Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Παραδοσιακοί χοροί στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου

Παραδοσιακοί χοροί στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παραδοσιακούς χορούς από τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη, με τις αντίστοιχες τοπικές φορεσιές, τo Σάββατο 18 Ιουλίου, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου.


Το πολυμελές, ελληνικό συγκρότημα απαρτίζεται από κατοίκους της Έξω Μεριάς, όλων των ηλικιών. Αρχάριοι και προχωρημένοι παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τα εβδομαδιαία μαθήματα που οργάνωσε δωρεάν, επί πέντε μήνες, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στον χώρο του Μουσείου, σε διδασκαλία-επιμέλεια της Κορίνας Βαρελά.

 

Η εκμάθηση ελληνικών παραδοσιακών χορών έδωσε την ευκαιρία στα μέλη της τοπικής κοινωνίας να εκφραστούν και να ψυχαγωγηθούν. Βαδίζοντας στα χνάρια της Ορχήστρας Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας, το νεοσύστατο συγκρότημα φιλοδοξεί να κερδίσει το στοίχημα και να αποτελέσει ένα ακόμα πετυχημένο εγχείρημα στο πλαίσιο της όσμωσης του ΠΙΟΠ με τις κατά τόπους κοινωνίες.

 

Στο συγκρότημα χορεύουν οι: Κορίνα Βαρελά, Ζίνα Βασιλάκη, Μάρθα Γιακουμάκη, Νάντια Γκρίντζαλη, Μάγδα Δελλατόλα, Κατερίνα Δεσύπρη, Αργυρώ Καραγιάννη, Ελπίδα Καραγιάννη, Κοσμία Καρδαμίτση, Κατερίνα Λαμέρα, Κλαίρη Μαραβέλια, Ξενούλα Μαυρομαρά, Πηνελόπη Οριάνου, Μαρία Παρασκευά, Νικολέττα Περαντάκου, Ξένια Ρήγου, Κατερίνα Σαλταμανίκα, Ρίτα Σκαλκώτου, Πέννυ Τριγώνη.

Σχετικές ειδήσεις
New Narratives, της Γεωργίας Βαρδαρού στην Πειραιώς 260
10.06.2016 17:04
Η Γεωργία Βαρδαρού παρουσιάζει στην Πειραιώς 260 την παράσταση χορού New Narratives.
Untitled_I will be there when you die, του Alessandro Sciarroni στην Πειραιώς 260
27.05.2016 16:39
Το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί στην Πειραιώς 260 τον Alessandro Sciarroni, ο οποίος θα παρουσιάσει το έργο Untitled_I will be there when you die, για δύο παραστάσεις στις 20 και 21 Ιουνίου 2016.
Lagune, του Denis Savary στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
16.05.2016 13:54
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ίδρυμα Fluxum και το Flux Laboratory,με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα και το metamatic:taf, παρουσιάζουν στο δώμα του ΕΜΣΤ στις 19 Μαΐου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την περφόρμανς Lagune του Ελβετού καλλιτέχνη Denis Savary.
Στα Βήματα της Πρωτοπορίας από την ομάδα Σώμα Ως στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
21.04.2016 12:50
Μια αφιερωματική performance στην έκθεση “Πέρα από την κοινή λογική”. Έργα ρώσικης πρωτοπορίας από την συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης έρχεται από την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από την ομάδα Σώμα Ως, με τίτλο Στα Βήματα της Πρωτοπορίας.
Orbital, του Γιάννη Καρούνη στο πλαίσιο του As One στο Μουσείο Μπενάκη
21.03.2016 16:17
Ο Γιάννης Καρούνης στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το AS ONE NEON + MAI Marina Abramovic Institute μας προσκαλεί από την Τρίτη 22 Μαρτίου έως και την Κυριακή 27 Μαρτίου από τις 12 έως τις 8μμ, στο Μουσείο Μπενάκη όπου θα παρουσιάσει το έργο Orbital.