Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2015»: Αυλαία με το Νίκο Πορτοκάλογλου

Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2015»: Αυλαία με το Νίκο Πορτοκάλογλου

Με μια μοναδική εμφάνιση του Νίκου Πορτοκάλογλου την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 στις 9 μ.μ. κορυφώνεται το Φεστιβάλ στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Μουσείο , εμπλουτίζοντας τη καλοκαιρινή ψυχαγωγία των Αθηναίων με δωρεάν παραστάσεις μουσικής, θεάτρου και χορού, καθώς και κινηματογραφικές προβολές.

 

Στην αυλαία του Φεστιβάλ ο αγαπημένος καλλιτέχνης θα ανέβει στη σκηνή με τις «Φτερωτές Κιθάρες» για να απογειώσουν το κοινό μ’ ένα πρόγραμμα που θα τους ταξιδέψει σε όλους τους σταθμούς της πορείας του, που μετράει ήδη τριάντα χρόνια. Τραγούδια από τότε που η Φατμέ έπαιρνε τα ρίσκα της με άσωτους υιούς, τραγούδια για λόγους σοβαρούς και άλλα για τούνελ που βγάζουν σε άλλα τούνελ και στροφές, τραγούδια για καλοκαίρια, θάλασσες σκοτεινές και για κύματα, τραγούδια που έμειναν ασυγχώρητα και έγιναν κομμάτια, τραγούδια που έπαιξαν με τον διάβολο και τραγούδια για καράβια που κάηκαν και για φωτιές που δεν λένε να σβήσουν, γι’ αυτό που λείπει και γι’ αυτό που όταν δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.

 

Όλα όσα μας έχουν κάνει να αγαπήσουμε τον «εναλλακτικό» τραγουδοποιό θα είναι εκεί μαζί με τις «Φτερωτές Κιθάρες», τη μπάντα που έχει δημιουργήσει ο καλλιτέχνης, με νέους καταξιωμένους μουσικούς, έχοντας ηλεκτρισμένες προθέσεις για «κιθαριστικές» παρεκτροπές και ανεβαστική διάθεση.

 

Χαρακτηριστικά ακόρντα και δυνατές μελωδίες, στίχοι που όλοι έχουμε ψιθυρίσει, ένταση και λυρισμός, δύση και ανατολή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα πάρτι για νέους όλων των ηλικιών.

 

Το κοινό θα απολαύσει επίσης μια επιλογή από τον τελευταίο δίσκο του Νίκου Πορτοκάλογλου «Λιμάνια Ξένα», με τα αγαπημένα του παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια στις νέες τους  σημερινές, τολμηρές και «αιρετικές» εκδοχές.

 

Συμμετέχουν: Βαγγέλης Μαρκαντώνης (μπάσο, κιθάρες, τραγούδι) | Χάρης Μιχαηλίδης (κιθάρα, τραγούδι)| Αλέκος Βουλγαράκης (κιθάρα) | Μανώλης Γιαννίκιος (τύμπανα)

 

Στην ηχοληψία ο Άκης Πασχαλάκης

Σχετικές ειδήσεις
Φεστιβάλ Αυλαία στο θέατρο Αυλαία
04.11.2016 16:57
Το πολιτιστικό περιοδικό της Θεσσαλονίκης Αυλαία, δημιουργεί ένα θεατρικό φεστιβάλ και από 7-22 Νοεμβρίου ανεβαίνουν στην πόλη σημαντικές θεατρικές παραστάσεις.
Το Φεστιβάλ Orange Water ολοκληρώνεται στην Αθήνα
05.10.2016 17:07
Το δημοφιλές εικαστικό φεστιβάλ Orange Water, που διακρίθηκε στις επιλογές του κοινού και αυτό το καλοκαίρι, ρίχνει αυλαία παρουσιάζοντας την τελευταία έκθεση του στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft” στο κέντρο της Αθήνας.
Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016: Ο Χρήστος Θηβαίος στο Θέατρο Κολωνού
20.07.2016 13:12
O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016», παρουσιάζει στο Φεστιβάλ στο Θέατρο Κολωνού, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 στις 9μ.μ. τον Χρήστο Θηβαίο.
Αναβολή - Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016
28.06.2016 17:07
Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 παρουσιάζει την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Νίκο Πορτοκάλογλου την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 στη Λεωφ. Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο, στα πλαίσια της πρώτης τους κοινής καλοκαιρινής περιοδείας.
Δραμαμίνη και special guests live στο Σταυρό του Νότου
26.04.2016 12:52
Το συγκρότημα Δραμαμίνη θα βρεθεί στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου την Παρασκευή 13 Μαΐου παρέα με εκλεκτούς καλεσμένους: τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τον George Gaudy!