίνο / Άμστερνταμ), Henk Wildschut (Ολλανδία).

Επιμέλεια Shoair Mavlian, Assistant Curator, Tate Moder

Σχετικές ειδήσεις
Εικαστική έκθεση του Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. στο Πολιτιστικό Κέντρο
08.02.2017 10:18
Έως και τις 15 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας - Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. ταξιδεύει 82 καλλιτέχνες του στην πρωτεύουσα Αθήνα.
ΜΕΘΕΞΙΣ: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Dépôt Αrt gallery
13.12.2016 15:34
Η Dépôt Αrt gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρες 19:00 έως 23:00 την ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα " Μ Ε Θ Ε Ξ Ι Σ " σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Βαφειάδη.
Exclusives 2016: ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος
02.09.2016 14:57
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 8 έως τις 10.30 το βράδυ η Αίθουσα Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ - δεξαμενή " εγκαινιάζει τη νέα εικαστική σεζόν με την ομαδική έκθεση με έργα νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών "Exclusives 2016 ".
ΞενοΔοχείο: 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας
02.06.2016 14:49
Η 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας θα πραγματοποιηθεί 6 - 26 Ιουνίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», με τίτλο ΞενοΔοχείο.
4 us only not: έκθεση της πλατφόρμας The ArtLoft
28.04.2016 12:42
Η εικαστική πλατφόρμα "TheArtLoft" παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "4 us only not” στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft”, στο κέντρο της Αθήνας.