Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Αστεροσκοπείο: Ποίηση σε μουσική Μιχάλη Τρανουδάκη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Αστεροσκοπείο: Ποίηση σε μουσική Μιχάλη Τρανουδάκη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Με τον τίτλο «Αστεροσκοπείο», ο συνθέτης Μιχάλης Τρανουδάκης στο πιάνο , παρουσιάζει καινούργια αλλά και παλιότερα τραγούδια του, την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015, πού αλλού; Στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Μαζί του, ο σολίστας κιθαριστής Νίκος Χατζηελευθερίου και ο τραγουδιστής Δημήτρης Βουτσάς, που θα ερμηνεύσει τραγούδια σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, Κ.Π.Καβάφη, Γιώργου Χρονά και Λόγια Κυπριακή Ποίηση του 16ου αιώνα.

 

Οι τρεις καλλιτέχνες , υπόσχονται στο κοινό μια πολύ όμορφη βραδιά στον μαγικό χώρο του Αστεροσκοπείου στην κορυφή του λόφου των Νυμφών στο Θησείο, μπροστά στο ιστορικό κτίριο Σίνα έργο του Θεόφιλου Χάνσεν, κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό και με θέα τη φωτισμένη πόλη. Συνιστάται ιδιαίτερα για ερωτευμένους αλλά και έτοιμους να ερωτευτούν.

 

Τραγούδι: Δημήτρης Βουτσάς

Κιθάρα: Νίκος Χατζηελευθερίου

Πιάνο: Μιχάλης Τρανουδάκης

 

Φωτογραφίες:  Χριστίνα Μαρούγκα

Παραγωγή: Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ

Διεύθ. Παραγωγής: Σταματία Αντωνάτου

Σχετικές ειδήσεις
7 Elements: O Ανδρέας Κατερινόπουλος στο Αστεροσκοπείο Αθηνών
02.08.2016 12:07
To Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Θησείο, στις 2 Σεπτεμβρίου 2016, φιλοξενεί τον Ανδρέα Κατερινόπουλο με την μουσική παράσταση 7 ELEMENTS.
Ο Λευτέρης Βενιάδης παρουσιάζει Γεώργιο Σουρή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
07.07.2016 10:42
Ο Λευτέρης Βενιάδης στα πλέσια του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια μουσική και σκηνική σύνθεση, βασισμένη στην ποίηση του Γεωργίου Σουρή για φωνητικό σύνολο, νεανική χορωδία, μουσικό σύνολο και δύο ηθοποιούς στις 14 & 15 Ιουλίου 2016.
Γράμματα από τη Γερμανία, των Μίκη Θεωδοράκη και Φώντα Λάδη στο Φεστιβάλ Αττικού Άλσους
06.07.2016 15:27
Με τη μουσική παράσταση Γράμματα από τη Γερμανία σε μουσική Μίκη Θεωδοράκη και ποίηση Φώντα Λάδη, ανοίγει την αυλαία του Φεστιβάλ στο Θέατρο Αττικού Άλσους τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, στις 9μ.μ. ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.
Moa Bones και special guests live στο Αστεροσκοπείο Αθηνών
31.05.2016 10:18
Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του “Spun”, ο Moa Bones ολοκληρώνει ένα κύκλο ζωντανών εμφανίσεων και υποδέχεται το καλοκαίρι.
Liederabend: Ποίηση σε μουσική με τέσσερα πληκτροφόρα εποχής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
06.04.2016 14:14
Η Φανή Αντωνέλου, μια από τις ανερχόμενες ελληνίδες σοπράνο που διαπρέπουν στο εξωτερικό, και ο πιανίστας και τσεμπαλίστας Γεράσιμος Χοϊδάς, ένας σολίστ εξειδικευμένος στις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες, παρουσιάζουν την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το ρεσιτάλ «Liederabend – Ποίηση σε μουσική» με τραγούδια και έργα για τσέμπαλο, πιανοφόρτε και πιάνο από την εποχή του Μπαρόκ έως τον Ρομαντισμό.