Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης κάνει ένα βήμα ακόμα στο χώρο του παιδαγωγικού κινηματογράφου μέσα από την δράση cine-μαθήματα που έχουν ως στόχο την εκπαίδευση των μαθητών στην 7η τέχνη….

Η συνήθεια της κινηματογραφικής ψυχαγωγίας είναι, πρωτίστως, θέμα εκπαίδευσης και πολιτισμού που πρέπει να οικοδομείται από τη νεαρή κιόλας ηλικία .Έτσι ο συνδυασμός επιλεγμένων κινηματογραφικών προτάσεων που θα δουν τα παιδιά και η εμπλοκή τους στην παραγωγή κινηματογραφικού προϊόντος εκτός από το να προσφέρει απόλαυση, μπορεί, ακόμη, να οξύνει το κριτικό πνεύμα του ατόμου και να το ευαισθητοποιήσει σε πολυάριθμα κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα..

Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν ταινίες με χαρακτηριστικά παιδαγωγικά. Ταινίες με θέματα όπως η λειτουργία της κοινωνίας, η ιστορία, οι τέχνες, η οικολογία, ο πολιτισμός. Ταινίες που μπορούν να ευαισθητοποιήσουν τους θεατές σ΄ αυτά τα ζητήματα και να τους εκπαιδεύσουν έτσι ώστε να είναι καχύποπτοι και δύσπιστοι θεατές και, τελικά, υποψιασμένοι πολίτες.

Έτσι θα αποκομίσουν  βασικές γνώσεις για να μπορέσουν να εντάξουν τα σύγχρονα μέσα (ψηφιακή φωτογραφία, βιντεοκάμερα, H/Y κτλ) σε ένα δημιουργικό παιγνίδι με την καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία.

Πρόγραμμα:

Διοργάνωση προβολών ταινιών παιδαγωγικού κινηματογράφου για τους μαθητές όλων των βαθμίδων.

Διοργάνωση ημερίδας με θέμα Ο Κινηματογράφος στην εκπαίδευση (Φεβρουάριος 2008)

Διοργάνωση εργαστηρίων με ειδικούς του κινηματογράφου οι οποίοι θα βοηθήσουν δασκάλους – καθηγητές – μαθητές ώστε να μπορούν να εκφραστούν με οπτικοαουστικά μέσα.

Οργάνωση δράσης με την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στην παραγωγή ταινίας είτε photo – show πάνω σε συγκεκριμένη θεματική.

Κινηματογραφικά Αφιερώματα με σπάνιες ταινίες

Αφιέρωμα στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Αφιέρωμα στα ελληνικά κινούμενα σχέδια μέσα από την έκθεση Watch Now! σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων

Επισκέψεις σε σχολεία της περιφέρειας με την υποστήριξη σκηνοθέτη ο οποίος θα δίδει βασικά μαθήματα γύρω από την κινηματογραφική παραγωγή.