Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Επίσημα εγκαίνια στο κτίριο Τσίλλερ

Επίσημα εγκαίνια στο κτίριο Τσίλλερ
Παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη, την  Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, στις 9.30μ.μ. θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια της Νέας Σκηνής Νίκος Κούρκουλος του κτιρίου Τσίλλερ. Η νέα σκηνή έκανε ποδαρικό με το έργο Ρομπέρτο Τσούκο του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές, σε σκηνοθεσία΄Εφης Θεοδώρου.

Η ανασχεδιασμένη Νέα Σκηνή , η οποία λειτουργεί ξανά, με το όνομα Νίκος Κούρκουλος - τιμώντας τον εμπνευστή της ανακατασκευής του κτιρίου Τσίλλερ- μετά από παύση τριών θεατρικών περιόδων, ξεκίνησε τις παραστάσεις της την περασμένη Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, με το έργο Ρομπέρτο Τσούκο του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές, σε σκηνοθεσία ΄Εφης Θεοδώρου.

Με αφορμή την πραγματική ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου, του Ρομπέρτο Ζούκο, ο γάλλος συγγραφέας Μπερνάρ-Μαρί Κολτές (1948-1989) συνθέτει το αρτιότερο έργο του, μια  παραβολή για τη βία, γραμμένη σε δεκαπέντε σκηνές γεμάτες σαρκασμό, τρυφερότητα, απελπισία. Ο Κολτές, ένας από τους πιο δημοφιλείς Γάλλους συγγραφείς που χάθηκε πρόωρα στα 41 του χρόνια, καταθέτει ένα έργο- ανατομία της κοινωνίας, σκληρό, άγριο, βαθιά ποιητικό αλλά και πολύ επίκαιρο καθώς μας φέρνει αντιμέτωπους με τα αδιέξοδα των νέων.

Η Έφη Θεοδώρου εγκαινιάζει με αυτό το κείμενο την καινούργια περίοδο της Νέας Σκηνής, δίνοντας το έναυσμα για επίκαιρες, πρωτότυπες και τολμηρές προσεγγίσεις του σύγχρονου ρεπερτορίου.

Παίζουν: Γιάννης Αναστασάκης, Μιχάλης Αφολαγιάν, Γιάννης Βογιατζής , Ευθύμης Θέου, Γιώργος Κοζομπόλης, Παναγιώτης Λάρκου,  Πάρις Λύκος, Ηλέκτρα Νικολούζου, Δημήτρης Ντάσκας, Αγορίτσα Οικονόμου , Μάκης Παπαδημητρίου , Γιάννος Περλέγκας, Ερατώ Πίσση, Μαρία Πρωτόπαππα, Σοφία Σεϊρλή, Μιχάλης Τιτόπουλος, Έλενα Τοπαλίδου

Σχετικές ειδήσεις
Σμύρνη μου αγαπημένη: 3ος χρόνος επιτυχίας στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου
20.10.2016 13:29
Η παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, που συγκλόνισε χιλιάδες θεατές, μετά από απαίτηση του κοινού, επιστρέφει για τρίτη(!) συνεχόμενη χρονιά στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από τις 3 Νοεμβρίου για λίγες μόνο παραστάσεις και από 25 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Στέλλα κοιμήσου, του Γιάννη Οικονομίδη στο Εθνικό Θέατρο
26.09.2016 17:03
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει από τις 13 Οκτωβρίου στη Σκηνή Νίκος Κούρκουλος - η οποία αφιερώνεται στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία - το θεατρικό έργο του Γιάννη Οικονομίδη, «Στέλλα κοιμήσου».
Οδύσσεια του Ομήρου: Οι αναγνώσεις συνεχίζονται στο Εθνικό Θέατρο
20.01.2016 16:20
Με επιτυχία συνεχίζονται κάθε Παρασκευή στις 18:00 οι αναγνώσεις των ραψωδιών της «Οδύσσειας» του Ομήρου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Τσίλλερ.
Agnes of God του John Pielmeier στον πολυχώρο Διέλευσις
29.12.2015 13:24
O πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» ανεβάζει από τις 30 Δεκεμβρίου 2015, τη θεατρική παράσταση Agnes of God του John Pielmeier.
Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη από το ΚΘΒΕ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
18.12.2015 15:04
«Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», η αυθεντική αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής Δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, θα παρουσιαστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, στις 20.30.