Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Λάουρα Νάργες: Ταξιδεύοντας με τη φαντασία μας!

Λάουρα Νάργες: Ταξιδεύοντας με τη φαντασία μας!

«Τα βιβλία μπορούν να σε κάνουν με τη φαντασία σου να πετάξεις μέεεεεχρι το φεγγάρι!». Το «Mαγικό ταξίδι της Ευγενίας» είναι μια παράσταση γεμάτη μαγεία και ζωντάνια. Μια παράσταση που αγαπώ πολύ, γιατί με κάνει και ’μένα να νιώθω παιδί. Είναι διαδραστική, τα παιδιά συμμετέχουν σε ό, τι γίνεται.

 Όταν τελειώνει η παράσταση, έρχονται με τα μικρά τους βηματάκια και μου λένε «μου άρεσε πολύ, Λάουρα!», «ήταν πολύ ωραία!». Τα παιδιά δε λένε ψέματα.  Όταν κάτι τους αρέσει στο δείχνουν και μετά η επιβεβαίωση είναι διπλή. Είναι η πρώτη φορά που κάνω  παιδική παράσταση και είναι τόσο ωραία!

 

Είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα, γελάμε και επικοινωνούμε μεταξύ μας πάνω στη σκηνή . Αισθάνομαι πολύ τυχερή. Τα παιδιά μαθαίνουν για τη μυθολογία, για την κίνηση της Γης, τη δημιουργία της Σελήνης, για τους μεγάλους και τρομερούς δεινόσαυρους. Ζωντανεύει μπροστά τους η ιστορία του Πήτερ Παν, του Μπετόβεν , του διάσημου συνθέτη, βλέπουν τον Άτλαντα τον τρομερό και τον  ατρόμητο  γιο του Δία Ηρακλή! Ταξιδεύεις μαζί τους, γιατί όπως λέει και το τραγούδι μας…  

 

… «Στην παλιά Βιβλιοθήκη ξεκινά ένα ταξίδι, με παρέα μας τη γνώση που ποτέ δε θα τελειώσει...».

 


Το «Μαγικό Ταξίδι της Ευγενίας» παρουσιάζεται από το Θέατρο του Βορρά σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα!

Σχετικές ειδήσεις
Δημήτρης Μπογδάνος: Η ξέφρενη περιπέτεια προς το άπειρο Φως ή πώς το Εσείς μπορεί να γίνει Εμείς
21.11.2016 15:56
Ο Δημήτρης Μπογδάνος γράφει τις σκέψεις του με αφορμή την παράσταση "Τα Ταξίδια των Γκιουλ_Ιβερ. Όλοι είμαστε ξένοι, κάπου.", η οποία παρουσιάζεται από την ομάδα Huit στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Μανώλης Καρυωτάκης: «Το όνειρο της Μόλυ» μέσα από τα μάτια ενός παλιάτσου
14.11.2016 15:17
Ο Μανώλης Καρυωτάκης γράφει τις σκέψεις του με αφορμή την παράσταση «Το όνειρο της Μόλυ» που παρουσιάζεται στο Θέατρο Παλλάς, η οποία μας μεταφέρει στα χρόνια της παιδικής αθωότητας και της ξεγνοιασιάς...
Πέτρος Κουμπλής: Το sold out Φλαμίνγκο επέστρεψε!
03.11.2016 10:52
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής γράφει για την αγαπημένη παράσταση μικρών και μεγάλων «Δεν Είμαι Φλαμίνγκο» που επέστρεψε για 2η χρονιά στο Θέατρο 104.
Μιχάλης Σιώνας: «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» - Μια παράσταση για μικρούς & μεγάλους
13.10.2016 13:01
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μιχάλης Σιώνας γράφει στο Culture Now για την παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» της Εταιρείας Θεάτρου Θέση, η οποία "ζωντανεύει" τον κόσμο των ξωτικών, των ευγενών και των ταπεινών μαστόρων στο θέατρο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ!
Γιάννης Κατσιγιάννης: Ο Σούπερ Φιστίκης Ενάντια στο Τεράστιο Παγωτό Χωνάκι!
01.04.2016 11:07
Θέλω και θα προσπαθήσω να είμαι ειλικρινής. Λέω θα προσπαθήσω, γιατί μέσα από ανάλογα σημειώματα, μπορεί κανείς εύκολα να ξεστρατίσει από την προσωπική του αλήθεια. Γράφοντας τον Σούπερ Φιστίκη, είχα κατά νου, τα παιδιά με τους γονείς, πακέτο, έχοντας σαν στόχο μου πρώτιστα, «να περάσουν όλοι καλά». Πολλοί ταυτίζουν την παραπάνω έκφραση με έκπτωση διδακτισμού, ποιότητας και μηνυμάτων… Αυτό ακριβώς προσπάθησα να αποφύγω. Προσπάθησα να αποφύγω τον στείρο και τον παλιάς κοπής διδακτισμό όπως και την πεπατημένη ποιοτική οδό. Σαν μαθητής, αρκετές φορές θυμάμαι να έγειρα γλυκά το κεφάλι μου στο θρανίο, ακούγοντας με τον πλέον νανουριστικό τρόπο, αναλύσεις επί αναλύσεων, και τι θέλει τέλος πάντων να πει ο ποιητής και… και… Κλείνοντας άλλοτε τ’ αυτιά μου, μην αντέχοντας να ακούω την λογοτεχνία να στενάζει κάτω από το τότε αδυσώπητο φιλολογικό νυστέρι…