Δύο ελληνικές συμμετοχές περιλαμβάνει η φετινή 68η διοργάνωση του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Λοκάρνο. Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη  με τίτλο Chevalier συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό Τμήμα και η δεύτερη μικρού μήκους ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη  με τίτλο Yellow Fieber στο διαγωνιστικό Τμήμα ταινιών μικρού μήκους.

Το Chevalier σε σκηνοθεσία Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη και σενάριο της ίδιας και του Ευθύμη Φιλίππου αναφέρεται σε μια παρέα αντρών που επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σε ένα γιοτ. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα σκοτώσουν την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier. To Chevalier είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής.

Η παραγωγή  ανήκει στις Faliro House Productions και Haos Film με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου σε συμπαραγωγή με τις NOVA & THE MATCH FACTORY. Πρωταγωνιστούν Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Σάκης Ρουβάς και οι Γιάννης Δρακόπουλος, Νίκος Ορφανός, Κώστας Φιλίππογλου. Τη διανομή έχει αναλάβει η Feelgood Entertainment.

Στη μικρού μήκους Yellow Fieber σε σενάριο και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, ξαφνικά η Αθήνα καλύπτεται από μια παράξενη κίτρινη σκόνη.  Στην αρχή πίστεψαν πως είναι θειάφι αλλά λίγες ώρες μετά ξέσπασε ο Κίτρινος Πυρετός, σαν επιδημία που ήρθε από μακριά. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τί θα συμβεί, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πως η πόλη θα μετατραπόταν σε φοινικόδασος.

Η παραγωγή ανήκει στους Άρτεμις Παττακού και Γιώργο Ζώη, squared squared, με  συμπαραγωγούς τις  2 35 και DNA lab και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Πρωταγωνιστούν οι Μamadou Diallo και Ευτυχία Στεφανίδου.

Το Φεστιβάλ του Λοκάρνο αποτελεί ένα σημαντικό κινηματογραφικό γεγονός που διεξάγεται κάθε χρόνο στην ομώνυμη ελβετική πόλη, η οποία αποτελεί σταυροδρόμι ανάμεσα σε Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία. Είναι ένα μοναδικό σημείο συνάντησης για τους ανθρώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας και για τους φίλους της 7ης Τέχνης, αφού η Piazza Grande όπου γίνονται προβολές μπορεί να φιλοξενήσει  μέχρι και 8.000 θεατές κάθε βράδυ. Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 15 Αυγούστου 2015.