Από τις εκδόσεις Ροές και στη σειρά «Ροές / Ποίηση» επανακυκλοφόρησε σε Β΄ έκδοση το βιβλίο του Νίκου Ερηνάκη με τίτλο Σύντομα όλα θα καίγονται και θα φωτίζουν τα μάτια σου.

Το βιβλίο αυτό υπήρξε, το 2009, η πρώτη ποιητική συλλογή ενός νεαρού ποιητή που αποδείχθηκε ένας από τους σημαντικότερους της νέας γενιάς.

Όπως δικαιολογημένα σημειωνόταν στο Δελτίο Τύπου της Α΄ έκδοσης το 2009:

«Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως αξιοπρόσεχτη πρώτη παρουσία στα ελληνικά γράμματα.»

Ο νεαρός ποιητής έχει ένα εγγενές χάρισμα γητευτή νοημάτων, μεταφραστή συναισθημάτων, ενορχηστρωτή ιδεών – ο λόγος του είναι ολόφρεσκος και ώριμος.»

Εκπροσωπεί μια γενιά ασφαλώς ανασφαλή, οργισμένα αποστασιοποιημένη, αλλά και με άπειρες δυνατότητες, καινοφανείς δεξιότητες, γονιδιακή σοφία και οξυμμένο ένστικτο. Σ’ αυτήν απευθύνεται, κατευθύνει όμως τη λυρική δυναμική των στίχων του και προς όλους τους ζωντανούς ανθρώπους. Γράφει καίριους στίχους κοινοποιώντας μας μυστικά ουσίας (αντί να τα γράφει στους τοίχους)…»

Ο Νίκος Ερηνάκης (1988, Αθήνα) είναι υποψήφιος διδάκτωρ Φιλοσοφίας στο Λονδίνο έχοντας σπουδάσει οικονομικά (ΟΠΑ), φιλοσοφία και συγκριτική λογοτεχνία (Warwick) και φιλοσοφία των κοινωνικών επιστημών (LSE). Το 2009 εκδόθηκε η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο “Σύντομα όλα θα καίγονται και θα φωτίζουν τα μάτια σου” (Ροές). Το 2011 εκδόθηκε σε μετάφρασή του μια επιλογή ποιημάτων του Γκέοργκ Τρακλ και σχετικών κειμένων του Μάρτιν Χάιντεγκερ με τίτλο “Σκοτεινή αγάπη μιας άγριας γενιάς” (Γαβριηλίδης). Το 2013 εκδόθηκε η δεύτερη ποιητική συλλογή του με τίτλο “Ανάμεσα σε όσα πέφτει η σκιά” (Γαβριηλίδης). Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε πέντε γλώσσες.