Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο Δημήτρης Μαραμής με τον Μυστικό Έρωτα στο Φεστιβάλ Σερίφου 2015

Ο Δημήτρης Μαραμής με τον Μυστικό Έρωτα στο Φεστιβάλ Σερίφου 2015

Ο Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει την Παρασκευή 31 Ιουλίου το ρεσιτάλ Μυστικός Έρωτας με βασικό ερμηνευτή τον Θοδωρή Βουτσικάκη, στο Φεστιβάλ Σερίφου 2015.

 

Τον Δημήτρη Μαραμή, τον Θεόδωρο Βουτσικάκη και τον Πατέρα Δανιήλ, ιερέα της Κάτω Χώρας Σερίφου, τους απολαύσαμε το φετινό χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Εκεί έδωσαν για πρώτη φορά μαζί ρεσιτάλ με τίτλο Μυστικός Έρωτας. Ο Δημήτρης Μαραμής είναι ένας νέος ταλαντούχος συνθέτης ο οποίος έχει κάνει σπουδές στο πιάνο στο Royal Welsh College of Music and Drama στη Μ. Βρετανία. Έχει γράψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μουσική για 35 θεατρικά έργα και έχει κυκλοφορήσει αρκετούς δίσκους.

 

Τα τέσσερα μεγάλα του έργα Μυστικός Έρωτας, Αισθηματική Ηλικία, Αy Amor, Ερωτόκριτος, τον έχουν καθιερώσει στο χώρο της ποιοτικής μουσικής. Από αυτούς τους κύκλους επιλέγει τραγούδια και τα πλέκει σ' ένα ζωντανό διάλογο με παραδοσιακά τραγούδια της Αρμενίας, της Σερβίας, της Ρωσίας, της Κ. Ιταλίας και άλλων περιοχών. Κοινό θέμα τους ο έρωτας. «Η μουσική» , όπως μας λέει και ο συνθέτης, «δεν έχει σύνορα και αποτελεί μια παγκόσμια γλώσσα. Συνδέει τους λαούς αναδεικνύει τις συγγένειες και τις κοινές τους ρίζες».

 

Κύριος ερμηνευτής των μουσικών συνθέσεων του Δ. Μαραμή είναι ο Θοδωρής Βουτσικάκης ενώ η επιλογή του Πατέρα Δανιήλ δεν ήταν τυχαία. Βασικό κριτήριο υπήρξε «το πάντρεμα δύο διαφορετικών φωνών. Δύο διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες που συναντιούνται σ' ένα πολυεθνικό μουσικό σύμπαν κάτω από την μπαγκέτα του συνθέτη. Ο Θ. Βουτσικάκης με τη βελούδινη λυρική χροιά και ο Πατέρας Δανιήλ με τη βιωματική γνώση παραδοσιακών μελισμάτων και ηχοχρωμάτων».

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Θοδωρής Βουτσικάκης σε ύλη Δημήτρη Μαραμή στο Beton 7
03.02.2017 16:27
Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής και ο ερμηνευτής Θοδωρής Βουτσικάκης συναντιούνται στο θεατρικό χώρο του Beton7 για ένα ρεσιτάλ ερμηνειών πάνω σε μουσικές του συνθέτη.
Δημήτρης Βοζαΐτης and band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
09.12.2016 10:37
Κάτι καινούργιο και πολύ δυνατό σηματοδοτεί την έναρξη των μουσικών παραστάσεων του νέου ερμηνευτή Δημήτρη Βοζαΐτη στο Γυάλινο- UpStage.
Jazz Democracy Εν Κινήσει: Ο Δημήτρης Βασιλάκης παρουσιάζει ποιήματα στο Νομισματικό Μουσείο
20.09.2016 17:19
Ο διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και εκπαιδευτικός Δημήτρης Βασιλάκης σε μία ξεχωριστή εμφάνιση στο Café του Νομισματικού μουσείου.
Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως: Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα στο Παλλάς
25.04.2016 15:31
Την Παρασκευή 13 Μαΐου, ο μεγάλος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και η σύγχρονη ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα θα βρεθούν στο θέατρο Παλλάς για να παρουσιάσουν μαζί σε το μουσικό έργο «Η Παγωμένη Θεατρίνα» σε στίχους Νίκου Γκάτσου αλλά και τραγούδια τους που έχουν αγαπηθεί από το κοινό, σε μία μουσική παράσταση με τον τίτλο «Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως».
Ο Συνθέτης επιλέγει: Ο Δημήτρης Καμαρωτός στο Θέατρο Πόρτα
11.03.2016 11:14
Στις Τρίτες Παράλληλες στο θέατρο Πόρτα εχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον καταξιωμένο συνθέτη και σκηνοθέτη ήχου Δημήτρη Καμαρωτό σε μια σπάνια συναυλία για το κοινό στις 15 Μαρτίου και ώρα 21.15, πλαισιωμένο απο μια ομάδα επιλέκτων μουσικών ο καθένας με την δική του μοναδική μουσική πορεία.