Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Τι σκέψη στη ματιά της να ΄χει ανθίσει;: Έκθεση του Δημήτρη Μουστάκη στη γκαλερί Art Zone 42

Τι σκέψη στη ματιά της να ΄χει ανθίσει;: Έκθεση του Δημήτρη Μουστάκη στη γκαλερί Art Zone 42

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015, η Art Zone 42 Gallery παρουσιάζει σε ατομικό επίπεδο τη νέα σειρά έργων του εικαστικού Δημήτρη Μουστάκη, η οποία αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από δημιουργίες φιλοτεχνημένες με ακρυλικά σε καμβά. Ο τίτλος της έκθεσης ‘τι σκέψη στη ματιά της να ‘χει ανθίσει;’ είναι εμπνευσμένος από τον αντίστοιχο στίχο του ποιήματος ‘Του Φθινοπώρου η Ώρα’ της Μαρίας Πολυδούρη. Καθότι ο Δημήτρης Μουστάκης προβάλλει αποκλειστικά τη γυναικεία φύση στα έργα του, επιθυμεί να μεταδώσει στον θεατή το μυστήριο και τα μυστικά της φύσης αυτής. αυτής.

 

Τα πορτρέτα γυναικών του θυμίζουν σύγχρονες νηρηίδες, μάγισσες και γητεύτριες, που παρασέρνουν, με την αμεσότητα του βλέμματος τους, με τον ερωτισμό τους, αλλά συνάμα και με την αθωότητά τους, τον θεατή, καλώντας τον να εισχωρήσει στον κόσμο τους και να τον κατακτήσει. Υπάρχει μια μύχεια σκέψη στην κάθε μια γυναικεία ύπαρξη που δεν φανερώνεται και ο ρόλος του θεατή είναι αυτός: οφείλει να τις προσεγγίσει, να τις διαισθανθεί, θαρρείς πριν οι ίδιες προλάβουν να χαθούν σαν αιθέρια αερικά.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δημήτρης Μουστάκης σπούδασε διακόσμηση και γραφικές τέχνες στη σχολή Βακαλό. Ασχολείται με τη ζωγραφική, το κόσμημα, την εικονογράφηση και τη φιλοτέχνηση εξωφύλλων. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και τον Πόρο. Από το 1995 έχει πραγματοποιήσει επτά ατομικές εκθέσεις σε επιλεγμένους χώρους τέχνης στην Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές. Φέτος παρουσιάζει την όγδοη ατομική του έκθεση στην Art Zone 42 Gallery με τίτλο ‘Τι σκέψη στη ματιά της να ‘χει ανθίσει’. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Σχετικές ειδήσεις
ΜΑΖΕΙ ή ΠΟΤΕ=ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ: έκθεση της Έλλης Γρίβα στη γκαλερί Art Zone 42
26.09.2016 16:29
Η γκαλερί ART ZONE 42 έχει την ιδιαίτερη χαρά να παρουσιάσει στο κοινό την 16η ατομική έκθεση ζωγραφικής, ποίησης, installation, performance και βιβλίου της εικαστικού Έλλης Γρίβα, από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου, με τίτλο: MAZEI Ή ΠΟΤΕ = ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 7:30μμ.
Substratum: έκθεση του Δημήτρη Εφέογλου και της Δέσποινας Φλέσσα στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
08.09.2016 16:23
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Substratum». Πρόκειται για μια κοινή έκθεση του εικαστικού έργου του Δημήτρη Εφέογλου και της Δέσποινας Φλέσσα. Η έκθεση αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα και θα διαρκέσει από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2016.
Athens Matters TOo: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Art Zone 42
07.07.2016 14:59
H γκαλερί Art Zone 42 διοργανώνει και εγκαινιάζει εν μέσω καλοκαιριού, την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 8.00 μ.μ., μια ιδιαίτερη ομαδική έκθεση με τίτλο Athens Matters T0o.
Elsewhere: έκθεση της Αρετής Κλουτσινιώτη στη γκαλερί Art Zone 42
07.01.2016 17:00
Η γκαλερί Art Zone 42 παρουσιάζει την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στις 7.30 μ.μ. την ατομική έκθεση της Αρετής Κλουτσινιώτη με τίτλο ‘elsewhere’.
Αφιέρωμα στον Δημήτρη Αληθεινό στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
30.12.2015 13:33
Μετά τη μεγάλη αναδρομική έκθεση στο ΕΜΣΤ και τη βράβευσή του για τη συμβολή του συνόλου του καλλιτεχνικού του έργου στην ιστορία της σύγχρονης ελληνικής τέχνης από την Ένωση Τεχνοκριτικών AICA Hellas, η Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη ένα αφιέρωμα στον Δημήτρη Αληθεινό.