Ανοιχτό (δωρεάν) μάθημα Σκηνοθεσίας και Μοντάζ θα δοθεί την Κυριακή 1 Αυγούστου 2015 από 16.00 έως 19.00 στο Σχολείο του Σινεμά στο πλαίσιο του Σεμιναρίου Σκηνοθεσίας Τρίλεπτης Ταινίας Μικρού Μήκους και Μοντάζ (Θεωρία και Πρακτική με εκμάθηση Adobe Premiere).

Στο ανοιχτό μάθημα θα γίνει παρουσίαση σε συμπύκνωση όλων των θεμάτων με τα οποία καταπιάνεται το σεμινάριο. Θα πραγματοποιηθούν σύντομες ασκήσεις σεναρίου και σκηνοθεσίας, θα επιχειρηθεί το γύρισμα μιας εκπαιδευτικής -στοιχειώδους δίλεπτης σκηνής ή ταινίας μικρού μήκους. Θα γίνει μια πρώτη γνωριμία των συμμετεχόντων με την θεωρία και την πρακτική του μοντάζ και θα μονταριστεί η σκηνή ή η ταινία που θα γυριστεί.  Ένα πλήρες συμπυκνωμένο σεμινάριο για όλους τους κινηματογραφόφιλους και επίδοξους δημιουργούς. 

Στο Σεμινάριο Μοντάζ και Σκηνοθεσίας εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον:

Μαθαίνω Βασικές Αρχές Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου, Θεωρία και Πρακτική του Μοντάζ [Βασικοί σταθμοί της εξέλιξης του Μοντάζ στην κινηματογραφική ιστορία- Σχολές και Είδη Μοντάζ, βασικές γνώσεις για το πως μοντάρω (τεχνική και αισθητική του μοντάζ), εκμάθηση adobe premiere (πρακτική του μοντάζ)]. Μαθαίνω να την προωθώ μέσω καναλιού στο You Tube και την κατασκευή ιστοσελίδας (wordpress).

Προβολή αποσπασμάτων από αντιπροσωπευτικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, σχολιασμός, ανάλυση, μελέτη -Ασκήσεις Σεναρίου-Σκηνοθεσίας-Κινηματογραφικής Υποκριτικής

Δομή και Περιεχόμενο του Σεμιναρίου

α. 10 ώρες βασικές αρχές και ασκήσεις σκηνοθεσίας + θεωρία του μοντάζ + γύρισμα από τους συμμετέχοντες ταινίας μικρού μήκους 2-3 λεπτών.

β. 10 ώρες πρακτική του μοντάζ (εκμάθηση adobe premiere). Μοντάζ Ταινίας Μικρού Μήκους.

Οι μέρες και οι ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου θα οριστούν στα ανοιχτά μαθήματα μετά από συνεννόηση των ενδιαφερομένων και του συντονιστή του σεμιναρίου. Για τον ορισμό των ημερών και των ωρών διεξαγωγής των μαθημάτων θα υπάρξει ευελιξία, γιατί υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν καθημερινές ή σαββατοκύριακα, να έχουν δίωρη, τρίωρη ή τετράωρη διάρκεια.

Συντονιστής Σεμιναρίου: Γιάννης Καραμπίτσος

Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση του Σχολείου του Σινεμά