Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος με «Το Τέλειο Έγκλημα» στο Φεστιβάλ Σερίφου 2015

Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος με «Το Τέλειο Έγκλημα» στο Φεστιβάλ Σερίφου 2015

Στο Φεστιβάλ Σερίφου 2015, το Σάββατο 1 Αυγούστου 2015, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος θα μας παρουσιάσει “Το Τέλειο Έγκλημα” με “νέα τραγούδια - μερικά από τα οποία έχουν γραφτεί πάνω σε μονόστηλα εφημερίδων με εγκλήματα γυναικών - νέες συνεργασίες και ατμόσφαιρα μεσοπολέμου”. Μαζί του τρεις εξαιρετικοί καλλιτέχνες: Η Παυλίνα Βουλγαράκη, “νέα τραγουδοποιός που γράφει και ερμηνεύει έντεχνο , ροκ, ερωτικές μπαλάντες αλλά και τραγούδια με κοινωνικές αναφορές”, ο Άγγελος Παπαδάτος που τους συνοδεύει στο μπάσο και ο Νίκος Παπαβρανούσης στα τύμπανα. Οι τέσσερείς τους μας υπόσχονται μια ξεχωριστή βραδιά, μια ξεχωριστή εμπειρία γιατί “το τέλειο έγκλημα είναι μια μουσική σύμπραξη που παίζει, χορεύει, συγκινεί σε μια παράδοξη συνύπαρξη από ποπ-αρτ, μελόδραμα, σουίνγκ, παιδικό κιτς και θολές προσευχές”.

 

Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος είναι συνθέτης, μουσικός και τραγουδοποιός. Ανήκει στη νέα γενιά των καλλιτεχνών και έχει επηρεαστεί από το Μάνο Χατζιδάκι, το Δ. Σαββόπουλο, τον Τσιτσάνη και “άλλους συνθέτες που δεν γνώρισε”. Σπούδασε μουσική στο Λονδίνο και το Παρίσι και άρχισε τη δημιουργική του καριέρα το 1986 όταν έγραψε το πρώτο του τραγούδι. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση , η τελευταία μεγάλη του επιτυχία είναι η μουσική της ταινίας “Ένα ξεχωριστό καλοκαίρι” του Ολιβιέ Ορλέ.

 

Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος γράφει μελωδική μουσική με στοιχεία από το ελληνικό έντεχνο και λαϊκό τραγούδι καθώς και από ροκ, τζαζ, σουίνγκ, και μπλουζ. Έγινε γνωστός από τα τραγούδια του “Με τα μάτια κλειστά”, “Λευκό μου γιασεμί”, “Ενός λεπτού φιλί” και έχει συνεργαστεί με τους Γιώτα Νέγκα , Έλλη Πασπαλά, Γιάννη Κότσιρα και πολλούς άλλους.

Σχετικές ειδήσεις
Το τέλειο έγκλημα από τον Καλαντζό και την Ορχήστρα του Δρόμου στο Faust
07.11.2016 16:57
Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και η Ορχήστρα του Δρόμου παρουσιάζουν στο Faust, Το Τέλειο Έγκλημα.
Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και Το Τέλειο Έγκλημα στον Ιανό
22.09.2016 10:05
Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και η μπάντα Το Τέλειο Έγκλημα θα εμφανιστούν στις 7 και 3 Οκτωβρίου 2016 στον Ιανό.
Ο Παναγιώτης Μάργαρης στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης
19.08.2016 13:41
Ο κορυφαίος Έλληνας κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης έχοντας στο ενεργητικό του 14 προσωπικούς δίσκους, πολλά μουσικά βραβεία και περισσότερες από 1500 συναυλίες, θα μας ταξιδέψει στους μαγικούς ήχους της κλασικής κιθάρας.
Ο Παναγιώτης Μάργαρης σε καλοκαιρινή περιοδεία
28.06.2016 15:05
Ο κορυφαίος Έλληνας κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης, θα μας ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι στους μαγικούς ήχους της κλασικής κιθάρας.
Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος παρουσιάζει το Τέλειο Έγκλημα στον Ιανό
06.05.2016 09:49
Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και η μπάντα Το Τέλειο Έγκλημα θα εμφανιστούν για μία βραδιά στον Ιανό.