Στο Φεστιβάλ Σερίφου 2015, το Σάββατο 1 Αυγούστου 2015, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος θα μας παρουσιάσει “Το Τέλειο Έγκλημα” με “νέα τραγούδια – μερικά από τα οποία έχουν γραφτεί πάνω σε μονόστηλα εφημερίδων με εγκλήματα γυναικών – νέες συνεργασίες και ατμόσφαιρα μεσοπολέμου”. Μαζί του τρεις εξαιρετικοί καλλιτέχνες: Η Παυλίνα Βουλγαράκη, “νέα τραγουδοποιός που γράφει και ερμηνεύει έντεχνο, ροκ, ερωτικές μπαλάντες αλλά και τραγούδια με κοινωνικές αναφορές”, ο Άγγελος Παπαδάτος που τους συνοδεύει στο μπάσο και ο Νίκος Παπαβρανούσης στα τύμπανα. Οι τέσσερείς τους μας υπόσχονται μια ξεχωριστή βραδιά, μια ξεχωριστή εμπειρία γιατί “το τέλειο έγκλημα είναι μια μουσική σύμπραξη που παίζει, χορεύει, συγκινεί σε μια παράδοξη συνύπαρξη από ποπ-αρτ, μελόδραμα, σουίνγκ, παιδικό κιτς και θολές προσευχές”.

Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος είναι συνθέτης, μουσικός και τραγουδοποιός. Ανήκει στη νέα γενιά των καλλιτεχνών και έχει επηρεαστεί από το Μάνο Χατζιδάκι, το Δ. Σαββόπουλο, τον Τσιτσάνη και “άλλους συνθέτες που δεν γνώρισε”. Σπούδασε μουσική στο Λονδίνο και το Παρίσι και άρχισε τη δημιουργική του καριέρα το 1986 όταν έγραψε το πρώτο του τραγούδι. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, η τελευταία μεγάλη του επιτυχία είναι η μουσική της ταινίας “Ένα ξεχωριστό καλοκαίρι” του Ολιβιέ Ορλέ.

Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος γράφει μελωδική μουσική με στοιχεία από το ελληνικό έντεχνο και λαϊκό τραγούδι καθώς και από ροκ, τζαζ, σουίνγκ, και μπλουζ. Έγινε γνωστός από τα τραγούδια του “Με τα μάτια κλειστά”, “Λευκό μου γιασεμί”, “Ενός λεπτού φιλί” και έχει συνεργαστεί με τους Γιώτα Νέγκα, Έλλη Πασπαλά, Γιάννη Κότσιρα και πολλούς άλλους.