Η Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, έρχεται με ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δώρο για τους πολυπληθείς φίλους των Puressence! Το group από το Manchester της Αγγλίας, επιστρέφει στην χώρα μας στο Gagarin 205 Live Music Space…

Με τον χαρακτηριστικό κρυστάλινο, επικό και ιδιαίτερα συναισθηματικό ήχο,  ένα χρόνο μετά την τελευταία του επίσκεψη, έρχεται για να παρουσιάσει καινούργιο υλικό και μαζί με όλα εκείνα τα τραγούδια που έχουμε όλοι αγαπήσει τα τελευταία δέκα χρόνια.

India, I Suppose, Casting Lazy Shadows, Fire, It Doesn’t Matter Anymore, This Feeling, Walking Dead, Don’t Know Any Better είναι μόνο μερικά από τα πιο γνωστά κομμάτια τους που κατέκτησαν, αρχικά, το ραδιόφωνο και στη συνέχεια το κοινό της χώρας μας, το οποίο έχει τοποθετήσει το συγκρότημα στην κορυφή των προτιμήσεών του, σχεδόν από την πρώτη στιγμή.

Με την αγγελική, falsetto φωνή του James Mudriczki να χρωματίζει με έναν ιδιαίτερα συναισθηματικό και, συχνά, μελαγχολικό τρόπο τις πανέμορφες μελωδίες της μπάντας, οι οποίες φέρνουν στο νου πότε τους – αγαπημένους του μπασσίστα τους Kevin Matthews – θρυλικούς Joy Division και πότε τους U2 της εποχής του Unforgettable Fire και του Joshua Tree, τα τραγούδια των Puressence ίσως ηχούν εκτός μόδας για την, ταχύτατα μεταβαλόμενη και αιωνίως ευρισκόμενη σε αναζήτηση του επόμενου σωτήρα του rock, Βρετανική αγορά αλλά χτυπούν κατευθείαν στην καρδιά του Ελληνικού κοινού που αρέσκεται σε παρόμοια σκοτεινά, μελοδραματικά ακούσματα.

Το πιο πρόσφατο album τους Don’t Forget To Remember ηχογραφήθηκε στα Revolution Studios, σε παραγωγή του Andy Mc Pherson που στο παρελθόν έχει δουλεψει με μεγάλα ονόματα όπως οι Who, Buzzcocks, Doves, Johnny Marr, Badly Drawn Boy και άλλα.

Η συναυλία θα ανοίξει με την εμφάνιση των Flakes, ένα νέο art-punk κουιντέτο από την Ελλάδα, το οποίο κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις με το ντεμπούτο album του Lick Your Fingers If You Like It.