Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα στο Μέγαρο

Χριστούγεννα στο Μέγαρο
Μια μεγάλη μουσική γιορτή με οικοδέσποινα τη Μαρία Φαραντούρη και αφηγητή τον Γιώργο Χωραφά περιμένει τους φίλους του Μεγάρου Μουσικής στις 23, 25 και 26 Δεκεμβρίου...

Μουσική και κινηματογράφος, συναρπαστικός συνδυασμός για τα Χριστούγεννα, μια γιορτή μέσα στις γιορτές. Το Μέγαρο Μουσικής προτείνει ένα χορταστικό ταξίδι στις γοητευτικές αυτές τέχνες, με οικοδέσποινα τη Μαρία Φαραντούρη και ξεναγό-αφηγητή τον Γιώργο Χωραφά, με την Ορχήστρα των Χρωμάτων υπό τον Νίκο Τσούχλο και το συγκρότημα Jazz-Rock του Γιώργου Φακανά, σε ένα προσκύνημα στη φάτνη της 7ης τέχνης. Οι κινηματογραφικές αυτές συναυλίες της Σειράς Γέφυρες εντάσσονται στο πλαίσιο του Κύκλου Χριστούγεννα στο Μέγαρο. 

Τα τραγούδια  προέρχονται από βραβευμένες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου και τις ενορχηστρώσεις τους έχουν κάνει ο Κώστας Κλάββας και ο Γιώργος Φακανάς. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας συμμετέχει ως σολίστ ο πιανίστας Χρίστος Παπαγεωργίου.

Την επιμέλεια της σκηνοθεσίας και των σκηνικών υπογράφει ο Πάνος Παπαδόπουλος. Το πρόγραμμα της βραδιάς έχει φροντίσει ο Γιώργος Β. Μονεμβασίτης, ο οποίος έχει γράψει και τα συνδετικά κείμενα, και την Μαρία Φαραντούρη  θα πλαισιώσει φωνητικό σύνολο αποτελούμενο από τους Κάρεν Σόλομον(έχει κάνει και την προετοιμασία του συνόλου), Χρήστο Αλεξάνδρου, Γιώργο Μπίλιο, Λουίζα Σοφιανοπούλου,  Λάρα Έιντι και Τζίνα Βήλ.

Στο Jazz-Rock συγκρότημα, YFG – Yiorgos Fakanas Group, εκτός από τον Γιώργο Φακανά στο μπάσο , συμμετέχουν, ο Τάκης Πατερέλης στο σαξόφωνο, ο Αντώνης Ανδρέου στο τρομπόνι, ο Μάριος Τούμπας στα πλήκτρα και ο Νίκος Καπηλίδης στα ντραμς.

Σχετικές ειδήσεις
Η Μαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Ηρώδειο
23.09.2016 16:11
Η Mαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας συναντούν τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα μεγάλων συνθετών υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού. 
Η Μαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου
05.07.2016 14:26
Η Μαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας θα εμφανιστούν σε μία κοινή συναυλία στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου, στις 12 Ιουλίου 2016.
Οι τέσσερις ορχηστρικές σουίτες του Μπαχ με την Καμεράτα στο Μέγαρο
13.05.2016 14:41
Η διεθνώς καταξιωμένη ορχήστρα και ο καλλιτεχνικός της διευθυντής, Γιώργος Πέτρου, υπόσχονται άλλη μια μοναδική εμπειρία με τη μουσική του πολυαγαπημένου Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
O Γιώργος Ψυχογιός συναντά τον Sting στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
13.01.2016 15:31
O μοναδικός σολίστας αυτοσχεδιαστής Γιώργος Ψυχογιός διασκευάζει και ερμηνεύει στο πιάνο αγαπημένα τραγούδια του STING, για μια μοναδική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.

Η Μαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας συναντούν τη Συμφωνική Ορχήστρα στο θέατρο Παλλάς
12.01.2016 14:44
Δύο μεγάλες συναυλίες με το Γιώργο Νταλάρα και τη Μαρία Φαραντούρη διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη των Αθηναϊκών Θεάτρων, τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 στις 8.30μ.μ. στο θέατρο Παλλάς.