Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Επίσημα εγκαίνια στο κτίριο Τσίλλερ

Επίσημα εγκαίνια στο κτίριο Τσίλλερ
Παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη, την  Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, στις 9.30μ.μ. θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια της Νέας Σκηνής Νίκος Κούρκουλος του κτιρίου Τσίλλερ. Η νέα σκηνή έκανε ποδαρικό με το έργο Ρομπέρτο Τσούκο του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές, σε σκηνοθεσία΄Εφης Θεοδώρου.

Η ανασχεδιασμένη Νέα Σκηνή , η οποία λειτουργεί ξανά, με το όνομα Νίκος Κούρκουλος - τιμώντας τον εμπνευστή της ανακατασκευής του κτιρίου Τσίλλερ- μετά από παύση τριών θεατρικών περιόδων, ξεκίνησε τις παραστάσεις της την περασμένη Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, με το έργο Ρομπέρτο Τσούκο του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές, σε σκηνοθεσία ΄Εφης Θεοδώρου.

Με αφορμή την πραγματική ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου, του Ρομπέρτο Ζούκο, ο γάλλος συγγραφέας Μπερνάρ-Μαρί Κολτές (1948-1989) συνθέτει το αρτιότερο έργο του, μια  παραβολή για τη βία, γραμμένη σε δεκαπέντε σκηνές γεμάτες σαρκασμό, τρυφερότητα, απελπισία. Ο Κολτές, ένας από τους πιο δημοφιλείς Γάλλους συγγραφείς που χάθηκε πρόωρα στα 41 του χρόνια, καταθέτει ένα έργο- ανατομία της κοινωνίας, σκληρό, άγριο, βαθιά ποιητικό αλλά και πολύ επίκαιρο καθώς μας φέρνει αντιμέτωπους με τα αδιέξοδα των νέων.

Η Έφη Θεοδώρου εγκαινιάζει με αυτό το κείμενο την καινούργια περίοδο της Νέας Σκηνής, δίνοντας το έναυσμα για επίκαιρες, πρωτότυπες και τολμηρές προσεγγίσεις του σύγχρονου ρεπερτορίου.

Παίζουν: Γιάννης Αναστασάκης, Μιχάλης Αφολαγιάν, Γιάννης Βογιατζής , Ευθύμης Θέου, Γιώργος Κοζομπόλης, Παναγιώτης Λάρκου,  Πάρις Λύκος, Ηλέκτρα Νικολούζου, Δημήτρης Ντάσκας, Αγορίτσα Οικονόμου , Μάκης Παπαδημητρίου , Γιάννος Περλέγκας, Ερατώ Πίσση, Μαρία Πρωτόπαππα, Σοφία Σεϊρλή, Μιχάλης Τιτόπουλος, Έλενα Τοπαλίδου

Σχετικές ειδήσεις
«Συμπτώματα κατοχής» στο Εθνικό Θέατρο
06.02.2017 13:19
Η δεύτερη παρουσίαση της δράσης «Συνέβη στην Ελλάδα», με τίτλο «Συμπτώματα κατοχής» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Τσίλλερ, σε επιμέλεια και σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου.
«Σούμαν» της Σοφίας Καψούρου στο Εθνικό Θέατρο
19.01.2017 14:49
Το Εθνικό Θέατρο δίνει βήμα στην νέα ελληνική δραματουργία και παρουσιάζει έργα τεσσάρων νέων ελλήνων συγγραφέων στη Σκηνή-«Νίκος Κούρκουλος», στο πλαίσιο της δράσης «Ο συγγραφέας του μήνα».
Συνέβη στην Ελλάδα: μια ξεχωριστή δράση από το Εθνικό Θέατρο
04.01.2017 15:56
Το Εθνικό Θέατρο, συνεχίζοντας τις Δράσεις που διευρύνουν το ρόλο του και τονίζουν την παρουσία του, εντός και εκτός των «τειχών» του, ξεκινάει από 13 Ιανουαρίου και για μια Παρασκευή κάθε μήνα, τη σειρά «Συνέβη στην Ελλάδα» σε επιμέλεια Νίκου Χατζόπουλου.
Ο Πατέρας του Στρίντμπεργκ, στο θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής
12.12.2016 15:35
Το κορυφαίο έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ «Ο Πατέρας» παρουσιάζεται σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Γιώργου Βούρου, στο θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής», από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Παρασκευή στις 8:30 μ.μ.
Η Κατερίνα Βρανά ανάμεσα στους 5 πιο αστείους κωμικούς του πλανήτη!
08.12.2016 14:23
Με πολύ μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε πως η Κατερίνα Βρανά είναι και επίσημα μια από τους 5 κορυφαίους κωμικούς του πλανήτη.