Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Sssh! Silent Movies: Αυτόχειρες Παρθένοι της Σοφία Κόπολα στο Bios

Sssh! Silent Movies: Αυτόχειρες Παρθένοι της Σοφία Κόπολα στο Bios

Το σκοτεινό και ομιχλώδες σκηνοθετικό ντεμπούτο της Σοφία Κόπολα με την ονειρική αισθητική και την ασφυκτική ατμόσφαιρα είναι η τέλεια ταινία για την πρώτη Τετάρτη του Αυγούστου (5/8) στην ταράτσα του Bios. Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος θα έρθει αντιμέτωπος με το ιδιοφυές soundtrack της ταινίας από τους Air. Αυτόχειρες Παρθένοι, 15 χρόνια μετά από την επίσημη κυκλοφορία της ταινίας.

 

Sofia Coppola, Virgin Suicides (1999)

 

Οι Αυτόχειρες Παρθένοι σε σκηνοθεσία και σενάριο της Σοφία Κόπολα είναι μια ταινία που αφηγείται τις σύντομες ζωές πέντε έφηβων αδερφών μιας μεσοαστικής οικογένειας των αμερικανικών προαστίων. Βασισμένη στο βιβλίο του Τζέφρεϊ Ευγενίδη, η ταινία τοποθετείται στο Ντιτρόιτ της δεκαετίας του 70.

 

Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της μικρότερης αδερφής, οι αδελφές μπαίνουν υπό στενή επιτήρηση από τους γονείς, που σταδιακά γίνεται πλήρης απομόνωση εντείνοντας την κατάθλιψη και την εσωστρέφεια, μεγαλώνοντας την καταστροφική μελαγχολία της οικογένειας.

 

Sssh! Silent Movies

 

Το BIOS και ο Γιώργος Δημητρακόπουλος παρουσιάζουν για 5η συνεχόμενη χρονιά το μοναδικό πρότζεκτ των Sssh! Silent Movies. Θερινές προβολές στην ταράτσα του BIOS με τη συνοδεία επιλεγμένων μουσικών set και τη θέα της Ακρόπολης.

 

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ζητήσεις τα μαγικά ακουστικά που θα σου επιτρέψουν να απολαύσεις αυτή τη μοναδική εμπειρία.

 

Κανάλι Νο 1. the movie

Κανάλι Νο 2. live DJ set 

Η επιλογή είναι δική σου.

 

Τις ταινίες και τη μουσική επιμελείται ο Γιώργος Δημητρακόπουλος.

 

Powered by Sssh! (Silent Sound Show)

Σχετικές ειδήσεις
Sssh! Silent Movies: Fish Tank της Andrea Arnold στο Bios
01.08.2016 17:22
Η ταινία Fish Tank που θα προβληθεί στις 3 Αυγούστου 2016 στη Ταράτσα Μπάιος, ανήκει στην ενότητα Teenage Angst.
Sssh! Silent Movies: Victoria του Sebastian Schipper στο Bios
01.07.2016 13:00
Η ενότητα των Sssh! Silent Movies, Teenage Angst ολοκληρώνεται την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 με την ταινία Victoria του Sebastian Schipper.
Sssh! Silent Movies: Trainspotting του Danny Boyle στο Bios
17.06.2016 13:22
Η ενότητα Teenage Angst των φετινών Sssh! Silent Movies, φιλοξενεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 τη βρετανική μαύρη κωμωδία, Trainspotting, λίγους μήνες πριν βγει στις αίθουσες το πολυαναμενόμενο sequel, Trainspotting 2.
Sssh! Silent Movies: Μίσος του Ματιέ Κασσοβίτς στο Bios
10.06.2016 13:20
Η ενότητα Teenage Angst, η πρώτη ενότητα των φετινών Sssh! Silent Movies ξεκινά την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 με το Μίσος, τη γαλλική, βραβευμένη ασπρόμαυρη ταινία σε σκηνοθεσία και σενάριο του Ματιέ Κασσοβίτς.
Τα Sssh! Silent Movies επιστρέφουν με τη Γλυκιά Συμμορία στο Bios
30.05.2016 16:22
Το Sssh! Silent Movies, το αγαπημένο οπτικοακουστικό πρότζεκτ της ταράτσας κάνει πρεμιέρα φέτος την Τετάρτη 8 Ιουνίου με μία ειδική προβολή της εμβληματικής και πολυβραβευμένης ταινίας του Νίκου Νικολαΐδη, Γλυκιά Συμμορία στη νέα της έκδοση από τη Restless Wind με ελεύθερη είσοδο.