Η Feelgood Entertainment παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τη Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015 το ντοκιμαντέρ «Το Βασίλειο των Μαϊμούδων» (Monkey Kingdom).

Η Disney παρουσιάζει ένα φυσιολατρικό ντοκιμαντέρ με φόντο την εξωτική Σρι Λάνκα και πρωταγωνίστρια μια κοινότητα μαϊμούδων. Ετοιμαστείτε να απολαύστε μια συναρπαστική περιπέτεια, να ανακαλύψετε τη μυστική ζωή των μαϊμούδων και να ταξιδέψετε σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου.

Σύνοψη:

Ένα νεογέννητο μαϊμουδάκι και η μητέρα του προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια ανταγωνιστική κοινωνική ιεραρχία από μαϊμούδες που ζουν στα ερείπια ενός αρχαίου πολιτισμού στα βάθη της ζούγκλας στην Νότια Ασία.

Διάρκεια: 81’

Γνωρίστε τις μαϊμούδες!

Η ζωή είναι μια περιπέτεια για τη Maya, μια έξυπνη και ευρηματική μαϊμού, καθώς ταλαντώνεται με χάρη ανάμεσα στα επιβλητικά συντρίμμια ενός αρχαίου πολιτισμού.

«Είναι μια απίστευτη τοποθεσία» σχολιάζει ο σκηνοθέτης Mark Linfield. «Τα ερείπια μιας μεγάλης πόλης στη Σρι Λάνκα, η οποία ήταν ζωντανή πριν από χίλια χρόνια, είναι πια το σπίτι των μαϊμούδων, με τη μόνη διαφορά ότι για αυτές είναι μια τεράστια παιδική χαρά».

Η μαγευτική τοποθεσία, βυθισμένη στο πράσινο χάρη στους γενναιόδωρους ετήσιους μουσώνες, είναι διάστικτη από περίτεχνα σκαλίσματα σε πέτρες, αγάλματα του Βούδα και εξαιρετικά φτιαγμένα οικοδομήματα που έχουν αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Με χαρακτηριστικό μια τούφα που σκεπάζει το κεφάλι τους, αυτοί οι Μακάκοι που κατοικούν στην περιοχή ξεπερνάνε τους χίλιους.

Η βασική ηρωίδα της ταινίας ξεχώρισε για την ξανθιά της τούφα. «Ξεχώριζε, όχι μόνο για την ξανθή της τούφα, αλλά και για τα τρία στίγματα που έχει στη μύτη της. Κυρίως όμως ξεχώριζε με τη συμπεριφορά της. Από την αρχή καταλάβαμε ότι έχει μια ιστορία να πει. Έμοιαζε με πρωταγωνίστρια».

Η ηρωίδα ανήκει σε μια περίπλοκη διευρυμένη οικογένεια. Είναι καβγατζού από ανάγκη και προσέχει μια χαρά τον εαυτό της. Όμως κάποια στιγμή γίνεται μητέρα και ο κόσμος της αλλάζει για πάντα. Είναι αποφασισμένη να προσφέρει στο παιδί της την ανατροφή που θα τον κάνει μια μέρα αρχηγό της δικής του ομάδας.

Η ταινία γυρίστηκε με κάμερες υψηλής ευκρίνειας προκειμένου να αποδοθούν στο πανί οι πανέμορφες εικόνες. Στην ταινία εμφανίζονται διαφορετικές κάστες μαϊμούδων, για να μας αποκαλυφθεί μια σειρά από συμπεριφορές που δεν γνωρίζουμε ότι έχουν.

«Νομίζω ότι το κοινό θα ενθουσιαστεί με τις  μαϊμούδες, όπως κι εμείς. Ειδικά στη μεγάλη οθόνη, μπορούν να δουν τα μάτια τους, τις εκφράσεις του προσώπου τους και να ανακαλύψουν τους διαφορετικούς τους χαρακτήρες» λέει ο σκηνοθέτης.

Οι χαρακτήρες

Η Maya τα πιάνει εύκολα και της αρέσει να παίρνει ρίσκα, ειδικά αν πρόκειται να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον γιο της.

Ο Kip είναι ο παιχνιδιάρης γιος της Maya. Πρέπει να μάθει να τα καταφέρνει στον κόσμο του, όπου οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Είναι σίγουρα γεμάτος περιέργεια και η ζωή του επιφυλάσσει πολλά μαθήματα.

Ο Raja είναι ο αρχηγός της φυλής. Είναι πολύ δυνατός και δεν έχει ιδιαίτερα καλές προθέσεις. Είναι σκληρός και επιβάλλει την τάξη με απότομο τρόπο.

Η Αδελφότης  είναι το τρίο των Μακάκων με τα κόκκινα πρόσωπα. Ελέγχουν την καθημερινότητα της φυλής. Δεν είναι φιλικές, αλλά είναι πιστές η μία στην άλλη.

Ο Kumar είναι έξυπνος και ανερχόμενος. Ψάχνει ένα νέα μέρος για να ζήσει και η Maya τον θεωρεί υποψήφιο για επικεφαλής.

Ο Παππούς είναι ο γέρος της φυλής. Έχει γκριζάρει και καμπουριάζει. Ρίχνει πολλούς ενδιάμεσους υπνάκους, είναι και 40 χρονών άλλωστε. Έχει χάσει τα περισσότερα δόντια του, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει χάσει το σεβασμό των υπόλοιπων μελών.

Ο Lex είναι ο αρχηγός της αντίπαλης φυλής. Έχει σκισμένο χείλος και εποφθαλμιά το μέρος που ζουν οι υπόλοιποι. Μοιάζει με πειρατής.

Γυρίσματα στη ζούγκλα

Η ταινία γυρίστηκε σε τρία χρόνια στη Σρι Λάνκα, σε μία περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στο συγκεκριμένο σημείο  είχε ανθήσει ένας αρχαίος πολιτισμός ο οποίος παρήκμασε και έσβησε, μέχρι που τον ανακάλυψαν Βρετανοί εξερευνητές το 1800.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υπερβολική υγρασία δεν έκαναν τη δουλειά του συνεργείου εύκολη. Ευτυχώς, οι μαϊμούδες ξεκουράζονταν το μεσημέρι κι έτσι οι δημιουργοί μπορούσαν να κάνουν τα γυρίσματα τους νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.

Το συνεργείο χρειάστηκε περίπου 1000 μέρες για να καταγράψει τι σημαίνει να είσαι Μακάκος. Είναι το ντοκιμαντέρ με τα πιο χρονοβόρα γυρίσματα στην ιστορία της Disney. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να περάσουν εβδομάδες χωρίς να πετύχουν κάτι σημαντικό. Δεν αρκεί μόνο να συμβεί κάτι ιδιαίτερο. Πρέπει να είναι και κοντά για να το καταγράψουν. Τα αντανακλαστικά τους πρέπει να είναι άψογα και χρειάζεται να βρίσκονται στο σωστό σημείο τη σωστή ώρα.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Mark Linfield

Αφήγηση: Tina Fey