Οι αδιαμφισβήτητοι μάστερ της ηλεκτρονικής μουσικής επιστρέφουν με νέο άλμπουμ πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του Further (2010).

Το 8ο άλμπουμ των Chemical Brothers, Born In The Echoes, που κυκλοφορεί στις 17 Ιουλίου 2015, με σκοπό να συμπέσει με τις εμφανίσεις τους σε Glastonbury, Sonar και Bestival, περιλαμβάνει 11 κομμάτια. Από την ένταση του ρομποτικού funk μέχρι το ταρακούνημα του φουτουριστικού Freakbeat, από την παγωμένη φασματική psych μουσική μέχρι τα ραψωδικά analog synthetics και από την ευφορική πνευματική acid στην αρμονική ambient παραμόρφωση, πρόκειται για ένα άλμπουμ που αναζωογόνησε τους Chemical Brothers και τους ώθησε στη δημιουργία μουσικής που διευρύνει το μυαλό περισσότερο από κάθε άλλη μουσική δημιουργία στην καριέρα τους.

Στο Born In The Echoes συμμετέχει ένα εξαιρετικό καστ από guests που περιλαμβάνει τον Q-Tip (στο κομμάτι Go, το βίντεο κλιπ του οποίου σκηνοθετεί ο Michel Gondry) και τον Ali Love (στο EML Ritual), με τους οποίους οι Chemical Brothers είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν, αλλά και νέοι, όπως η St. Vincent (στο Under Neon Lights), η Cate Le Bon (στο Born In The Echoes) και ο Beck (στο Wide Open – την πρώτη του μουσική κυκλοφορία από τη βράβευση του άλμπουμ του, Morning Phase, με Grammy).

Σε κάθε τραγούδι, τα φωνητικά εξομοιώνονται με τη μουσική, φτιάχνοντας έτσι τον μοναδικό, χαρακτηριστικό ήχο των Chemical Brothers, ο οποίος αποτέλεσε και την αιτία που το ντουέτο των Tom Rowlands και Ed Simons κέρδισε το βραβείο Ivor Novello για Outstanding Song Collection, που τους κατέστησε ένα από τα συγκροτήματα ηλεκτρονικής μουσικής με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκόσμια.

Το συγχυσμένο Escher-esque ρυθμικό κομμάτι ‘Sometimes I Feel So Deserted’ είναι η πρώτη κυκλοφορία από το Born In The Echoes και είναι διαθέσιμο ως instant grat από τις 24 Απριλίου, για τις online προ-παραγγελίες του άλμπουμ. Το ακολούθησαν το πρώτο single, Go (με τα φωνητικά του Q-Tip) και το Under Neon Lights (με τα φωνητικά της St. Vincent)

Born In The Echoes track listing:

Sometimes I Feel So Deserted

Go (featuring Q-Tip)

Under Neon Lights (featuring St. Vincent)

EML Ritual  (featuring Ali Love)

I’ll See You There

Just Bang

Reflexion

Taste of Honey

Born In The Echoes (featuring Cate Le Bon)

Radiate

Wide Open (featuring Beck)

Αυτό το καλοκαίρι οι Chemical Brothers θα δώσουν 3 συναυλίες, με τον μοναδικό τρόπο που ξέρουν εκείνοι, σε 3 φεστιβάλ:

18 – 20 Ιουνίου Barcelona, Sonar 

24- 28 Ιουνίου Glastonbury Festival

10- 13 Σεπτεμβρίου Bestival

Οι Chemical Brothers συμμετείχαν και στο soundtrack του Hunger Games: Mockingjay, με το κομμάτι This Is Not A Game, σε συνεργασία με τους Lorde και Miguel.

Προ-παραγγείλτε το ‘Born In The Echoes’:

iTunes: http://po.st/BITEdlx 

Google Play: http://po.st/BITEdlxGP

Official Store: http://po.st/ChemsStore