Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ένα Φθινόπωρο γεμάτο Ημέρες Μουσικής!

Ένα Φθινόπωρο γεμάτο Ημέρες Μουσικής!
Για 8η φορά στη σειρά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Ρόδου και η Εταιρία Συναυλιών Φόρμιγξ διοργανώνουν το Φεστιβάλ Ημέρες Μουσικής, Φθινόπωρο στη Ρόδο. Σίγουρα ένας παραπάνω λόγος για να μας πιάσουν τα πρωτοβρόχια στο πανέμορφο νησί!

Για 8η φορά στη σειρά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Ρόδου και η Εταιρία Συναυλιών Φόρμιγξ διοργανώνουν το Φεστιβάλ Ημέρες Μουσικής, Φθινόπωρο στη Ρόδο. Σίγουρα ένας παραπάνω λόγος για να μας πιάσουν τα πρωτοβρόχια στο πανέμορφο νησί!

Το Φεστιβάλ υπόσχεται να «ντύσει» την Παλιά Πόλη με όμορφες μελωδίες, διαμορφώνοντας το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και την Παναγιά του Κάστρου σε μέρη ιδανικά για να φιλοξενήσουν του φίλους της μουσικής γενικότερα, αλλά και ειδικότερα τους πιστούς του Φεστιβάλ.

Κλασσική και σύγχρονη μουσική δημιουργία με ιδιαίτερη μνεία στην μουσική του μεσαίωνα και της αναγέννησης η εξίσου κλασσική και επιτυχημένη συνταγή του Φεστιβάλ εδώ και χρόνια, που το κατέστησε σε καλλιτεχνικό θεσμό διεθνούς κύρους, φιλοξενώντας κορυφαία συγκροτήματα και καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη.

Το Σύνολο Μουσικής Δωματίου Transcription Ensemble εγκαινιάζει για φέτος τις Ημέρες Μουσικής στις 16 Σεπτεμβρίου, με μεταγραφές δημοφιλών κλασικών έργων για μικρό σύνολο, κατά την παράδοση του 19ου αιώνα. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στις 19 Σεπτεμβρίου με το διάσημο τσελίστα, Wen – Sinn Yang, τον οποίο θα συνοδεύει στο πιάνο η Ελβετή Ferline Studi.

Στις 24 Σεπτεμβρίου ο διακεκριμένος πιανίστας Wolfgang Glemser θα δώσει συνέχεια στη μαγεία συμπράττοντας με ένα από τα πιο ενεργά σχήματα του Βερολίνου, το Berlin Soloists Quartet, ενώ το αυστριακό σύνολο παλαιάς μουσικής Ensemble Accentus θα ακολουθήσει στις 26 Σεπτεμβρίου σε σεφαραδίτικη μουσική από τη λεκάνη της Μεσογείου. Η Ορχήστρα Δωματίου του Graz με διευθυντή τον Dejan Decic θα κλείσει ατμοσφαιρικά για φέτος το Φεστιβάλ στις 2 Οκτωβρίου.

Info
Ημέρες Μουσικής, Φθινόπωρο στη Ρόδο
16, 19, 24, 26 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου
Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου και Παναγιά του Κάστρου, Ρόδος
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Τάσος Bενετοκλής
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των συναυλιών και το Φεστιβάλ στην ιστοσελίδα www.musicinrhodes.gr

Σχετικές ειδήσεις
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Νύχτες Κλασικής Μουσικής για 2η χρονιά στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
09.09.2016 12:44
Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου, το Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής, φιλοξενώντας σημαντικούς μουσικούς του σπουδαίου Curtis Institute of Music που θα παρουσιάσουν αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.
Μία σερενάτα–Τέσσερις Εποχές από την Academica στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
08.09.2016 12:43
Το κοινό τις υποδέχτηκε με ενθουσιασμό πέρυσι και ανυπομονεί να τις απολαύσει και φέτος στον Κήπο του Μεγάρου! Οι βραδιές κλασικής μουσικής συνεχίζονται και το φετινό φθινόπωρο στο Μέγαρο, αλλά πάντα με καλοκαιρινή, χαλαρή διάθεση και με γοητευτικές μελωδίες σαν αυτές που διάλεξε να παρουσιάσει στη συναυλία της στον Κήπο η Ορχήστρα Αcademica Αθηνών την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.).
17η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής: Οι εκδηλώσεις της Αττικής
15.06.2016 10:52
Η 17η διοργάνωση του Αττικού Δικτύου διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, είναι το αποτέλεσμα μιας συναρπαστικής συνεργατικής προσπάθειας, και έχει σαφώς ιδιαίτερο συμβολισμό όταν για 3 ήμερες διοργανώνεται ταυτόχρονα 120 εκδηλώσεις, συμμετέχουν 140 καλλιτέχνες και γίνονται δεκάδες δράσεις σε 58 σημεία της Αττικής.
Η Νέλλη Σεμιτέκολο και ο Κωνσταντίνος Σφέτσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.06.2016 16:39
Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια απολαυστική βραδιά μουσικής δωματίου από δύο καταξιωμένους σολίστ.