Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Metamorfoses: Έκθεση του Νικόλα Βαμβουκλή στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης

Metamorfoses: Έκθεση του Νικόλα Βαμβουκλή στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης

Η Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης παρουσιάζει από τις 7 έως και τις 21 Αυγούστου 2015 την ατομική έκθεση Metamorfoses του Νικόλα Βαμβουκλή σε επιμέλεια της Chiara Turconi.

 

H έκθεση περιλαμβάνει εγκαταστάσεις μικτών τεχνικών του Νικόλα Βαμβουκλή σε διάλογο με μια επιλογή έργων από την μόνιμη συλλογή του Αρχοντικού Χαλίμ Μπέη και επιχειρεί να διερευνήσει την πολυσημία της έννοιας της μεταμόρφωσης τόσο σε προσωπικό όσο και συλλογικό επίπεδο.

 

Με σκοπό να φωτίσει περαιτέρω διαδρομές που οδηγούν σε μια νέα κατάσταση, φιλοξενεί επίσης το πρότζεκτ Public Sleepers του Jay Park, την έκδοση λεσβιακής γλυπτικής του Προκόπη Παπάλα καθώς και αντικείμενα από την συλλογή της Vasilia Tafylias και το αρχείο του Davide Dicorato.

 

Αποτελώντας μια απόπειρα σύζευξης του καινούριου με το παλιό, οι Metamorfoses δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να βιώσει εκ νέου τα έργα της Πινακοθήκης που συνυπάρχουν με την σύγχρονη τέχνη. Η έκθεση δημιουργεί συνθήκες για την αναζήτηση νέων ερμηνειών, ενεργοποιεί νέες αφηγήσεις και εντέλει μετατρέπεται σε ένα τόπο όπου παρελθόν, παρόν και μέλλον επιχειρούν να συνδιαλεχθούν.

 

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα παρουσιαστούν performances από τους Ελένη Διακάκη, Πάνο Πολίτη και Θοδωρή Ρέγκλη. Την έκθεση συνοδεύει έκδοση που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κείμενα των Ashleigh Mould, Μαρία Σακαλή και Κατερίνα Ζάγκλη.

 

Με την υποστήριξη του Δήμου Λέσβου, της K-Gold Temporary Gallery και του Kaloni Village Holiday Houses.

Σχετικές ειδήσεις
Εκφραστές του μοντέρνου: έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων από τη Συλλογή Γ. Βογιατζόγλου
13.01.2017 17:25
Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και η Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου, Νέα Ιωνία Αττικής, παρουσιάζουν την έκθεση «Εκφραστές του Μοντέρνου» με έργα από τη Συλλογή του αρχιτέκτονα Γιώργου Βογιατζόγλου, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή.
Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος: Ομαδική έκθεση στη Λέσβο
26.07.2016 12:55
Η K-Gold Temporary Gallery παρουσιάζει από τις 8 Αυγούστου 2016 την ομαδική έκθεση Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή σε μια νεοκλασική κατοικία στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου.
Η δική μου Εφταλού, 35 χρόνια πριν: Έκθεση του Γιώργου Λαζόγκα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας
11.07.2016 16:23
Η έκθεση-αφιέρωμα του κ. Γεώργιου Λαζόγκα θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας στη Λέσβο από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2016.
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Marsyas Machine: έκθεση του Tim D’ Agostino στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα
13.04.2016 12:40
Στο πλαίσιο των συνεργασιών με σύγχρονους εικαστικούς από όλο τον κόσμο που ξεκίνησε τον Ιανουάριο, η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό παρουσιάζει τον Απρίλιο την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Tim D’ Agostino, που ζει και δημιουργεί στη Νέα Υόρκη, με τίτλο Marsyas Machine.