Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Επίσημα εγκαίνια στο κτίριο Τσίλλερ

Επίσημα εγκαίνια στο κτίριο Τσίλλερ
Παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη, την  Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, στις 9.30μ.μ. θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια της Νέας Σκηνής Νίκος Κούρκουλος του κτιρίου Τσίλλερ. Η νέα σκηνή έκανε ποδαρικό με το έργο Ρομπέρτο Τσούκο του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές, σε σκηνοθεσία΄Εφης Θεοδώρου.

Η ανασχεδιασμένη Νέα Σκηνή , η οποία λειτουργεί ξανά, με το όνομα Νίκος Κούρκουλος - τιμώντας τον εμπνευστή της ανακατασκευής του κτιρίου Τσίλλερ- μετά από παύση τριών θεατρικών περιόδων, ξεκίνησε τις παραστάσεις της την περασμένη Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, με το έργο Ρομπέρτο Τσούκο του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές, σε σκηνοθεσία ΄Εφης Θεοδώρου.

Με αφορμή την πραγματική ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου, του Ρομπέρτο Ζούκο, ο γάλλος συγγραφέας Μπερνάρ-Μαρί Κολτές (1948-1989) συνθέτει το αρτιότερο έργο του, μια  παραβολή για τη βία, γραμμένη σε δεκαπέντε σκηνές γεμάτες σαρκασμό, τρυφερότητα, απελπισία. Ο Κολτές, ένας από τους πιο δημοφιλείς Γάλλους συγγραφείς που χάθηκε πρόωρα στα 41 του χρόνια, καταθέτει ένα έργο- ανατομία της κοινωνίας, σκληρό, άγριο, βαθιά ποιητικό αλλά και πολύ επίκαιρο καθώς μας φέρνει αντιμέτωπους με τα αδιέξοδα των νέων.

Η Έφη Θεοδώρου εγκαινιάζει με αυτό το κείμενο την καινούργια περίοδο της Νέας Σκηνής, δίνοντας το έναυσμα για επίκαιρες, πρωτότυπες και τολμηρές προσεγγίσεις του σύγχρονου ρεπερτορίου.

Παίζουν: Γιάννης Αναστασάκης, Μιχάλης Αφολαγιάν, Γιάννης Βογιατζής , Ευθύμης Θέου, Γιώργος Κοζομπόλης, Παναγιώτης Λάρκου,  Πάρις Λύκος, Ηλέκτρα Νικολούζου, Δημήτρης Ντάσκας, Αγορίτσα Οικονόμου , Μάκης Παπαδημητρίου , Γιάννος Περλέγκας, Ερατώ Πίσση, Μαρία Πρωτόπαππα, Σοφία Σεϊρλή, Μιχάλης Τιτόπουλος, Έλενα Τοπαλίδου

Σχετικές ειδήσεις
Στέλλα κοιμήσου, του Γιάννη Οικονομίδη στο Εθνικό Θέατρο
26.09.2016 17:03
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει από τις 13 Οκτωβρίου στη Σκηνή Νίκος Κούρκουλος - η οποία αφιερώνεται στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία - το θεατρικό έργο του Γιάννη Οικονομίδη, «Στέλλα κοιμήσου».
Οδύσσεια του Ομήρου: Οι αναγνώσεις συνεχίζονται στο Εθνικό Θέατρο
20.01.2016 16:20
Με επιτυχία συνεχίζονται κάθε Παρασκευή στις 18:00 οι αναγνώσεις των ραψωδιών της «Οδύσσειας» του Ομήρου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Τσίλλερ.
Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης, μια μουσική παράσταση στο Vault
30.11.2015 11:07
Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει την μουσική παράσταση “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ”, μια σκοτεινή μουσική ιστορία, εμπνευσμένη από το Nightmare Before Christmas, του Tim Burton, από την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 και κάθε Παρασκευή, έως 8 Ιανουαρίου 2016 (για 6 παραστάσεις).
Νέο και φιλόδοξο ξεκίνημα για την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου!
09.11.2015 12:47
Ο Στάθης Λιβαθινός, φανερά συγκινημένος, περήφανος και χαρούμενος, μας καλωσόρισε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στο (-1) του Εθνικού Θεάτρου, στη παρουσίαση του προγράμματος της Πειραματικής Σκηνής, η οποία «ανοίγει» την αυλαία της μετά από 8 χρόνια στην ανακαινισμένη αίθουσα "Κατίνα Παξινού" του κτιρίου Rex.
Mάγκντα Γκαίμπελς του Γιώργου Βέλτσου, στο Νέο Rex
03.11.2015 16:10
Τo ισόγειο του ιστορικού κτιρίου Rex ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά μετά το 1993 – οπότε και περιήλθε το συγκεκριμένο κτίριο στο Εθνικό Θέατρο – ως μια από τις Σκηνές του Εθνικού Θεάτρου με την ονομασία Νέο Rex.