Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

5ο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας

5ο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, μετά τα προηγούμενα επιτυχημένα σεμινάρια , προσφέρει στους νέους Έλληνες μαέστρους τη δυνατότητα συμμετοχής στο 5ο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 7-11 Σεπτεμβρίου 2015, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου. Εκτός από το προχωρημένο τμήμα διεύθυνσης θα λειτουργήσει και τμήμα αρχαρίων υπό τη διδασκαλία της μαέστρου και μουσικολόγου Αθανασίας Κυριακίδου. Τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σε ένα από τα δύο τμήματα και χωρίς όριο ηλικίας.

 

Επίτιμος προσκεκλημένος του πέμπτου masterclass διεύθυνσης ορχήστρας είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρων Μιχαηλίδης.

 

Στο σεμινάριο δεν υπάρχουν δίδακτρα και η επιλογή των σπουδαστών που θα διευθύνουν στην τελική συναυλία θα γίνει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των προβών κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας των μελών της ορχήστρας.

 

Τα έργα που θα μελετηθούν με την ορχήστρα είναι:

 

Τμήμα αρχαρίων:

G. F. Handel: Thus saith the lord, ρετσιτατίβο (Μεσσίας)

P. Mascagni: Καβαλερία Ρουστικάνα, ιντερμέτζο

G. Puccini: O mio babbino caro (Τζάνι Σκίκι)

 

Τμήμα προχωρημένων:

 

ΓΚΡΟΥΠ 1

L. van Beethoven: Κοριολανός, εισαγωγή

G. Rossini: Ο Κουρέας της Σεβίλλης, εισαγωγή

J. Strauss: Η Νυχτερίδα, εισαγωγή

G. Verdi: Η δύναμη του πεπρωμένου, εισαγωγή

G. Verdi: Ναμπούκο, εισαγωγή

J. Strauss: Ο γαλάζιος Δούναβης, βαλς

 

ΓΚΡΟΥΠ 2

P. Mascagni: Καβαλερία Ρουστικάνα, ιντερμέτζο

G. Puccini: Quando m’en vo (Μποέμ)

G. Puccini: O mio babbino caro (Τζάνι Σκίκι)

G. Verdi: E strano…Sempre Libera (Τραβιάτα)

 

Τα ενεργά μέλη του τμήματος προχωρημένων θα πρέπει να προετοιμάσουν τρία (3) έργα από το ΓΚΡΟΥΠ 1, και όλα τα έργα από το ΓΚΡΟΥΠ 2. Τα ενεργά μέλη του τμήματος αρχαρίων θα πρέπει να προετοιμάσουν και τα τρία έργα του τμήματός τους (ανάγνωση παρτιτούρας και ανάλυση).

 

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν e-mail το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015 στη διεύθυνση conductingmasterclass@hotmail.com με τα παρακάτω στοιχεία:

 

1. Ονοματεπώνυμο

2. Τηλέφωνο

3. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

4. Βιογραφικό

5. Το τμήμα που θα παρακολουθήσουν και αν θα είναι ενεργά μέλη ή ακροατές

 

Η λίστα των μελών και το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου θα ανακοινωθούν στις 24 Αυγούστου 2015.

 

Η τελική συναυλία θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, όπως και όλα τα μαθήματα και οι πρόβες.

Σχετικές ειδήσεις
Masterclass από τον Krzysztof Warlikowski στη Στέγη
19.12.2016 12:33
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης Krzysztof Warlikowski παραχωρεί ένα τρίωρο masterclass για επαγγελματίες ηθοποιούς και σκηνοθέτες.
  Οι φιναλίστ του 7ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας σε μία συναυλία!
31.08.2016 12:57
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Θέατρο Κολωνού, τους φιναλίστ του 7ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου και τη συνδιδασκαλία της Αθανασίας Κυριακίδου.
Ακαδημία Νέων Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: Κάλεσμα συμμετοχής
24.08.2016 15:58
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ιδρύει από εφέτος, με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, την «Ακαδημία Νέων Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών».
7ο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας
28.07.2016 14:50
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, μετά τα προηγούμενα επιτυχημένα σεμινάρια, προσφέρει στους νέους Έλληνες μαέστρους τη δυνατότητα συμμετοχής στο 7ο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.
Masterclass υποκριτικής από τους bijoux de kant στο Black Box
16.05.2016 14:28
Από την Παρασκευή 20 ως την Κυριακή 22 Μαϊου 2016, οι bijoux de kant θα παραδώσουν ένα masterclass υποκριτικής στο θέατρο Blackbox.