Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Cine – μαθήματα ...

Cine – μαθήματα ...
Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης κάνει ένα βήμα ακόμα στο χώρο του παιδαγωγικού κινηματογράφου μέσα από την δράση cine-μαθήματα που έχουν ως στόχο την εκπαίδευση των μαθητών στην 7η τέχνη....

Η συνήθεια της κινηματογραφικής ψυχαγωγίας είναι, πρωτίστως, θέμα εκπαίδευσης και πολιτισμού που πρέπει να οικοδομείται από τη νεαρή κιόλας ηλικία .Έτσι ο συνδυασμός επιλεγμένων κινηματογραφικών προτάσεων που θα δουν τα παιδιά και η εμπλοκή τους στην παραγωγή κινηματογραφικού προϊόντος εκτός από το να προσφέρει απόλαυση, μπορεί, ακόμη, να οξύνει το κριτικό πνεύμα του ατόμου και να το ευαισθητοποιήσει σε πολυάριθμα κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα..

Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν ταινίες με χαρακτηριστικά παιδαγωγικά. Ταινίες με θέματα όπως η λειτουργία της κοινωνίας, η ιστορία, οι τέχνες, η οικολογία , ο πολιτισμός . Ταινίες που μπορούν να ευαισθητοποιήσουν τους θεατές σ΄ αυτά τα ζητήματα και να τους εκπαιδεύσουν έτσι ώστε να είναι καχύποπτοι και δύσπιστοι θεατές και, τελικά, υποψιασμένοι πολίτες.

Έτσι θα αποκομίσουν  βασικές γνώσεις για να μπορέσουν να εντάξουν τα σύγχρονα μέσα (ψηφιακή φωτογραφία, βιντεοκάμερα, H/Y κτλ) σε ένα δημιουργικό παιγνίδι με την καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία.

Πρόγραμμα:

Διοργάνωση προβολών ταινιών παιδαγωγικού κινηματογράφου για τους μαθητές όλων των βαθμίδων.

Διοργάνωση ημερίδας με θέμα Ο Κινηματογράφος στην εκπαίδευση (Φεβρουάριος 2008)

Διοργάνωση εργαστηρίων με ειδικούς του κινηματογράφου οι οποίοι θα βοηθήσουν δασκάλους – καθηγητές – μαθητές ώστε να μπορούν να εκφραστούν με οπτικοαουστικά μέσα.

Οργάνωση δράσης με την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στην παραγωγή ταινίας είτε photo – show πάνω σε συγκεκριμένη θεματική.

Κινηματογραφικά Αφιερώματα με σπάνιες ταινίες

Αφιέρωμα στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Αφιέρωμα στα ελληνικά κινούμενα σχέδια μέσα από την έκθεση Watch Now! σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων

Επισκέψεις σε σχολεία της περιφέρειας με την υποστήριξη σκηνοθέτη ο οποίος θα δίδει βασικά μαθήματα γύρω από την κινηματογραφική παραγωγή.

Σχετικές ειδήσεις
Επιθεωρητής Lavardin, του Claude Chabrol στο Cine-Club του Γαλλικού Ινστιτούτου
03.11.2016 17:24
Ο κύκλος CINÉ-CLUB στο ραντεβού του τον Νοέμβριο συντονίζεται με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και προβάλλει την ταινία «Επιθεωρητής Lavardin» του Claude Chabrol, του πρώτου Γάλλου σκηνοθέτη που το φεστιβάλ αυτό τίμησε το 1997.
 Ταινίες μικρού μήκους από το Πάντειο στο Τριανόν
24.10.2016 12:38
Οι φοιτητές του Π.Μ.Σ. «Πολιτιστική Διαχείριση» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, ετοιμάζουν μια κινηματογραφική βραδιά και με χαρά μας παρουσιάζουν τις μικρού μήκους ταινίες τους.
Το μυθιστόρημα ενός χαρτοκλέφτη, του Sacha Guitry στο Cine-club του Γαλλικού Ινστιτούτου
11.10.2016 10:53
Το ciné-club μας επιστρέφει το φθινόπωρο με τρεις ταινίες, σχετικές με την πολιτιστική επικαιρότητα.
Αφιέρωμα στον Βιμ Βέντερς στο Cine Άστυ
26.08.2016 14:48
Το Cine Άστυ ανοίγει 1-7 Σεπτεμβρίου 2016 με ένα αφιέρωμα στις καλύτερες ταινίες του μεγάλου Γερμανού σκηνοθέτη, ΒΙΜ ΒΕΝΤΕΡΣ.
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ
23.03.2016 12:49
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα, 24 με 30 Μαρτίου 2016, στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι οι εξής