Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Στράτος Μαστοράκης: To Φεστιβάλ Σερίφου γεμίζει τις νύχτες του καλοκαιριού με χρώματα και συναισθήματα

Στράτος Μαστοράκης: To Φεστιβάλ Σερίφου γεμίζει τις νύχτες του καλοκαιριού με χρώματα και συναισθήματα

Τέταρτη χρονιά για το Φεστιβάλ Σερίφου φέτος και οι συνθήκες μας βρίσκουν μετέωρους. Φαίνεται πως το Φεστιβάλ θα συμπίπτει πάντοτε με τοπικές ή πανελλήνιες κομβικές στιγμές. Η φωτιά του 2013 στη Σέριφο και οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες του σήμερα, μας επιβεβαιώνουν πως παρά την απαισιοδοξία και τις άμεσες και έμμεσες απειλές, ο πολιτισμός είναι ο μόνος τρόπος να αντισταθούμε στην κρίση, να ισοσταθμίσουμε στην αισιοδοξία και να αποδείξουμε πρώτα απ’ όλα στους εαυτούς μας πως όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία.

Αυτή είναι η μαγική φράση – το "όλοι μαζί". Γιατί το Φεστιβάλ Σερίφου στήνεται κάθε χρόνο χάρη στην όρεξη και το μεράκι μιας παρέας φίλων που όλο και μεγαλώνει, με τη συμμετοχή και τη φροντίδα των εθελοντών συνεργατών μας. Όλοι δουλεύουμε και προετοιμαζόμαστε με ένα στόχο: να γεμίσει και αυτή τη χρονιά το νησί μας με μουσική , ζωή, χαρά και ελπίδα. Χωρίς οικονομικές υστεροβουλίες και προαπαιτούμενα –από τους ανθρώπους που δουλεύουν στην παραγωγή του Φεστιβάλ μέχρι τους μουσικούς και τους τραγουδιστές.

Έτσι αυτό που ξεκίνησε σαν πείραμα και παιχνίδι τον πρώτο χρόνο, με νονό τον Χρήστο Θηβαίο, σήμερα έχει φτάσει να είναι ένα γεγονός που η τοπική κοινωνία το περιμένει, που οι επισκέπτες του νησιού το συνυπολογίζουν στα δεδομένα του ταξιδιού τους. Έχει φτάσει να γίνει θεσμός.

Και φέτος οι μουσικές επιλογές στηρίζουν το καλό ελληνικό τραγούδι. Με τη Μελίνα Κανά, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Κώστα Λειβαδά, την Ανδριάνα Μπάμπαλη και τον Rous, το Δημήτρη Μαραμή, τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, τον Σταύρο Παπασταύρου, τη Σόνια Θεοδωρίου, τον Ηλία Λιούγκο και τη Σοφία Αβραμίδου, τη Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Βαγγέλη Κορακάκη, το Φεστιβάλ Σερίφου γεμίζει τις νύχτες του καλοκαιριού με ήχους γνωστούς και πρωτότυπους, με χρώματα και συναισθήματα.

Ταυτόχρονα το Φεστιβάλ υποστηρίζει τόσο την τοπική παράδοση με το Φεστιβάλ Σουραυλιού, όσο και την εικαστική δημιουργικότητα, με τις εκθέσεις νεοιμπρεσιονιστών, την έκθεση ζωγραφικής και ξυλογλυπτικής, αλλά και με την έκθεση των σπουδαστών γραφιστικής της ΑΚΤΟ που και αυτή τη χρονιά επιμελήθηκαν το επικοινωνιακό υλικό μας.

Σε όσους μας στηρίζουν με την καλλιτεχνική τους παρουσία, αλλά και σε όλους εσάς που μας στηρίζετε τέσσερα χρόνια τώρα, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και ραντεβού στη Σέριφο!

 

Info: Ο κ. Στράτος Μαστοράκης είναι διοργανωτής Φεστιβάλ Σερίφου και μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής.


To Φεστιβάλ Σερίφου 2015 θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Αυγούστου!Σχετικές ειδήσεις
Ανταπόκριση από το 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Κινηματογράφου: «Η πέτρα της καρδιάς» του Γκούδμουντουρ Άρναρ Γκούδμουντσον
11.11.2016 14:58
Μια σκληρή ιστορία ενηλικίωσης και αναζήτησης του εαυτού που εκτυλίσσεται σε ενα μικρό χωριό της Ισλανδίας είδαμε στην ταινία «Η πέτρα της καρδιάς» του Γκούδμουντουρ Άρναρ Γκούδμουντσον, στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.
Αντώνης Παπαδόπουλος: Μερικές σκέψεις για το Φεστιβάλ Δράμας
19.09.2016 17:17
Η ύψιστη μορφή της επικοινωνίας και της επαφής είναι γιορτή. Και – ναι- αυτό είναι το Φεστιβάλ Δράμας. Η συνάντηση με ανθρώπους που σου αποκαλύπτουν πολλές διαφορετικές εκφάνσεις της ζωής. Και είναι μέθεξη να γίνεσαι κοινωνός αυτών των διαφορετικών εκδοχών που παρουσιάζονται αυτήν την εβδομάδα στο Φεστιβάλ μας. Πλουτίζει τη χαρά της επικοινωνίας.
1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα»: Το όραμά μας
24.08.2016 11:25
Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), διοργανωτής και εμπνευστής του Διεθνούς Φεστιβάλ ιστορικού ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» ιδρύθηκε το 2008 από μια ομάδα νέων ιστορικών- ερευνητών (πρώην συνεργατών του ΕΛΙΑ) και σήμερα απαριθμεί περισσότερους από 45,000 φίλους / μέλη - από όλη την Ελλάδα.
Διαδρομές στη Μάρπησσα: Η ομάδα του φεστιβάλ μας καλεί και φέτος να περπατήσουμε στην Πάρο!
23.08.2016 10:11
Ξεκινώντας το σχεδιασμό του πρώτου τριήμερου φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα» τον Μάρτιο του 2010, δε φανταζόμασταν ότι μέσα σε έξι χρόνια, θα είχαμε βιώσει τόσες όμορφες στιγμές και δυνατές συγκινήσεις.
Βάνη Βαλλιάνου – Νομικού: Πως χτίζεται ένα Φεστιβάλ - Δυσκολίες και ελπίδες
04.08.2016 10:42
Το φεστιβάλ του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης δημιουργήθηκε με τη φιλοδοξία να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυρήνες πολιτιστικής δράσης της Σαντορίνης και της ευρύτερης περιφέρειας.