Η Πολιτεία Πολιτισμού, σε συνεργασία με την ΧΑΝΘ ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για την 3η Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Πολιτεία Πολιτισμού συνεχίζει το έργο της και διοργανώνει το καλοκαίρι του 2015, την 3η  Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού στην Ελλάδα, την περίοδο από 5 – 14 Αυγούστου 2015, υπό την Αιγίδα  του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Ακαδημία θα πραγματοποιηθεί στην κατασκήνωση της ΧΑΝΘ στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής.

Η Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού είναι η ιδανική ευκαιρία για παιδιά και νέους να κάνουν ένα αλλιώτικο ταξίδι διακοπών, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με την καλλιτεχνική μάθηση και δημιουργία. Στόχοι της Ακαδημίας είναι η εισαγωγή και η εκπαίδευση στην έννοια των τεχνών, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Μια ομάδα από καταξιωμένους καλλιτέχνες και εκπαιδευτές θα δώσουν την ευκαιρία σε παιδιά από 6 ετών και άνω και νέους να μάθουν, να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν το ταλέντο τους σε όλες τις βασικές μορφές των τεχνών. Βαθύτερη ανάγκη να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τις τέχνες μέσα από ένα δρόμο κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Οι Θεματικές Ενότητες που θα διδαχθούν, θα είναι οι εξής: Θέατρο, Χορός, Μουσική, Τραγούδι, Εικαστικά, παράλληλα με το πρόγραμμα της κατασκήνωσης, που περιλαμβάνει αθλήματα, κολύμβηση, ιστιοπλοΐα, κανό, στίβο περιπέτειας και πολλά άλλα.

Στη τελετή λήξης θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των συμμετεχόντων την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015 στις 14.00 στο θέατρο της ΧΑΝΘ. (τελευταία ημέρα εγγραφών)