Tο Χριστιανικό Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης & ο Δήμος Λέσβου υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων διοργανώνουν το «2ο Αντάμωμα Παράδοσης», προβάλλοντας παραδοσιακούς χορούς, ήθη, έθιμα & λαογραφικά στοιχεία τόσο από το όμορφο νησί της Λέσβου όσο και απ’ όλη την Ελλάδα, που θα πλημμυρίσουν εφέτος την Μυτιλήνη. Το δεύτερο κατά σειρά, θερινό Παραδοσιακό Αντάμωμα θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015 και ώρα 20:00 στο «Θέατρο Κάστρου της Μυτιλήνης» με Είσοδο Ελεύθερη για το κοινό.  

  

Στη συνάντηση πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι Χοροί από την πατρίδα της Σαπφούς, του Αλκαίου, του Αρίωνα του Εφταλιώτη, του Στρατή Μυριβήλη και του Ζωγράφου Θεόφιλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως, λόγω της καταστάσεως έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί στο νησί από το μεταναστευτικό κύμα που διασχίζει καθημερινά τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, το «2ο Αντάμωμα Παράδοσης» είναι το μόνο Πολιτιστικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί εφέτος στη Λέσβο, υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου και θα έχει συμμετοχές απ’ όλα τα μέρη του νησιού.

Η Διευθύντρια Πολιτισμού & Νεολαίας του Ομίλου & συντονίστρια, κα Γεωργία Παράσχου τόνισε πως:

“H παράδοση και η ιστορία της χώρας μας είναι βασικά στοιχειά που οφείλουμε να διασώσουμε και να διαδώσουμε στις νέες γενιές, πόσο μάλλον μέσα στις αντίξοες συνθήκες που βιώνουν αρκετές περιοχές της Ελλάδας, όπως και η Λέσβος αυτή τη περίοδο. Η ανάδειξη του Λαϊκού Πολιτισμού μας μέσα σε αυτές τις συνθήκες γίνεται ακόμα εντονότερη και οι έννοιες “πολιτισμός” ,”παράδοση”, “ήθη” , “έθιμα” έχουν αναμφισβήτητα πρωταρχική θέση. καθώς βρισκόμαστε όλοι σε μια περίοδο που έχουμε ανάγκη από Εθνική τόνωση”.