Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

W Memorabilia (Phaedra’s Laboratory) από τους Rootlessroot στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

W Memorabilia (Phaedra’s Laboratory) από τους Rootlessroot στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Οι Rootlessroot παρουσιάζουν στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το έργο τους W Memorabilia (Phaedra’s Laboratory).

Το σόλο W Memorabilia είναι μια σπουδή στη γυναικεία φύση της Φαίδρας, Μήδειας, Πασιφάης, μητέρας, τιμωρού, άπιστης συζύγου, ερωτευμένης μέχρι θανάτου, απεγνωσμένης βρεφοκτόνου και εντέλει καταραμένης από τους θεούς.

Μέσα στο εργαστήριό της, η Φαίδρα απεργάζεται το τραγικό της τέλος. Σαν γλύπτρια κατασκευάζει τον πόθο της, τη θηλυκότητά της, τον πόνο, την αγωνία και τελικά το θάνατο. Μια Φαίδρα που εξελίσσεται από λευκό αέρινο πλάσμα του μύθου σε τεχνίτρια εξαϋλωμένη στο φως της τέχνης, για να μεταμορφωθεί τελικά σε σύγχρονη νέα γυναίκα, ντυμένη με το κόκκινο χρώμα του πάθους και του πόθου. Η Φαίδρα των RootlessRoot δεν φοβάται να δημιουργήσει ούτε τη μουσική πάνω σε ένα τεράστιο έγχορδο, μέρος του σκηνικού, ούτε την τεράστια ζωγραφιά ενός θηλυκού συμβόλου που τελικά θα γίνει ο τάφος της.

Η ομάδα RootlessRoot δημιουργήθηκε το 2006 από τη Λίντα Καπετανέα και τον Γιόζεφ Φρούτσεκ, οι οποίοι συναντήθηκαν στην ομάδα Ultima Vez του Βιμ Βαντεκέυμπους. Έκτοτε έχουν παρουσιάσει επτά παραγωγές σε συμπαραγωγή με σημαντικούς ευρωπαϊκούς φορείς, έχουν περιοδεύσει σε πολλές χώρες και έχουν κερδίσει σημαντικά καλλιτεχνικά βραβεία και διακρίσεις. Έχουν επινοήσει εκπαιδευτικές μεθόδους, όπως το Fighting Monkey, και έχουν διδάξει εργαστήρια σε μεγάλα φεστιβάλ και σχολές χορού. Η φιλοσοφία τους είναι ότι το σώμα μπορεί να εκφράσει τα πάντα και να γίνει φορέας των κοινωνικών εξελίξεων.

Συντελεστές:

Ιδέα/Χορογραφία: Rootlessroot [Λίντα Καπετανέα GR – Jozef Frucek SK]
Μουσική: Βασίλης Μαντζούκης
Σχεδιασμός φωτισμών: Σοφία Αλεξιάδου
Σκηνικό: Jozef Frucek, Βασίλης Μαντζούκης
Σχεδιασμός κοστουμιού: Isabelle Lhoas
Δραματουργία: Martin Kubran
Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Πάρις Μέξης
Ερμηνεία: Λίντα Καπετανέα

Τεχνική διεύθυνση: Μανώλης Βιτσαξάκης
Τεχνικός ήχου: Κωστής Παυλόπουλος
Προσαρμογή φωτισμών: RootlessRoot, Μανώλης Βιτσαξάκης

Παραγωγή: Rootlessroot
Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2014

www.rootlessroot.com

Φωτό: Mike Rafail

Σχετικές ειδήσεις
«Europium» – RootlessRoot: Μια σχεδία για το ασταθές μέλλον της Ευρώπης στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
22.07.2016 11:35
Το πρόγραμμα του 22ου Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνεχίζεται την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 με το Europium των Λίντας Καπετανέα & Jozef Fruček / RootlessRoot, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Ευαγγελία Κολύρα & Άρτεμις Λαμπίρη: Νέοι χορογράφοι στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
14.07.2016 13:17
Το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, θα παρουσιαστούν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας οι παραστάσεις 10,000 LITRES της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΟΛΥΡΑ και ME ON TOP της ΑΡΤΕΜΙΣ ΛΑΜΠΙΡΗ.
22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Οι πρώτες παραστάσεις και παράλληλες εκδηλώσεις
08.07.2016 10:38
Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 σηκώνει την αυλαία του το 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, και καλεί τον κόσμο του χορού και το φιλότεχνο κοινό να παρακολουθήσουν τις 11 παραστάσεις του με τις 8 διεθνείς και ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού και τις 18 παράλληλες διοργανώσεις του.
22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
06.06.2016 14:07
Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με νέα Καλλιτεχνική διευθύντρια την Κατερίνα Κασιούμη, διοργανώνεται από τις 15 έως τις 26 Ιουλίου 2016, και προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό και τον κόσμο του χορού να παρακολουθήσουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμά του και να συμμετάσχουν ενεργά στα σεμινάρια και στις παράλληλες εκδηλώσεις του.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 22oυ Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
02.06.2016 17:14
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ανανεώνει το καλοκαιρινό του ραντεβού με τον κόσμο του σύγχρονου χορού από τις 15 έως τις 26 Ιουλίου 2016, και όπως πάντα έχει προγραμματίσει ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες και σπουδαστές του χορού όσο και σε ερασιτέχνες, αλλά και ανθρώπους που απλά αγαπούν το χορό και την κίνηση.