Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Λάουρα Νάργες: Ταξιδεύοντας με τη φαντασία μας!

Λάουρα Νάργες: Ταξιδεύοντας με τη φαντασία μας!

«Τα βιβλία μπορούν να σε κάνουν με τη φαντασία σου να πετάξεις μέεεεεχρι το φεγγάρι!». Το «Mαγικό ταξίδι της Ευγενίας» είναι μια παράσταση γεμάτη μαγεία και ζωντάνια. Μια παράσταση που αγαπώ πολύ, γιατί με κάνει και ’μένα να νιώθω παιδί. Είναι διαδραστική, τα παιδιά συμμετέχουν σε ό, τι γίνεται.

 Όταν τελειώνει η παράσταση, έρχονται με τα μικρά τους βηματάκια και μου λένε «μου άρεσε πολύ, Λάουρα!», «ήταν πολύ ωραία!». Τα παιδιά δε λένε ψέματα.  Όταν κάτι τους αρέσει στο δείχνουν και μετά η επιβεβαίωση είναι διπλή. Είναι η πρώτη φορά που κάνω  παιδική παράσταση και είναι τόσο ωραία!

 

Είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα, γελάμε και επικοινωνούμε μεταξύ μας πάνω στη σκηνή . Αισθάνομαι πολύ τυχερή. Τα παιδιά μαθαίνουν για τη μυθολογία, για την κίνηση της Γης, τη δημιουργία της Σελήνης, για τους μεγάλους και τρομερούς δεινόσαυρους. Ζωντανεύει μπροστά τους η ιστορία του Πήτερ Παν, του Μπετόβεν , του διάσημου συνθέτη, βλέπουν τον Άτλαντα τον τρομερό και τον  ατρόμητο  γιο του Δία Ηρακλή! Ταξιδεύεις μαζί τους, γιατί όπως λέει και το τραγούδι μας…  

 

… «Στην παλιά Βιβλιοθήκη ξεκινά ένα ταξίδι, με παρέα μας τη γνώση που ποτέ δε θα τελειώσει...».

 


Το «Μαγικό Ταξίδι της Ευγενίας» παρουσιάζεται από το Θέατρο του Βορρά σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα!

Σχετικές ειδήσεις
Μιχάλης Σιώνας: «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» - Μια παράσταση για μικρούς & μεγάλους
13.10.2016 13:01
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μιχάλης Σιώνας γράφει στο Culture Now για την παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» της Εταιρείας Θεάτρου Θέση, η οποία "ζωντανεύει" τον κόσμο των ξωτικών, των ευγενών και των ταπεινών μαστόρων στο θέατρο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ!
Βαλέρια Χριστοδουλίδου: Ο μαγικός κόσμος της «Ονειροχώρας»...
22.12.2015 10:44
Άραγε εσύ θυμάσαι τον εαυτό σου όταν ήσουν παιδί, να μπερδεύει τα όνειρα με την πραγματικότητα ή την πραγματικότητα με όνειρο? Μαγικές επιθυμίες... στιγμές που ήθελες να γίνεις αόρατος & να περιπλανηθείς παντού απαρατήρητος... κι έκλεινες τα μάτια κι όλα γίνονταν με την αναπνοή της φαντασίας σου. Να γίνεις τοσοδούλης & να χωρέσεις μέσα στο παιχνιδοσπιτάκι που σου έκαναν δώρο τα Χριστούγεννα & να παίξεις μαζί με τα μικροσκοπικά σου κουκλάκια ή να πολεμήσεις παρέα με τα στρατιωτάκια σου.
Άρης Τρουπάκης: Η μόνη κορφή που κατακτάς είναι η γνώση πως υπάρχει πάντα μια ακόμα ψηλότερη
07.12.2015 10:18
Τα «Ψηλά Βουνά» είναι τα παιδικά μας χρόνια. Όχι μια οποιαδήποτε στιγμή τους. Είναι εκείνη η παράξενη στιγμή – «τα παιδιά της τελευταίας τάξης του δημοτικού» λέει ο δάσκαλος που παροτρύνει τους μαθητές ν’ ανέβουν στο βουνό – που σιγά-σιγά κι ανύποπτα η παιδική αθωότητα συναντάει την περιπετειώδη μυρωδιά των πρώτων χρόνων της εφηβείας.
Παναγιώτης Τσιρίδης: Ένα ταξίδι από την μοναξιά στη φιλία, παρέα με τον μικρό κάστορα
09.11.2015 16:59
Τι μπορεί να σημαίνει μοναξιά για ένα παιδί; Πως τη βιώνει και ποια είναι η σημασία της; Αυτά είναι δύο από τα ερωτήματα που ανοίγει το εξαιρετικό παραμύθι της Amy Mac Donald το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ρώσση και μεταφέρεται στο θέατρο από την ομάδα Λόγου Παίγνιον. Το έργο, με τίτλο «Ο μικρός κάστορας και η ηχώ» έρχεται να ανοίξει αυτά τα ερωτήματα, αλλά και ως οφείλει το παιδικό θέατρο, να δώσει και κάποιες στοιχειώδεις απαντήσεις. Απαντήσεις όμως που δεν αποτελούν κατήχηση ή διδασκαλία.
Λένα Τερκεσίδου: Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας
05.11.2015 13:36
«Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας» είναι ένα θεατρικό έργο που έχει σκοπό να μάθει στα παιδιά την έννοια της σωστής διατροφής.