Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

«Ο Καθρέφτης της Ευρώπης»: Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ

«Ο Καθρέφτης της Ευρώπης»: Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ

Την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 και ώρα 7 το απόγευμα η Χορωδία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ θα παρουσιάσει ένα κλασικό μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Ο Καθρέφτης της Ευρώπης» στην Αίθουσα του Βωμού του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

 

Πρόκειται για την πρώτη αυτόνομη συναυλία της 30μελούς χορωδίας μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και αποτελεί συνδιοργάνωση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, με αφορμή την παρουσίαση του νέου εκθέματος του «Αθέατου Μουσείου».

 

Ο «Καθρέφτης της Ευρώπης» που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, είναι ένα χάλκινο κάλυμμα κατόπτρου, των αρχών του 4ου αι. π.Χ., με παράσταση της αρπαγής της Ευρώπης από το Δία,. Η Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Δρ Μαρία Λαγογιάννη θα υποδεχτεί τους επισκέπτες και θα τους μυήσει στα μυστικά του μύθου της Ευρώπης και στο αποτύπωμά του στην αρχαία ελληνική τέχνη.

 

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα Ευρωπαίων και Ελλήνων συνθετών από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα (Μότσαρτ, Μέντελσον, Σούμπερτ, Ντβόρζακ, Έλγκαρ, Κωνσταντινίδη, Φωρέ), καθρεφτίζοντας το ενιαίο πρόσωπο του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

 

Διεύθυνση χορωδίας: Νατάσσα Αγγελοπούλου

Παρουσίαση: Δρ Νίκος Ξανθούλης

Σχετικές ειδήσεις
Το ζεϊμπέκικο του Μενούση: παρουσίαση δίσκου τον
06.12.2016 11:53
Οι εκδόσεις δίσκων Καθρέφτης ήχων Αληθινών, παρουσιάζουν το στιχουργό Χρήστο Καφτεράνη και τον συνθέτη – μουσικό Γιώργο Δούσο σε 11 νέα τραγούδια. Ένας κύκλος τραγουδιών με τίτλο Το Ζεϊμπέκικο του Μενούση.
Το ζεϊμπέκικο του Μενούση: παρουσίαση δίσκου στη Μουσική σκηνή Σταθμαρχείον (Αλλαγή χώρου)
28.11.2016 16:41
Οι εκδόσεις δίσκων Καθρέφτης ήχων Αληθινών, παρουσιάζουν το στιχουργό Χρήστο Καφτεράνη και τον συνθέτη – μουσικό Γιώργο Δούσο σε 11 νέα τραγούδια. Ένας κύκλος τραγουδιών με τίτλο Το Ζεϊμπέκικο του Μενούση.
Τραγούδια της Άνοιξης: Συναυλία των «Μικρών Μουσικών» στο Ωδείο Αθηνών
11.05.2016 11:50
Την ετήσια συναυλία της Χορωδίας τους θα πραγματοποιήσουν οι «Μικροί Μουσικοί», το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στις 7μμ, στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών.
Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων στις Ελληνικές Μουσικές Γιορτές 2016
10.05.2016 13:11
Στο πλαίσιο του 12ου Κύκλου των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στο θέατρο Παλλάς, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, με τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη συμμετοχή εκλεκτών σολίστ, θα πραγματοποιήσουν συναυλία με έργα Ελλήνων συνθετών.
Η Ενάτη του Μπετόβεν για την Ημέρα της Ευρώπης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
05.05.2016 11:55
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζουν μαζί την ‘Ημέρα της Ευρώπης’ στις 9 Μαΐου 2016, με την κολοσσιαία Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν, με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.