Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

«Ο Καθρέφτης της Ευρώπης»: Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ

«Ο Καθρέφτης της Ευρώπης»: Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ

Την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 και ώρα 7 το απόγευμα η Χορωδία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ θα παρουσιάσει ένα κλασικό μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Ο Καθρέφτης της Ευρώπης» στην Αίθουσα του Βωμού του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

 

Πρόκειται για την πρώτη αυτόνομη συναυλία της 30μελούς χορωδίας μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και αποτελεί συνδιοργάνωση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, με αφορμή την παρουσίαση του νέου εκθέματος του «Αθέατου Μουσείου».

 

Ο «Καθρέφτης της Ευρώπης» που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, είναι ένα χάλκινο κάλυμμα κατόπτρου, των αρχών του 4ου αι. π.Χ., με παράσταση της αρπαγής της Ευρώπης από το Δία,. Η Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Δρ Μαρία Λαγογιάννη θα υποδεχτεί τους επισκέπτες και θα τους μυήσει στα μυστικά του μύθου της Ευρώπης και στο αποτύπωμά του στην αρχαία ελληνική τέχνη.

 

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα Ευρωπαίων και Ελλήνων συνθετών από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα (Μότσαρτ, Μέντελσον, Σούμπερτ, Ντβόρζακ, Έλγκαρ, Κωνσταντινίδη, Φωρέ), καθρεφτίζοντας το ενιαίο πρόσωπο του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

 

Διεύθυνση χορωδίας: Νατάσσα Αγγελοπούλου

Παρουσίαση: Δρ Νίκος Ξανθούλης

Σχετικές ειδήσεις
Τραγούδια της Άνοιξης: Συναυλία των «Μικρών Μουσικών» στο Ωδείο Αθηνών
11.05.2016 11:50
Την ετήσια συναυλία της Χορωδίας τους θα πραγματοποιήσουν οι «Μικροί Μουσικοί», το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στις 7μμ, στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών.
Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων στις Ελληνικές Μουσικές Γιορτές 2016
10.05.2016 13:11
Στο πλαίσιο του 12ου Κύκλου των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στο θέατρο Παλλάς, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, με τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη συμμετοχή εκλεκτών σολίστ, θα πραγματοποιήσουν συναυλία με έργα Ελλήνων συνθετών.
Η Ενάτη του Μπετόβεν για την Ημέρα της Ευρώπης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
05.05.2016 11:55
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζουν μαζί την ‘Ημέρα της Ευρώπης’ στις 9 Μαΐου 2016, με την κολοσσιαία Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν, με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων στη Τεχνόπολη
17.02.2016 12:19

Μελωδίες από σπουδαίες συνθέσεις του μουσικού ρομαντισμού θα πλημμυρίσουν την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας με έργα κορυφαίων συνθετών του καλλιτεχνικού κινήματος της Δυτικής Ευρώπης, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 8.30μ.μ.
Τα τραγούδια της αγάπης, από τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα
11.02.2016 11:22
Σε μία ατμοσφαιρική μουσική βραδιά, που εξυμνεί την αγάπη και τον έρωτα, καλεί το κοινό ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων με τη συναυλία της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων «Τα τραγούδια της αγάπης», που παρουσιάζει την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 7μ.μ. στο Πολιτιστικό του Κέντρο «Μελίνα».