Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

2ο Αντάμωμα Παράδοσης Λέσβου στο Θέατρο Κάστρου της Μυτιλήνης

2ο Αντάμωμα Παράδοσης Λέσβου στο Θέατρο Κάστρου της Μυτιλήνης

Tο Χριστιανικό Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης & ο Δήμος Λέσβου υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων διοργανώνουν το «2ο Αντάμωμα Παράδοσης», προβάλλοντας παραδοσιακούς χορούς, ήθη, έθιμα & λαογραφικά στοιχεία τόσο από το όμορφο νησί της Λέσβου όσο και απ’ όλη την Ελλάδα, που θα πλημμυρίσουν εφέτος την Μυτιλήνη. Το δεύτερο κατά σειρά, θερινό Παραδοσιακό Αντάμωμα θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015 και ώρα 20:00 στο «Θέατρο Κάστρου της Μυτιλήνης» με Είσοδο Ελεύθερη για το κοινό.  

  

Στη συνάντηση πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι Χοροί από την πατρίδα της Σαπφούς, του Αλκαίου, του Αρίωνα του Εφταλιώτη, του Στρατή Μυριβήλη και του Ζωγράφου Θεόφιλου.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως, λόγω της καταστάσεως έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί στο νησί από το μεταναστευτικό κύμα που διασχίζει καθημερινά τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, το «2ο Αντάμωμα Παράδοσης» είναι το μόνο Πολιτιστικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί εφέτος στη Λέσβο, υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου και θα έχει συμμετοχές απ’ όλα τα μέρη του νησιού.

 

Η Διευθύντρια Πολιτισμού & Νεολαίας του Ομίλου & συντονίστρια, κα Γεωργία Παράσχου τόνισε πως:

“H παράδοση και η ιστορία της χώρας μας είναι βασικά στοιχειά που οφείλουμε να διασώσουμε και να διαδώσουμε στις νέες γενιές, πόσο μάλλον μέσα στις αντίξοες συνθήκες που βιώνουν αρκετές περιοχές της Ελλάδας, όπως και η Λέσβος αυτή τη περίοδο. Η ανάδειξη του Λαϊκού Πολιτισμού μας μέσα σε αυτές τις συνθήκες γίνεται ακόμα εντονότερη και οι έννοιες "πολιτισμός" ,"παράδοση", "ήθη" , "έθιμα" έχουν αναμφισβήτητα πρωταρχική θέση. καθώς βρισκόμαστε όλοι σε μια περίοδο που έχουμε ανάγκη από Εθνική τόνωση”.

Σχετικές ειδήσεις
Το πρόγραμμα του Θεατρικού Φεστιβάλ Λέσβου
04.01.2017 15:44
Στα πλαίσια του Θεατρικού Φεστιβάλ Λέσβου πολλές επιτυχημένες παραστάσεις θα φιλοξενηθούν στην Μυτιλήνη, από τις 9 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2017.
6ο Athens Open Air Film Festival: Βασιλιάς Ληρ, του Πίτερ Μπρουκ στην Πειραιώς 260
20.07.2016 16:13
Στα πλαίσια του 6oυ Athens Open Air Film Festival, θα προβληθεί η ταινία «Βασιλιάς Ληρ» (King Lear, 1970) στην Πειραιώς 260 την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016.
IGORFESTIVAL 2016: Ένα διαφορετικό διαγωνιστικό Φεστιβάλ στο θέατρο Μπιπ
15.06.2016 13:53
Φέτος το IGORFESTIVAL έρχεται να δώσει μία νέα πρόκληση στους δημιουργούς του θεάτρου από 27 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2016 στο θέατρο ΜΠΙΠ.
Akropoditi DanceFest 2016: 4o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Χοροθεάτρου στη Σύρο
17.05.2016 14:10
Το Κέντρο Χορού, σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας και το Χοροθέατρο Ακροποδητί, μετά την ίδρυση του θεσμού «Φεστιβάλ Χορού – DanceFest Akropoditi» και την υλοποίηση ήδη τριών Φεστιβάλ στη Σύρο, διοργανώνουν το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Χοροθεάτρου που θα λάβει χώρα στη Σύρο, από τις 11 ως τις 24 Ιουλίου του 2016.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου ταξιδεύει σε Θεσσαλονίκη, Βερολίνο και Ντύσελντορφ
02.03.2016 17:07
Μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την χώρα μας και ιδιαίτερα για το νησί της Λέσβου, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ) συνεχίζει δυναμικά τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποδεικνύοντας ότι η μουσική έχει την δύναμη να εμψυχώσει, να εμπνεύσει, να συνδέσει και να ενώσει τους ανθρώπους.