Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

4η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στο Δήμο Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη

4η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στο Δήμο Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη

Αρχαίους Αιγύπτιους και Πειρατές, τον Γάλλο ζωγράφο Ανρί Ματίς και τον Ισπανό Χουάν Μιρό, θα συναντήσουν τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στην 4η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας. Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη θα προσφέρουν για ένα μήνα ταξίδια στο παρελθόν και στο μέλλον δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν την «άλλη όψη» της βιβλιοθήκης.

 

Πιο συγκεκριμένα με τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…», παιδιά, έφηβοι, βιβλιοθηκονόμοι, εικαστικοί των δημοτικών βιβλιοθηκών Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, συμμετέχουν στην 4η Καλοκαιρινή Εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας που για πρώτη φορά οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library.

 

Τα παιδιά θα ανακαλύψουν μέσα από εργαστήρια και δραστηριότητες τους ποικίλους ρόλους που μπορεί να έχει μια βιβλιοθήκη .  Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου 2015 και θα διαρκέσει για ένα μήνα και στις δυο δημοτικές ενότητες, Νίκαια και Ρέντη.

Σχετικές ειδήσεις
«Τα Ψηλά Βουνά» στο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας
05.09.2016 12:48
Το θεατρικό έργο «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου ανεβαίνει τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη για τα 30 χρόνια του θεάτρου.
«Το Βιβλίο των Θρύλων»: Η καλοκαιρινή περιοδεία ξεκινάει από την Πάρο!
22.07.2016 13:12
Η θεατρική παράσταση Το Βιβλίο των Θρύλων ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία, στις 22 Ιουλίου 2016, στο Φεστιβάλ Πάρκο Πάρου.
Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία σε καλοκαιρινή περιοδεία
06.07.2016 10:39
Την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, ξεκινάει η καλοκαιρινή περιοδεία για τη νέα παράσταση "Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία", του Robert Fisher, από το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση.
Ο παπουτσωμένος γάτος σε καλοκαιρινή περιοδεία!
01.07.2016 17:07
Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις» παρουσιάζουν τον Παπουτσωμένο Γάτο σε μία μικρή καλοκαιρινή περιοδεία!
Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας
24.05.2016 13:55
Το αγαπημένο παραμύθι παιδιών «Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος» γραμμένο από τους Αδελφούς Γκριμ παρουσιάζει η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας.