Βιβλίο / Νέα

Μια φορά κι έναν καιρό

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης, ο χαζό – Χανς, ο πρίγκιπας – χοιροβοσκός, το αηδόνι και μια αφελής κοτούλα που σπέρνει άθελά της τον πανικό συναντώνται σε ένα Μουσείο με τ…

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης, ο χαζό – Χανς, ο πρίγκιπας – χοιροβοσκός, το αηδόνι και μια αφελής κοτούλα που σπέρνει άθελά της τον πανικό συναντώνται σε ένα Μουσείο με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη!

Στο πρόγραμμα αυτό η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη παρουσιάζει μια επιλογή από τα έργα του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, στηριζόμενη σε πολύ καλές μεταφράσεις των πρωτοτύπων. Η παρουσίαση γίνεται με αφήγηση και αφηγηματική ανάγνωση και υποστηρίζεται – με λιτό τρόπο – από κρουστά μουσικά όργανα, σκηνικά αντικείμενα και θεατρικά καπέλα, που υπογραμμίζουν το κείμενο, χωρίς να το παραμορφώνουν.

Τα ίδια τα κείμενα του Άντερσεν προτρέπουν σε μια πιο θεατρική απόδοση, καθώς οι ιστορίες του είναι γεμάτες από ιδιαίτερα ζωντανούς και γκροτέσκο  διαλόγους.

Η Σάσα Βούλγαρη, στην αρχή του προγράμματος, έχει δημιουργήσει ένα παραμύθι που αφηγείται τη ζωή του Άντερσεν και στηρίζεται σε έγκυρες βιογραφίες του.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει παίζοντας ζωντανά μουσική ο Σπύρος Παν με Hang ένα εξαιρετικά σπάνιο χειροποίητο μουσικό όργανο που ο ιδιαίτερος ήχος του ταιριάζει ιδανικά με τα παραμύθια.

Κάθε φορά θα ακούγονται διαφορετικά παραμύθια.

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr

Βιβλίο / Νέα

Μια φορά κι έναν καιρό…

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δείχνοντας την αγάπη του για τα παιδιά διοργανώνει κάθε Σάββατο αφήγηση παραμυθιών με την βοήθεια της γνωστής παραμυθού Σάσας Βούλγα

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δείχνοντας την αγάπη του για τα παιδιά διοργανώνει κάθε Σάββατο αφήγηση παραμυθιών με την βοήθεια της γνωστής παραμυθού Σάσας Βούλγαρη.

Σαν το παιχνίδι με τις ματριούσκιες – τις ρώσικες κουκλίτσες – η γνωστή παραμυθού ξεδιπλώνει παραμύθια, θρύλους, έπη και τραγούδια από τη Ρωσική προφορική παράδοση.

Η Σάσα Βούλγαρη έχει συμπεριλάβει στο ρεπερτόριό της ρωσικά παραμύθια από το 1995.

Τα ρώσικα παραμύθια ξετυλίγονται γεμάτα μουσική και περιπέτειες και  εντάσσονται στον κύκλο Της Μπάμπουσκας τα Παραμύθια .

Κάθε φορά θα ακούγονται διαφορετικά παραμύθια για όλες τις ηλικίες από 5 χρονών και άνω…

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr