Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Εν Λαυρίω: Ομαδική έκθεση του Συλλόγου Εικαστικών Μεσογαίας

Εν Λαυρίω: Ομαδική έκθεση του Συλλόγου Εικαστικών Μεσογαίας

Οι καλλιτέχνες του Συλλόγου Εικαστικών Μεσογαίας εμπνευσμένοι από την ιστορία, τη φύση και την ιδιαιτερότητα του χώρου του Λαυρίου εκθέτουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας και κεραμικής από τις 26 Αυγούστου 2015 στο Χυτήριο.

 

Συμμετέχουν :

Κ. Βαρδουλάκη, Γ. Βορρές, Ν. Βρετού, Γ. Γαβαλάς, Γ. Γεωργαρίου, Β.

Γουνελά, Μ. Δημοπούλου, Κ. Δικέφαλος, Θ. Δούμα, Π. Δρακόπουλος, Β.

Θέος, Ρ.Καραμούζη, Μ. Κελαιδή, Γ. Κονταράτος, Α. Κοροβέση, Ε. Λιούμη,

Μ. Λυρίτη, Δ. Μαλταμπέ, Δ. Μανίνης, Μ. Μπαρτζήλη, Ε. Μαρίνου, Ρ.

Μπεργίου, Α. Μωραιτάκης, Ρ. Φλώρου, Β. Παπανδρέου, Μ. Παπανικολάου, Α.

Παππά, Β. Πολύζος, Γ. Πολύζος, Ο. Ρουγγέρης, Χ. Σούλαρης, Σ. Τούντα.

 

Ο Σύλλογος Εικαστικών Μεσογαίας  ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό την αποκέντρωση των εικαστικών  δρώμενων και τη συμβολή του στην πολιτιστική αναβάθμιση των Μεσογείων.

 

Οι καλλιτέχνες του Συλλόγου,  με την  ευκαιρία του εορτασμού της 150ετηρίδας του νεώτερου Λαυρίου που διοργανώνει ο Δήμος Λαυρεωτικής, ανταποκρίθηκαν στη πρόκληση του πολυεπίπεδου αυτού τόπου, του παλιού και του σημερινού.

 

Στην  έκθεση «Εν Λαυρίω», ο κάθε καλλιτέχνης καταθέτει τη δική του δημιουργική ματιά, όπως τον εμπνέει το  Λαύριο. Αυτή η διαφορετικότητα στο όραμα, η ποικιλία τεχνοτροπίας και τεχνικής αντικατοπτρίζουν τον πλουραλισμό της τέχνης σήμερα.

 

Παράλληλη εκδήλωση

Το Σάββατο 28 Αυγούστου και ώρα 19.30 στον χώρο της έκθεσης, ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Ι. Ηλιόπουλος θα μιλήσει με θέμα «Ορυκτά και πετρώματα του Λαυρίου: η παλέτα της φύσης».

Σχετικές ειδήσεις
Έρως Ήρως: ομαδική εικαστική έκθεση στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου
08.02.2017 15:05
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.00 εγκαινιάζεται στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου η ομαδική εικαστική έκθεση Έρως Ήρως σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού και οργάνωση του Ιδρυτή του Μουσείου και συλλέκτη Κωστή Σχιζάκη
Έκθεση Αποφοίτων Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών ΑΣΚΤ
28.06.2016 10:58
Οι τελειόφοιτοι του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, εκθέτουν τις διπλωματικές τους εργασίες, στην αίθουσα Νίκος Κεσσανλής της ΑΣΚΤ, από τις 7 έως τις 12 Ιουλίου.
Εκθέσεις Εργαστηρίων Εικαστικών Τεχνών του Δήμου Ηλιούπολης 2016
06.06.2016 12:28
Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) - Γρηγόρης Γρηγορίου» σας καλεί να παρευρεθείτε στην ετήσια Έκθεση των εικαστικών εργαστηρίων του.
Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών: Έκθεση 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών
19.05.2016 11:16
Η έκθεση ζωγραφικής 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών με θέμα «Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών» θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου.
Στο δρόμο για την αλήθεια: Ομαδική έκθεση του ΣΚΕΤΒΕ στην Govedarou Art Gallery
31.03.2016 12:29
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) εκθέτει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από συνολικά 53 συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στη GOVEDAROU ART GALLERY στη Θεσσαλονίκη.