Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η χοροθεατρική παράσταση Flamenco «Medea» στο 1ο Φεστιβάλ Λουτρακίου

Η χοροθεατρική παράσταση Flamenco «Medea» στο 1ο Φεστιβάλ Λουτρακίου

H Danza Flamenca Grupo του Βασίλη Σκεπετάρη παρουσιάζει στις 29 Ιουλίου 2015 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Λουτρακίου 2015, τη χοροθεατρική παράσταση flamenco "Medea", βασισμένη στην τραγωδία του Ευριπίδη και σε μουσική που έχει γράψει για το έργο αυτό ο Manolo Sanlucar.

 

Ο Ιάσων, προδίδοντας τη γυναίκα του Μήδεια και τα παιδιά του, νυμφεύεται τη Γλαύκη, την κόρη του Βασιλιά της Κορίνθου, Κρέοντα. Η δε Μήδεια προκειμένου να εκδικηθεί στέλνει δηλητηριώδη δώρα με τα οποία φονεύει τόσο τη νύφη όσο και τον πεθερό και στη συνέχεια σφάζει τα ίδια της τα παιδιά, Φέρητα και Μέρμερο. Η απόδοση του έργου γίνεται σε flamenco χορογραφίες του Βασίλη Σκεπετάρη επηρεασμένου από την παράσταση του Ballet Nacional De Espana.

 

Χορεύουν:

Μήδεια: Κατερίνα Κοζαδίνου

Ιάσων: Βασίλης Σκεπετάρης

Βασιλιάς Κρέοντας: Βαλάντης Χάνος

Γλαύκη: Ρούλα Βασιλάκη

Παραμάνα: Πηνελόπη Ζερβούδη

Φέρητας: Μαρία Μαθωνάιου

Μέρμερος: Ελευθερία Ξυνού

Βένυ Μαργαρίτη, Άννα Φωτοπούλου, Κατερίνα Καρτίκη, Κορίνα Παρασκευοπούλου, Νατάσα Ιλιοκαύτου, Αναστασία Βράιλα, Κών/να Τσαγκούρη, Ελένη Γιαννοπούλου, Σταυρούλα Στράτου, Μαρία Χατζηδιαμαντή, Παναγιώτα Πιστόλη, Ελίνα Σπυροπούλου, Δομνίκη Κουκούρη.

 

Χορογραφία/Σκηνοθεσία: Βασίλης Σκεπετάρης

Σχετικές ειδήσεις
Η Δεσποινίς Τζούλια χορεύει για τέταρτη χρονιά Flamenco στη σκηνή του Άνεσις!
01.08.2016 12:01
Με το αριστούργημα του August Strindberg, Δεσποινίς Τζούλια, επιστρέφει ο δραστήριος χορογράφος και σκηνοθέτης Σταύρος Λίτινας παρουσιάζοντας για τέταρτη χρονιά, από τις 3 Οκτωβρίου, για τη σκηνή του θεάτρου Άνεσις, την πρωτοφανή εκδοχή της δημοφιλέστερης ηρωίδας του Σουηδού συγγραφέα σε μία παράσταση flamenco που γνώρισε τεράστια επιτυχία, αγαπήθηκε από το κοινό και εντυπωσίασε τους κριτικούς!
Loutraki Festival 2016
04.07.2016 12:46
Το Loutraki Festival, το Φεστιβάλ του Λουτρακίου επιστρέφει για τη 2η διοργάνωσή του με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα, για να μας ταξιδέψει κι αυτό το καλοκαίρι στην τέχνη και στον πολιτισμό.
Φεστιβάλ Λουτρακίου 2016
21.06.2016 15:55
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του φετινού προγράμματος του Φεστιβάλ Λουτρακίου, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, στην αλυσίδα πολιτισμού Ιανός στην Αθήνα, παρουσία καλλιτεχνών, δημοσιογράφων αλλά και φίλων του Φεστιβάλ!
All That Guitar: 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου
03.06.2016 14:40
Το Λουτράκι φιλοξενεί για δεύτερη φορά, στις 8, 9 & 10 Ιουλίου 2016 το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου All That Guitar.
Nostalgia Flamenca από την Alma Gitana Flamenco Grupo στο Half Note
30.03.2016 15:58
Η Alma Gitana Flamenco Grupο παρουσιάζει στη σκηνή του Half Note την μουσικοχορευτική παράσταση “Nostalgia Flamenca”, στις 6 και 7 Απριλίου. Μουσική και χορός, πάθος και φλόγα, σε μια παράσταση που μεταφέρει τους θεατές στον κόσμο του φλαμένκο, ζωντανεύοντας την πλούσια παράδοση της Ανδαλουσίας.