Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Θέλω τη Μαμά Αφρική...

Θέλω τη Μαμά Αφρική...
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η περήφανη μαύρη ήπειρος αποκαλύπτει το πολύχρωμο της πρόσωπο στους λευκούς καλοζωισμένους πρωτευουσιάνους της Ελλάδας, στο Mama Africa Art Festival με πλούσιες εκδηλώσεις.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η περήφανη μαύρη ήπειρος αποκαλύπτει το πολύχρωμο της πρόσωπο στους λευκούς καλοζωισμένους πρωτευουσιάνους της Ελλάδας, στο Mama Africa Art Festival με πλούσιες εκδηλώσεις από στις 6 Οκτωβρίου.


Στις 6 Οκτωβρίου μην απορήσετε όταν σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής της Αττικής συναντήσετε τη... μαμά Αφρική να σας κανακεύει με τα άπειρα τέκνα της και τα εκλεκτά καλούδια!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η μαύρη ήπειρος-όπως αρέσκονται οι του Τύπου να την αποκαλούν-, τακτοποιεί μνήμες, έθιμα, μουσικές, χρώματα, γέλια, τέχνες και ο,τι την διαφοροποιεί σε ένα κατάλευκο μπογαλάκι και το μεταφέρει στην απέναντι πλευρά της Μεσογείου. Να, όπως ισορροπούν το βιος τους οι περήφανες γυναίκες πάνω στο κεφάλι τους...

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Mama Africa Art Festival γίνεται πραγματικότητα, αναστατώνοντας πάντα ευχάριστα, την γκρίζα και στρεσαρισμένη πρωτεύουσα στις 6 Οκτωβρίου.

Πριν μπουν τα κεφάλια μέσα, για έξι μερόνυχτα οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με το έντονο Αφρικανικό στοιχείο: μουσική , εκθέσεις βιβλίου, φωτογραφία, σκίτσα, χοροθέατρο , γευσιγνωσία, λαϊκές τέχνες. Η Αφρική μέσα από ένα μαγικό πρίσμα!

Το φεστιβάλ καθιερώνεται ως ένας θεσμός αλληλεγγύης και προσφοράς, ενώ οι εκδηλώσεις του θα ολοκληρωθούν με τις κύριες συναυλίες στην Πετρούπολη στο πλαίσιο του φεστιβάλ Πέτρας. Η έκπληξη της βραδιάς, θα είναι ο σπουδαιότερος Αφρικανός καλλιτέχνης Femi Kuti ο ποίος έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα.


INFO
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 3812587, 210 2610880, 210 2618761, καθώς και στις ιστοσελίδες http://www.mamaafricaartfestival.com, www.petroupoli.gr

Ε.Μ.

Σχετικές ειδήσεις
Η Λένα Πλάτωνος γιορτάζει τα γενέθλία της στο six d.o.g.s
20.10.2016 13:13
Γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1951. 65 χρόνια αργότερα, στις 21 Οκτωβρίου του 2016 η Λένα Πλάτωνος ανεβαίνει στη σκηνή του six d.o.g.s για να γιορτάσει τα γενέθλιά της. Μαζί της θα μπορούσε να πει κανείς, ίσως με μια μικρή δόση υπερβολής αλλά ίσως και όχι, οτι έχει γενέθλια η ίδια η ηλεκτρονική μουσική της Ελλάδας.
Η Ήπειρος μου: Ο Πετρολούκας Χαλκιάς στο θέατρο Πέτρας
12.09.2016 11:50
Ο Πέτρος (Πετρολούκας) Χαλκιάς την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016, θα εμφανιστεί στη σκηνή της Πετρούπολης με τους μουσικούς του και στο τραγούδι θα τον συνοδεύσουν οι τρεις φωνές της ηπειρωτικής μουσικής.
Με τα χρώματα της Ελλάδας: Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Loutraki Festival 2016
05.08.2016 15:42
Με ένα ουράνιο μουσικό τόξο με χρώματα από την Ελλάδα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στην Πανσέληνο, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, στο πλαίσιο του Loutraki Festival.
Με τα χρώματα της Ελλάδας: Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Κέα
12.07.2016 14:40
Μια μαγική βραδιά περίμενε τους εκατοντάδες θεατές που κατέκλυσαν το Βουρκάρι της Κέας για να απολαύσουν τη μεγάλη ερμηνεύτρια Άλκηστη Πρωτοψάλτη το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιουλίου στη συναυλία με τίτλο «ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» - ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΘΑΙΑ.
Ευρωπαΐκή Γιορτή της Μουσικής 2016: εκδηλώσεις σε 30 πόλεις της Ελλάδας
26.05.2016 13:13
Για 17η συνεχόμενη χρονιά, εκατοντάδες διοργανωτές, χιλιάδες καλλιτέχνες και εθελοντές προετοιμάζονται για να γεμίσει κάθε γωνιά της χώρας με ήχους, χρώματα και εύθυμες νότες, και για το μελωδικότερο θεσμό της χωρας, την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.