«Τα βιβλία μπορούν να σε κάνουν με τη φαντασία σου να πετάξεις μέεεεεχρι το φεγγάρι!». Το «Mαγικό ταξίδι της Ευγενίας» είναι μια παράσταση γεμάτη μαγεία και ζωντάνια. Μια παράσταση που αγαπώ πολύ, γιατί με κάνει και ’μένα να νιώθω παιδί. Είναι διαδραστική, τα παιδιά συμμετέχουν σε ό, τι γίνεται.

Όταν τελειώνει η παράσταση, έρχονται με τα μικρά τους βηματάκια και μου λένε «μου άρεσε πολύ, Λάουρα!», «ήταν πολύ ωραία!». Τα παιδιά δε λένε ψέματα.  Όταν κάτι τους αρέσει στο δείχνουν και μετά η επιβεβαίωση είναι διπλή. Είναι η πρώτη φορά που κάνω  παιδική παράσταση και είναι τόσο ωραία!

Είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα, γελάμε και επικοινωνούμε μεταξύ μας πάνω στη σκηνή. Αισθάνομαι πολύ τυχερή. Τα παιδιά μαθαίνουν για τη μυθολογία, για την κίνηση της Γης, τη δημιουργία της Σελήνης, για τους μεγάλους και τρομερούς δεινόσαυρους. Ζωντανεύει μπροστά τους η ιστορία του Πήτερ Παν, του Μπετόβεν, του διάσημου συνθέτη, βλέπουν τον Άτλαντα τον τρομερό και τον  ατρόμητο  γιο του Δία Ηρακλή! Ταξιδεύεις μαζί τους, γιατί όπως λέει και το τραγούδι μας…

«Στην παλιά Βιβλιοθήκη ξεκινά ένα ταξίδι, με παρέα μας τη γνώση που ποτέ δε θα τελειώσει…»