Ένα πρωτοποριακό Forum με θέμα την τέχνη και τη δημοκρατία, θα διεξαχθεί στην Costa Navarino, στις 11-13 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum των International New York Times.

Διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές, μεταξύ των οποίων, ο βραβευμένος με Nobel οικονομολόγος Paul Krugman και ο Αμερικανός καλλιτέχνης Jeff Koons, καθώς και περιορισμένος αριθμός προσκεκλημένων με ενδιαφέρον για την τέχνη, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία, θα διερευνήσουν τη σχέση της τέχνης με τη δημοκρατία, θέτοντας το ερώτημα: «Μπορεί η τέχνη να δημιουργήσει πιο δημοκρατικές κοινωνίες;». Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Serge Schmemann, μέλος της Διεύθυνσης Σύνταξης των The New York Times.

Παράλληλα, ομιλητές και προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να αποδράσουν σε ένα ξεχωριστό τριήμερο εκδηλώσεων στην Costa Navarino και να απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες που προβάλλουν το φυσικό πλούτο, την ιστορική κληρονομιά, τις ζωντανές τοπικές παραδόσεις και την αυθεντική φυσιογνωμία της Μεσσηνίας.

Η τέχνη αποτελεί θεμελιώδη πτυχή της Costa Navarino, η οποία διαθέτει μια εκτενή συλλογή από έργα σύγχρονης τέχνης και ιστορικά κειμήλια. Με στόχο τη δημιουργία ενός αειφόρου, πρότυπου τουριστικού προορισμού και την καθιέρωση της Μεσσηνίας ως τουριστικής περιοχής υψηλής ποιότητας και παγκοσμίου φήμης, η Costa Navarino ανοίγει το δρόμο για τις τέχνες και τον πολιτισμό μέσα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων υψηλής προβολής παγκοσμίως και προσφέρει στους επισκέπτες μοναδικές αυθεντικές εμπειρίες.

   

Costa Navarino

H Costa Navarino είναι ο διεθνής, τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα. Βρίσκεται στη Μεσσηνία, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου, με 4.500 χρόνια ιστορίας. Στην καρδιά της φιλοσοφίας της Costa Navarino είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία. Στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή, βρίσκονται δύο ξενοδοχεία 5 αστέρων, The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort Costa Navarino, το πρώτο signature γήπεδο γκολφ στην Ελλάδα The Dunes Course, το Anazoe Spa, το συνεδριακό κέντρο House of Events, ειδικά σχεδιασμένοι χώροι για παιδιά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα χώρων γαστρονομίας, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στο Navarino Bay, τη δεύτερη περιοχή, βρίσκεται το signature γήπεδο γκολφ The Bay Course.

Οι πιο πρόσφατες διακρίσεις της Costa Navarino συμπεριλαμβάνουν τα: Tourism for Tomorrow Awards 2014, World Travel Awards 2014, World Golf Awards 2014, National Champions στα European Business Awards 2014/15 και Great Taste Awards 2014. Επίσης, το Anazoe Spa έχει επιλεγεί από τη Vogue ως ένα από τα ‘most magical spa breaks’ για το 2015. Παράλληλα, την Costa Navarino επέλεξαν οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες (ABTA) για να πραγματοποιήσουν το ετήσιο συνέδριο τους “The Travel Convention”, το 2015.  

 

Athens Democracy Forum

Πριν από δύο χρόνια οι International New York Times καθιέρωσαν το «Athens Democracy Forum» υπό την αιγίδα του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημοκρατία. Με την υποστήριξη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών έχει γίνει η κύρια παγκόσμια εκδήλωση της Διεθνούς Ημέρας για τη Δημοκρατία, η οποία πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο στη Στοά του Αττάλου στην Αρχαίας Αγορά – γενέτειρα της δημοκρατίας – καθώς και σε άλλα σημεία της Αθήνας.

 

Στο χώρο όπου φυτεύτηκαν οι σπόροι της δημοκρατίας πριν από 2.500 χρόνια, μέσα από το «Athens Democracy Forum»  θα τεθεί υπό συζήτηση η κατάσταση των φιλελεύθερων δημοκρατιών και οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα ανά τον κόσμο. Η εκδήλωση θα συμπέσει με την Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας και παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημοκρατία και την πόλη της Αθήνας.