Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Μια φορά κι έναν καιρό...

Μια φορά κι έναν καιρό...
Ο Μολυβένιος Στρατιώτης, ο χαζό - Χανς, ο πρίγκιπας - χοιροβοσκός, το αηδόνι και μια αφελής κοτούλα που σπέρνει άθελά της τον πανικό συναντώνται σε ένα Μουσείο με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη!

Στο πρόγραμμα αυτό η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη παρουσιάζει μια επιλογή από τα έργα του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, στηριζόμενη σε πολύ καλές μεταφράσεις των πρωτοτύπων. Η παρουσίαση γίνεται με αφήγηση και αφηγηματική ανάγνωση και υποστηρίζεται – με λιτό τρόπο – από κρουστά μουσικά όργανα , σκηνικά αντικείμενα και θεατρικά καπέλα, που υπογραμμίζουν το κείμενο , χωρίς να το παραμορφώνουν.

Τα ίδια τα κείμενα του Άντερσεν προτρέπουν σε μια πιο θεατρική απόδοση, καθώς οι ιστορίες του είναι γεμάτες από ιδιαίτερα ζωντανούς και γκροτέσκο  διαλόγους.

Η Σάσα Βούλγαρη, στην αρχή του προγράμματος, έχει δημιουργήσει ένα παραμύθι που αφηγείται τη ζωή του Άντερσεν και στηρίζεται σε έγκυρες βιογραφίες του.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει παίζοντας ζωντανά μουσική ο Σπύρος Παν με Hang ένα εξαιρετικά σπάνιο χειροποίητο μουσικό όργανο που ο ιδιαίτερος ήχος του ταιριάζει ιδανικά με τα παραμύθια .

Κάθε φορά θα ακούγονται διαφορετικά παραμύθια.

Σχετικές ειδήσεις
Απογευματινός λογοτεχνικός περίπατος στην Πλάκα
11.11.2016 16:47
Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν έναν Λογοτεχνικό Περίπατο στην Πλάκα στα ίχνη ποιητών και πεζογράφων που έζησαν για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα και δημιούργησαν στην καρδιά της Αθήνας,
Ο Jim Forest στην Αθήνα
26.09.2016 13:08
Οι Εκδόσεις Πορφύρα σας προσκαλούν την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, στο Σπίτι της Κύπρου, να γνωρίσετε έναν σημαντικό συγγραφέα τον Jim Forest, ένα θεολόγο με όραμα και ακτιβιστή στο κίνημα για την παγκόσμια ειρήνη, έναν ξεχωριστό άνθρωπο.
 Μια βραδιά και έναν καιρό - Γαρυφαλλιά Τεπελένη
09.08.2016 13:03
Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Γαρυφαλλιά Τεπελένη σας προτείνουν το βιβλίο Μια Βραδιά και έναν Καιρό, ένα ιδανικό ανάγνωσμα για το φετινό σας καλοκαίρι.
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: Δεκαήμερο εκδηλώσεων από τον ΣΕΚΒΕ στην Θεσσαλονίκη
29.03.2016 11:45
Σε όλες τις χώρες του κόσμου κάθε χρόνο η 2α Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, γιορτάζεται ως ημέρα γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Παρουσίαση του βιβλίου Πρίγκιπας και Φτωχός στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
18.12.2015 13:47
Οι εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας Κέλλυ Σταμουλάκη σας προσκαλούν την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για την παρουσίαση του βιβλίου «Πρίγκιπας και Φτωχός» το οποίο συνοδεύεται από CD και παίζεται με μεγάλη επιτυχία στο Αβάκειο παιδικό στέκι.