Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Αριστοφανιάζουσες της Τζένης Κοσμίδου σε περιοδεία

Αριστοφανιάζουσες της Τζένης Κοσμίδου σε περιοδεία

Οι «Αριστοφανιάζουσες» της Τζένης Κοσμίδου ξεκινούν τη μεγάλη περιοδεία τους στις 18 Ιουλίου 2015.

 

Στις μέρες μας υπό το βάρος των δύσκολων κοινωνικοπολιτικών συνθηκών που βιώνουμε, τα καυστικά μηνύματα του Αριστοφάνη μοιάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

 

Η σουρεαλιστική,  πολιτική κωμωδία  «Αριστοφανιάζουσες» αποτελεί μία ιδιαίτερη διασκευή, βασισμένη στα τρία αγαπημένα έργα του Αριστοφάνη, «Πλούτος», «Ειρήνη» και «Λυσιστράτη».

 

Οι ιδιαίτεροι ήρωες των επικών αυτών έργων συναντιούνται όλοι μαζί επί σκηνής. Μέσα από δύο ώρες αστείρευτου γέλιου, τραγουδιού, χορού και κωμικοτραγικών καταστάσεων φέρνουν το θεατή αντιμέτωπο με τα διαχρονικά μηνύματα του πατέρα της κωμωδίας. Ενδυναμώνουν μέσα του, τη πλέον επιτακτική ανάγκη, για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Μίας κατ’ ουσίαν και όχι καθ όνομα δημοκρατικής κοινωνίας, από την οποία οι κοινωνικές αδικίες και ανισότητες θα έχουν εκλείψει.

 

Το κείμενο και τη σκηνοθεσία αυτού του δύσκολου εγχειρήματος υπογράφει, η αγαπημένη μας ηθοποιός , Τζένη Κοσμίδου, ενώ το δύσκολο μέρος της ερμηνείας, των επικών ηρώων, έχει αναλάβει η θεατρική ομάδα Στρατής Τσοπανέλης.

 

Τα μεγαλόπρεπα σκηνικά και τα ιδιαίτερα κοστούμια υπογράφει η πολυτάλαντη Μαρία Φάλαρη. Οι χορογραφίες είναι μια δημιουργία της Βέρας - Νίκης Αγγελοπούλου και της Ευαγγελίας Ξυράφη.

 

Συντελεστές

 

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Τζένη Κοσμίδου

Σκηνικά - Κουστούμια -Cartoom Charactets: Μαρία Φάλαρη

Χορογραφίες: Βέρα - Νίκη Αγγελοπούλου & Ευαγγελία Ξυράφη

Βοηθός Σκηνοθεσίας: Βέρα - Νίκη Αγγελοπούλου

 

Ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης:

 

Δίας: Πάνος Χαρίλας

Ήρα: Τέση Κόκκου

Ερμής: Κάτια Πόγκα

Πλούτος: Χρήστος Μητρολιός

Χρέμυλος: Βάσω Γιώτη

Καρίωνας / Λαμπιτώ: Μπάμπης Ξυράφης

Πενία: Χαρά Ζαφείρη(Α΄διανομή) Μαρία Αγγελοπούλου (Β΄διανομή)

Πόλεμος: Δημήτρης Μύρκος

Ειρήνη: Γιάννα Πόγκα

Λυσιστράτη: Μαρία Φάλαρη

Καλονίκη: Βέρα-Νίκη Αγγελοπούλου

Μυρρίνη: Ευαγγελία Ξυράφη

Σχετικές ειδήσεις
«Cavewoman» της Emma Peirson σε μίνι περιοδεία
12.08.2016 15:08
H «Cavewoman», η γυναίκα των σπηλαίων, πηγαίνει μια μίνι περιοδεία από 22/8 στην Λαμία , Θεσσαλονίκη (23/8), Κατερίνη (24/8) και Σέρρες (25/8).
Το μήλο, των Γιώργο Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου σε καλοκαιρινή περιοδεία
02.06.2016 15:16
«Το μήλο», είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία που είιχε παρουσιαστεί με μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία το 2011-12 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μια μικρή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με θέμα τις σημερινές σχέσεις ανδρών γυναικών.
Πλούτος του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη σε περιοδεία
12.05.2016 15:27
Την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και κατόπιν σε περιοδεία σε όλη τη χώρα, οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης. Παίζουν επίσης ο Τάσος Γιαννόπουλος και ο Αλμπέρτο Φάϊς, με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών, παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος». Η σκηνοθεσία και η διασκευή είναι του Γιώργου Κιμούλη.
Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2 σε χειμερινή περιοδεία!
21.01.2016 16:45
Η μεγάλη θεατρική επιτυχία "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2", μετά από τρεις εξαιρετικά επιτυχημένες θεατρικές σεζόν στην Αθήνα και την καλοκαιρινή περιοδεία μας στην Νότια και Δυτική Ελλάδα, συνεχίζει με χειμερινή περιοδεία σε πόλεις της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και σε νησιά του Αιγαίου.
Πέντε δυνατές πρεμιέρες για το ΚΘΒΕ τον Ιανουάριο
30.12.2015 11:12
Τρεις νέες παραγωγές ξεκινούν τον Ιανουάριο στις σκηνές του ΚΘΒΕ. Παράλληλα, το Κλιμάκιο Μακεδονίας-Θράκης θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με δύο έργα, ενώ για πρώτη φορά εντάσσεται στο ρεπερτόριό του παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά. Η περιοδεία αυτή θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.