Ο Ted, το άτακτο χνουδωτό αρκουδάκι, επιστρέφει στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015, από την UIP.

Από τον Σεθ ΜακΦάρλεν, δημιουργό της πολυβραβευμένης με ΕΜΜΥ τηλεοπτικής σειράς Family Guy, έρχεται η συνέχεια της πιο ανατρεπτικής κωμωδίας-φαινόμενο του 2012 που έσπασε τα ταμεία παγκοσμίως, ΤΕD, συστήνοντάς μας το ομώνυμο αξιολάτρευτο μεν, άτακτο, αθυρόστομο και υπερσεξουαλικό δε χνουδωτό αρκουδάκι που δεν αφήνει κατάχρηση για κατάχρηση στην οποία να μην επιδοθεί.

Πρωταγωνιστής και πάλι ο Μαρκ Γουόλμπεργκ στο ρόλο ενός αιώνιου έφηβου, ο οποίος, αυτή τη φορά, προσπαθεί να βοηθήσει τον λούτρινο «κεραυνοκολλητό» του όχι μόνο να παντρευτεί την σέξι «καλή» του, αλλά και να γίνει πατέρας. Μόνο που αυτό απαιτεί την αναγνώριση από το κράτος του Ted ως ατόμου με δικαιώματα. Ένα ντελιριακό «παραμύθι» που συνδυάζει μοναδικά live action και CGI, αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους όσοι αρνούνται να αποχωριστούν το σκανδαλιάρικο παιδί μέσα τους!

Η ταινία αποτελεί την εξίσου «κάφρικα» διασκεδαστική συνέχεια της ταινίας TED του Σεθ ΜακΦάρλεν, ο οποίος συνυπογράφει και πάλι το σενάριο, ενώ το καστ συμπληρώνουν, σε χαρακτηριστικές σκηνές, οι Λίαμ Νίσον (από τις ξεκαρδιστικότερες της ταινίας),  Μόργκαν Φρίμαν και Τζιοβάνι Ρίμπισι στον ίδιο χαρακτηριστικό ρόλο με μάτι που δε γυαλίζει απλώς, φοβίζει. Στην ταινία ακόμα βλέπουμε και τον ποδοσφαιριστή Τομ Μπρέιντι (της Ζιζέλ!).

Αρχικά ο ΜακΦάρλεν ήταν διστακτικός στη λογική μιας δεύτερης ταινίας. Δεδομένου, όμως, πως επρόκειτο για μια ανθρωποκεντρική κωμωδία, σκέφτηκε πως οι δύο ήρωες μπορούν κάλλιστα να πρωταγωνιστήσουν σε μια ολόφρεσκη περιπέτεια, όπερ και εγένετο. Άλλωστε, αυτή δεν είναι και η λογική του Family Guys; Έτσι, με βασικό πυρήνα τη σχέση του Γουόλμπεργκ με τον αρκούδο, παρακολουθούμε μια νέα ιστορία που καταφέρνει να θίγει, με τον πιο καυστικό τρόπο, πολύ σοβαρά κοινωνικά θέματα, δίχως στιγμή να προδίδει την κωμωδία που υπηρετεί.

Η ιδέα για την υπόθεση της ταινίας αυτής προήλθε από ένα βιβλίο που διάβαζε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος για την υπόθεση Ντρεντ Σκοτ (Το Ανώτατο Δικαστήριο, το 1857, με την «Απόφαση Ντρεντ Σκοτ», αρνήθηκε να θεωρήσει ότι οι μαύροι ήταν πολίτες). Σε αυτή τη λογική… πώς νομιμοποιείται ένα λούτρινο αρκουδάκι να θεωρείται υποκείμενο και όχι αντικείμενο ιδιοκτησίας; Γιατί, όσο ευπροσάρμοστοι κι αν είναι οι άνθρωποι κι όσο κι αν έχουν αποδεχτεί πως «Ζωντάνεψε ο αρκούδος. Τι να πεις… Συνέβη.» κάποια στιγμή θα προκύψει ζήτημα νομιμοποίησης της χρήσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κι έτσι βρίσκουμε τους ήρωές μας επτά χρόνια μετά, με τον Τζον (Γουόλμπεργκ) χωρισμένο και τον Τed φρεσκοπαντρεμένο, αλλά με συζυγικά προβλήματα που μόνο η έλευση ενός παιδιού μπορεί να σώσει. Πηγή έμπνευσης για τις σκηνές απόλυτου χάους, κλασικές κωμωδίες όπως Planes και Trains and Automobiles.

Σχολιάζει ο πρωταγωνιστής Μαρκ Γουόλμπεργκ «Η πρώτη ταινία ήταν η πρώτη κωμωδία που βγήκε ακατάλληλη γιατί, εκτός από απίστευτο χιούμορ, είχε και αυθεντικότητα και (αθυρόστομο)  αυθορμητισμό. Όταν ρωτήθηκα για τη συνέχεια είπα αμέσως ναι γιατί θα ξαναδούλευα με τον Σεθ. Είναι η πρώτη φορά που γυρίζω συνέχεια ταινίας κι αυτό γιατί ήξερα πως ο Σεθ θα έκανε μια αυτόνομη ταινία.»

Εκτός της εκρηκτικής Τζέσικα Μπαρθ που υποδύεται τη σύζυγο του Ted, στην ταινία πρωταγωνιστεί και η Αμάντα Σέιφριντ, γνώριμη στον Σεθ από τη άψογη συνεργασία και συνύπαρξή τους επί οθόνης στην ταινία A Million Ways to Die in The West.

Και αν το Ted το βρήκατε αθυρόστομο… πού να δείτε τώρα τι διαμάντια βγαίνουν από το στοματάκι του αρκούδου μας! Κανείς δεν ξεφεύγει της σάτιράς του… Άλλωστε, το γεγονός πως είναι λούτρινος προσφέρει την ιδανική απενοχοποίηση που ένας άνθρωπος δεν απολαμβάνει συχνά.

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ (&TED)

ΣΕΘ ΜΑΚΦΑΡΛΕΝ

Γεννήθηκε το 1973 στo Κονέκτικατ και έχει σπουδάσει την τέχνη του animation.
Είναι o ιθύνον νους και η ψυχή πίσω από την πολυβραβευμένη τηλεοπτική σειρά Family Guy, ενώ δικές του είναι και οι σειρές American Dad! & The Cleveland Show.

Τον γνωρίσαμε καλύτερα ως η φωνή του Ted στην ομώνυμη ταινία. Ο πρώτος το πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν στην ταινία A Million Ways to Die in the West.

ΤΟ ΚΑΣΤ

ΜΑΡΚ ΓΟΥΟΛΜΠΕΡΓΚ

Γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1971 στο Ντόρτσεστερ. Έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ταινία Renaissance Man. Για την ερμηνεία του στις ταινίες The Departed του Μάρτιν Σκορσέζε και The Fighter προτάθηκε για Όσκαρ και για Χρυσή Σφαίρα.

Παλαιότερες ταινίες: Renaissance Man, The Basketball Diaries, Fear, Traveller, Boogie Nights, The Big Hit, The Corruptor, Three Kings, The Yards, The Perfect Storm, Planet of the Apes, Rock Star, The Truth About Charlie, The Italian Job, I Heart Huckabees, Four Brothers, Invincible, The Departed, Shooter, We Own The Night, The Happening, Max Payne, The Lovely Bones, Date Night, The Other Guys, The Fighter, Contraband, Ted, Broken City, Pain & Gain, 2 Guns, Lone Survivor, Transformers: Age of Extinction, The Gambler.

ΑΜΑΝΤΑ ΣΕΪΦΡΙΝΤ

Γεννήθηκε το 1985. Ξεκίνησε το μόντελινγκ στα 11 της. Έκανε το ντεμπούτο της στη σειρά As the World Turns. Έκανε αίσθηση για την ερμηνεία της στην ταινία Mamma Mia!. Το ταλέντο της στο τραγούδι επιβεβαιώθηκε και στην ταινία Les Miserables.

Παλαιότερες ταινίες: Μean Girls, Nine Lives, American Gun, Alpha Dog, Mamma Mia!, Jennifer’s Body, Chloe, Dear John, Letters to Juliet, Red Riding Hood, In Time, The End of Love, Gone, Ted, Les Miserables.

ΤΖΕΣΙΚΑ ΜΠΑΡΘ

Γεννήθηκε το 1978 στη Φιλαδέλφεια. Σπούδασε επικοινωνία και υποκριτική. Την πρωτοεντοπίσαμε στην ταινία Τed. Άλλες κινηματογραφικές της εμφανίσεις είναι στις ταινίες Neo Ned, Next και Get Smart.

Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Αμάντα Σέιφριντ, Τζέσικα Μπαρθ και… ο Τed (με τη φωνή του Σεθ ΜακΦάρλεν)
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Σεθ ΜακΦάρλεν

Διάρκεια: 115’