Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

3η Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού στην κατασκήνωση της ΧΑΝΘ

3η Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού στην κατασκήνωση της ΧΑΝΘ

Η Πολιτεία Πολιτισμού, σε συνεργασία με την ΧΑΝΘ ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για την 3η Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Πολιτεία Πολιτισμού συνεχίζει το έργο της και διοργανώνει το καλοκαίρι του 2015, την 3η  Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού στην Ελλάδα, την περίοδο από 5 - 14 Αυγούστου 2015, υπό την Αιγίδα  του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Η Ακαδημία θα πραγματοποιηθεί στην κατασκήνωση της ΧΑΝΘ στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής.

 

Η Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού είναι η ιδανική ευκαιρία για παιδιά και νέους να κάνουν ένα αλλιώτικο ταξίδι διακοπών, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με την καλλιτεχνική μάθηση και δημιουργία. Στόχοι της Ακαδημίας είναι η εισαγωγή και η εκπαίδευση στην έννοια των τεχνών, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Μια ομάδα από καταξιωμένους καλλιτέχνες και εκπαιδευτές θα δώσουν την ευκαιρία σε παιδιά από 6 ετών και άνω και νέους να μάθουν, να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν το ταλέντο τους σε όλες τις βασικές μορφές των τεχνών. Βαθύτερη ανάγκη να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τις τέχνες μέσα από ένα δρόμο κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

 

Οι Θεματικές Ενότητες που θα διδαχθούν, θα είναι οι εξής: Θέατρο, Χορός, Μουσική , Τραγούδι, Εικαστικά , παράλληλα με το πρόγραμμα της κατασκήνωσης, που περιλαμβάνει αθλήματα, κολύμβηση, ιστιοπλοΐα, κανό, στίβο περιπέτειας και πολλά άλλα.

 

Στη τελετή λήξης θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των συμμετεχόντων την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015 στις 14.00 στο θέατρο της ΧΑΝΘ. (τελευταία ημέρα εγγραφών)

Σχετικές ειδήσεις
Τα παιδιά ζουν τη μαγεία των Χριστουγέννων στην Αθήνα!
14.12.2016 17:31
Φέτος τις γιορτές, οι μικροί μας φίλοι θα ζήσουν τη δική τους χριστουγεννιάτικη ιστορία στην πόλη με μία σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνουν ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, στις οποίες καλούν τα παιδιά να γίνουν πρωταγωνιστές στο δικό τους χριστουγεννιάτικο παραμύθι.
Καλοκαίρι στην πόλη 2016: Το πρώτο δεκαήμερο ξεκινάει στον Ελληνικό Κόσμο!
09.06.2016 17:12
Το «Καλοκαίρι στην πόλη», η εναλλακτική κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου» συνεχίζεται για δέκατη έβδομη συνεχή χρονιά.
2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος
25.05.2016 14:21
Το 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού "Κόκκινη κλωστή δεμένη", σε συνεργασία με την Παιδική Σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ανοίγει και πάλι τις πόρτες του την Κυριακή 29 Mαίου 2016 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ακαδημία Πλάτωνος.
Οι μικροί μασκαράδες ξεφαντώνουν στο Ζάππειο!
04.03.2016 15:41
Την Κυριακή 6 Μαρτίου, ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θα μετατρέψουν τον κλασικό αποκριάτικο παιδικό προορισμό, το Ζάππειο, σε έναν μεγάλο παιδότοπο και προσκαλεί όλα τα παιδιά να ξεφαντώσουν σε μία πλούσια αποκριάτικη εκδήλωση, στην οποία θα κυριαρχούν η ζωντάνια και τα λαμπερά χαμόγελα των μικρών μασκαράδων.
Η Μαγική Κατασκήνωση του Γιώργου Λαμπάτου στο θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος
25.02.2016 13:09
O θίασος «Θεατρική Παιδεία» παρουσιάζει την παιδική παράσταση Η Μαγική Κατασκήνωση του Γιώργου Λαμπάτου στο θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος από την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016.