Οι Rootlessroot παρουσιάζουν στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το έργο τους W Memorabilia (Phaedra’s Laboratory).

Το σόλο W Memorabilia είναι μια σπουδή στη γυναικεία φύση της Φαίδρας, Μήδειας, Πασιφάης, μητέρας, τιμωρού, άπιστης συζύγου, ερωτευμένης μέχρι θανάτου, απεγνωσμένης βρεφοκτόνου και εντέλει καταραμένης από τους θεούς.

Μέσα στο εργαστήριό της, η Φαίδρα απεργάζεται το τραγικό της τέλος. Σαν γλύπτρια κατασκευάζει τον πόθο της, τη θηλυκότητά της, τον πόνο, την αγωνία και τελικά το θάνατο. Μια Φαίδρα που εξελίσσεται από λευκό αέρινο πλάσμα του μύθου σε τεχνίτρια εξαϋλωμένη στο φως της τέχνης, για να μεταμορφωθεί τελικά σε σύγχρονη νέα γυναίκα, ντυμένη με το κόκκινο χρώμα του πάθους και του πόθου. Η Φαίδρα των RootlessRoot δεν φοβάται να δημιουργήσει ούτε τη μουσική πάνω σε ένα τεράστιο έγχορδο, μέρος του σκηνικού, ούτε την τεράστια ζωγραφιά ενός θηλυκού συμβόλου που τελικά θα γίνει ο τάφος της.

Η ομάδα RootlessRoot δημιουργήθηκε το 2006 από τη Λίντα Καπετανέα και τον Γιόζεφ Φρούτσεκ, οι οποίοι συναντήθηκαν στην ομάδα Ultima Vez του Βιμ Βαντεκέυμπους. Έκτοτε έχουν παρουσιάσει επτά παραγωγές σε συμπαραγωγή με σημαντικούς ευρωπαϊκούς φορείς, έχουν περιοδεύσει σε πολλές χώρες και έχουν κερδίσει σημαντικά καλλιτεχνικά βραβεία και διακρίσεις. Έχουν επινοήσει εκπαιδευτικές μεθόδους, όπως το Fighting Monkey, και έχουν διδάξει εργαστήρια σε μεγάλα φεστιβάλ και σχολές χορού. Η φιλοσοφία τους είναι ότι το σώμα μπορεί να εκφράσει τα πάντα και να γίνει φορέας των κοινωνικών εξελίξεων.

Συντελεστές:

Ιδέα/Χορογραφία: Rootlessroot [Λίντα Καπετανέα GR – Jozef Frucek SK]
Μουσική: Βασίλης Μαντζούκης
Σχεδιασμός φωτισμών: Σοφία Αλεξιάδου
Σκηνικό: Jozef Frucek, Βασίλης Μαντζούκης
Σχεδιασμός κοστουμιού: Isabelle Lhoas
Δραματουργία: Martin Kubran
Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Πάρις Μέξης
Ερμηνεία: Λίντα Καπετανέα

Τεχνική διεύθυνση: Μανώλης Βιτσαξάκης
Τεχνικός ήχου: Κωστής Παυλόπουλος
Προσαρμογή φωτισμών: RootlessRoot, Μανώλης Βιτσαξάκης

Παραγωγή: Rootlessroot
Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2014

www.rootlessroot.com

Φωτό: Mike Rafail