Tο Φωνητικό Σύνολο που φέρει το όνομα της Τρισεύγενη Καλοκύρη την Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου στις 20.00, θα δώσει Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Τελλόγλειο Ίδρύμα Τεχνών ΑΠΘ  αφιερωμένη στη μνήμη της …

Στη συναυλία με τίτλο Oriens et Occidens Christi natio laudant (Ανατολή και Δύση Χριστού γέννησιν υμνούσιν) το Φωνητικό Σύνολο θα παρουσιάσει a capella χορωδιακά έργα θρησκευτικής μουσικής από μεγάλους συνθέτες τόσο της Ανατολικής (Ορθόδοξης) όσο και της Δυτικής (Καθολικής – Διαμαρτυρόμενης) Εκκλησίας, αλλά και κοσμικά.
Το Φωνητικό Σύνολο προετοιμάζει και διευθύνει ο Νίκος Σπανός.

Η Τρισεύγενη Καλοκύρη, που χάθηκε πρόωρα το 2006 μόλις 52 χρονών, ήταν μια ξεχωριστή μορφή για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά και για το μουσικό γίγνεσθαι της πόλης.

Γεννημένη στο Ηράκλειο Κρήτης, σπούδασε Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου αργότερα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης. Παράλληλα σπούδασε μουσική, πιάνο με την Αθηνά Μαρκοπούλου, Ανώτερα Θεωρητικά με τον Κώστα Νικήτα, τραγούδι με τη Φέμπη Νικολαϊδου και διεύθυνση χορωδίας με τον Γιάννη Μάντακα.
Συνέχισε με λαμπρές σπουδές στη μουσική, παρακολουθώντας μαθήματα διεύθυνσης στο Βέλγιο και στη Γερμανία, ενώ ρεπερτόριο και ερμηνεία μελέτησε στην Ακαδημία Bach της Στουτγάρδης.

Η Τρισεύγενη Καλοκύρη ήταν από τους πρωτεργάτες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., του οποίου ανέλαβε την διεύθυνση και  την οργάνωση της χορωδίας.

Για πολλά χρόνια υπήρξε συνεργάτης της Ε.Ρ.Τ. Μετέφρασε έξι βιβλία σχετικά με τη μουσική. Συνεργάστηκε με την Κρατική Ορχήστρα, την Όπερα, το Κρατικό Ωδείο, κ.λ.π.  και παράλληλα είχε τη διεύθυνση της χορωδίας σε πολλές όπερες. Κυκλοφορούν CD της με την χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.