Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Τριήμερο Φεστιβάλ Μουσικών Ντοκιμαντέρ στη Καλαμάτα

Τριήμερο Φεστιβάλ Μουσικών Ντοκιμαντέρ στη Καλαμάτα

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ διοργανώνει τριήμερο Φεστιβάλ Μουσικών Ντοκιμαντέρ στην Καλαμάτα, Φοινικούντα και Αμαλιάδα.

 

Στην Καλαμάτα η διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της ΦΑΡΙΣ και θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Ιουλίου 2015 στην παραλιακή ζώνη Ναυαρίνου και Αύρας (δίπλα στο κατάστημα Ιππόκαμπος) και στις 28 Ιουλίου 2015 στο Κεντρικό Λιμάνι Καλαμάτας, δίπλα στις Αποθήκες του Λιμενικού Ταμείου.

 

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τα εξής ντοκιμαντέρ

Elektro Moskva, Dominik Spritzendorfer ( Αυστρία – Ρωσσία)

Midsummer night’s Tango , Lea-Marie Körner ( Νορβηγία)

Senfoni  Lena Dzardanova ( Ελλάδα)

 

Σε συνεργασία με το φεστιβάλ του Τορίνο Seeyousound music film festival θα προβληθούν τα παρακάτω μικρού μήκους ντοκιμαντέρ

"Alan Vega: Just a million dreams" by Marie Losier (1ο βραβείο)( Ολλανδία)

"Racey Lee" by Ryan Spring Dooley ( Αγγλία)

"Lite Feet/Starting Point" by Tommaso Sacconi (HΠΑ)

"The integrity of Bruno Wizard" by Tupaq Felber ( Γαλλία)

"Janvier" by Pier Paolo Patti ( Ιταλία)

 

Οι προβολές θα ξεκινούν στις 9μ.μ. με εισηγητή τον αυστριακό κριτικό κινηματογράφου και συνεργάτη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου Lukas Maurer. Μετά την προβολή θα ακολουθεί ζωντανό μουσικό πρόγραμμα.  Πιο συγκεκριμένα στις 26 Ιουλίου θα παίξει  το συγκρότημα «Ηχος του Νότου» και στις 27 Ιουλίου το συγκρότημα «Red House»  που αποτελείται από Άγγλους και Έλληνες μουσικούς που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας με παλιά ακούσματα ροκ και μπλούζ .

Σχετικές ειδήσεις
Το πρόγραμμα του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
23.02.2017 14:36
Ανατρεπτικοί δημιουργοί, νέες ενότητες, πρωτότυπα αφιερώματα, 213 ντοκιμαντέρ (μικρού και μεγάλου μήκους) από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και 64 ελληνικές παραγωγές, η Αγορά Ντοκιμαντέρ και μια σειρά από ξεχωριστές παράλληλες εκδηλώσεις. Σας προσκαλούμε στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
To Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
23.01.2017 14:56
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας μας προσκαλεί σε προβολές του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, από 26-28 Ιανουαρίου 2017 στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.
3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Προσφυγικό
20.01.2017 12:37
Τις πόρτες του ανοίγει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στις 20 Ιανουαρίου 2017 στην Καλαμάτα και θα διαρκέσει ως τις 30 Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα μέρος του θα φιλοξενείται και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, όπως το Αργος, η Σπάρτη, η Αμαλιάδα και το Γύθειο. Φέτος το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Προσφυγικό».
Φεστιβάλ
26.04.2016 15:40
Από 17 ως 31 Μαΐου 2016, υλοποιούμε στη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας ένα πρωτοποριακό θεατρικό φεστιβάλ, "Θεατρικοί Βηματισμοί στην Καλαμάτα", σε συνεργασία με την Κοινωφελή επιχείρηση ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας.
Ανταπόκριση από το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ
21.03.2016 11:07
Ορισμένες ταινίες είναι εμπειρίες. Παρακάτω ακολουθούν τρία ντοκιμαντέρ ξένων δημιουργών που δεν παραλείψαμε να παρακολουθήσουμε στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.