Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Αχταρμίξ ...

Αχταρμίξ ...
Μια μουσική παράσταση ,βασισμένη στους Αχαρνείς του Δ. Σαββόπουλου ,παρουσιάζει το Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου σε συνεργασία με το Καφωδείο Το Ελληνικό.

Μετά την περσινή επιτυχία της παράστασης Μου Λεν…Ρουζ του Θεάτρου Τέχνης Ακτις Αελιου στο Καφωδείο Το Ελληνικό συνεχίζεται η συνεργασία του Θεάτρου με το καφωδείο αυτή τη φορά με μια διασκευή διασκευής. 

Τα κείμενα που γράφτηκαν ειδικά για την παράσταση από τον Μάκη Θνητό, είναι εμπνευσμένα από τα  κείμενα του Δ. Σαββόπουλου ενώ η μουσική και τα τραγούδια είναι αυτά που διασκευάζονται λιγότερο. Την σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Θωμάς Βελισσάρης.

Παίζουν και τραγουδούν: Θωμάς Βελισσάρης, Ευγένιος Δερμιτάσογλου, Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μήτσης, Γιάννης Μόμτσιος, Γρηγόρης Μωυσιάδης

Το έργο:
Ο Δικαιόπολης ήρωας του Αριστοφάνη
Βλέπει πως τον πόλεμο τον πελοποννησιακό
Και η Σπάρτη και η Αθήνα χάνει
Ζητάει από τους εχθρούς συνθήκη ειρήνης χωριστή
Γι’ αυτόν και τη φαμίλια του αποκλειστική
Σιγά-σιγά όλοι μπαίνουν στη δική του λογική
Και μια καινούρια κοινωνία προκύπτει ιδανική

 Σχετικές ειδήσεις
Οι Δαιμονισμένοι του Ντοστογιέφσκι στη σκηνή Κοτοπούλη - Rex του Εθνικού Θεάτρου
17.01.2017 12:25
Το Εθνικό Θέατρο στη σκηνή Κοτοπούλη – REX, που στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του θεάτρου αποτελεί πλατφόρμα συνομιλίας με τις άλλες παραστατικές τέχνες, παρουσιάζει -σε σκηνοθεσία και πρωτότυπη μουσική του Αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή Θοδωρή Αμπαζή- μια παράσταση βασισμένη στο κορυφαίο μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι.
Ο γείτονάς μου Ναπολέων Λαπαθιώτης, στο bijoux de kant hood
25.10.2016 11:15
Η bijoux de kant παρουσιάζει την παράσταση Ο γείτονάς μου Ναπολέων Λαπαθιώτης, βασισμένη σε κείμενα των Γιώργου Ιωάννου και Ναπολέοντα Λαπαθιώτη.
Κερδίστε 50 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της παράστασης «Μιά πέτρα λάθος» στο Θέατρο Τέχνης!
13.10.2016 10:06
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θεόδωρου Γράμψα «Μιά πέτρα λάθος». Το Θέατρο Τέχνης δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της παράστασης την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 9.15, προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.
Ανκόρ, η νέα παράσταση του Θέατρου Άττις
15.04.2016 12:54
Ολοκληρώθηκαν οι πρόβες του "ΑΝΚΟΡ" της νέας παράστασης του Θεάτρου Άττις σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου.