Το Καλοκαίρι του 2015, θα πραγματοποιηθούν προβολές της ταινίας AGORA του Γιώργου Αυγερόπουλου στον κόσμο.


ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ EBS ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

Την ασιατική πρεμιέρα του θα κάνει το AGORΑ στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ EBS (24–30 Αυγούστου 2015) στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ασία. Το ντοκιμαντέρ-κιβωτός της ελληνικής κρίσης αποτελεί την ελληνική συμμετοχή στο Διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ. Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές, την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 18:40 και το Σάββατο 29 Αυγούστου στις 12:00. Παράλληλα με τις φεστιβαλικές προβολές στη Σεούλ, η ταινία θα μεταδοθεί σε όλη τη χώρα από τη Δημόσια Τηλεόραση της Νότιας Κορέας EBS την Τρίτη 25 Αυγούστου στις 21:30.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ AL JAZEERA ENGLISH

Σε μια περίοδο που οι πολίτες της Ευρώπης καλούνται να αναλύσουν τα γεγονότα της περασμένης τετραετίας ούτως ώστε να κατανοήσουν τις σημερινές δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, οι πρόσφατες τηλεοπτικές μεταδόσεις του AGORΑ βρήκαν ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση. Το διεθνές δορυφορικό δίκτυο AL JAZEERA ENGLISH παρουσίασε την αγγλική τηλεοπτική εκδοχή του ντοκιμαντέρ (2 επεισόδια διάρκειας 48 λεπτών το καθένα) τον Ιούλιο, προκαλώντας έντονο ενδιαφέρον από ανήσυχους πολίτες σε όλο τον κόσμο.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ORF

Η μετάδοση του AGORΑ από τη Δημόσια Τηλεόραση της Αυστρίας ORF στις αρχές Ιουλίου κινητοποίησε επίσης τεράστιο ενδιαφέρον από έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό θεατών: 390.000 θεατές παρακολούθησαν την ταινία σε ώρα prime time, καταγράφοντας έτσι το υψηλότερο ετήσιο ποσοστό τηλεθέασης (30%) για τη συγκεκριμένη ζώνη του δημόσιου Αυστριακού ραδιοτηλεοπτικού φορέα και επιβεβαιώνοντας την εντεινόμενη ανάγκη για εναλλακτική και εις βάθος ενημέρωση στην Ευρώπη.

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ CINEMA SOUS LES ETOILES ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕΑΛ

Την πρώτη προβολή του στον Καναδά είχε το AGORΑ στο Φεστιβάλ Cinéma sous les étoiles (26 Ιουνίου – 8 Σεπτεμβρίου), το οποίο κάθε καλοκαίρι παρουσιάζει τα σημαντικότερα κοινωνικά ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο στα δημόσια πάρκα του Μόντρεαλ. Στα πλαίσια του φεστιβάλ, το AGORΑ προβλήθηκε στις 20 Ιουλίου. Θα ακολουθήσει δεύτερη προβολή στις 19 Αυγούστου στις 20:30.

ΣΤΟ FILM FORUM ΤΗΣ ΒΙΤΟΡΙΑ ΓΚΑΣΤΕΪΖ

Πρώτη προβολή του AGORΑ και στη Χώρα των Βάσκων αυτό το καλοκαίρι. Η ταινία θα προβληθεί στις 25 Αυγούστου στις 20:00 στην πόλη Βιτόρια Γκαστέιζ, στα πλαίσια του Film Forum που διοργανώνει η Icono Difusión Cultural. Την ταινία θα παρουσιάσει στο κοινό η δημοσιογράφος και ελληνίδα ανταποκρίτρια στη Μαδρίτη Δώρα Μακρή.

Το φθινόπωρο έχουν προγραμματιστεί συμμετοχές σε φεστιβάλ, προβολές και τηλεοπτικές μεταδόσεις στο Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Σκωτία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Περισσότερα νέα θα ακολουθήσουν σύντομα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ONLINE ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕΣΩ VIDEO ON DEMAND

Παράλληλα με τη διεθνή πορεία του στα κινηματογραφικά φεστιβάλ και τα τηλεοπτικά δίκτυα, το AGORΑ κυκλοφορεί πλέον διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο. Η ταινία διατίθεται ως VOD (Video on Demand) σε online streaming, μέσω της υπηρεσίας Vimeo On Demand σε πέντε γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.

Στο πρώτο δεκαπενθήμερο της κυκλοφορίας, εκατοντάδες θεατές σε περισσότερες από τριάντα χώρες του κόσμου είχαν την ευκαιρία να δουν ή να ξαναδούν τη συγκλονιστική αυτή ταινία που τεκμηριώνει τις επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας στην Ελλάδα της κρίσης των τελευταίων χρόνων.

ΑΡΧΕΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΤΟ DVD BOX SET

Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και η διεθνής κυκλοφορία της ταινίας σε DVD Box Set (ελληνικά/αγγλικά) το οποίο θα περιλαμβάνει επίσης το CD με το πρωτότυπο soundtrack της ταινίας σε σύνθεση του Γιάννη Παξεβάνη, καθώς και ειδικό ένθετο με αναλυτικές πληροφορίες για την ταινία και τους δημιουργούς της.

Τους επόμενους μήνες αναμένονται φεστιβαλικές συμμετοχές και τηλεοπτικές πρεμιέρες του AGORΑ στον Καναδά, το Βέλγιο, την Αυστρία, τη Γερμανία, τον Καναδά, τη Νότιο Αφρική και τη Νότιο Κορέα. Αναλυτικές πληροφορίες θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα!

Δείτε την ταινία σε Video On Demand: agora.smallplanet.gr