Το Φεστιβάλ Αθηνών 2015 υποδέχεται στο Ηρώδειο την όπερα του Ζωρζ Μπιζέ, Κάρμεν, σε νέα παραγωγή από την Εθνική Λυρική Σκηνή, σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη, για τέσσερις παραστάσεις. – Οι παραστάσεις αναβάλλονται

Εμβληματική όπερα η Κάρμεν, εξακολουθεί να προκαλεί όπως και όταν πρωτοείδε το φως, πριν από 140 χρόνια. Η φερώνυμη ηρωίδα υπερασπίζεται την ελευθερία της και το δικαίωμα να επιλέγει η ίδια ερωτικούς συντρόφους, όχι να την επιλέγουν αυτοί. Αποτελεί απειλή για κοινωνίες ανδροκρατούμενες και πατριαρχικές. Οι επιλογές της κλονίζουν τα θεμέλιά τους. Μόνη λύση, η εξόντωσή της. Την αναλαμβάνει ο ερωτευμένος και «προδομένος» Δον Χοσέ. Μια αντισυμβατική υπόθεση, την οποία εξέφρασε μέσα από την –τότε εξίσου αντισυμβατική, σήμερα δημοφιλέστατη– μουσική του ο Ζωρζ Μπιζέ.

Συντελεστές:

Μουσική διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης
Σκηνοθεσία: Στήβεν Λάνγκριτζ
Σκηνικά, κοστούμια: Γιώργος Σουγλίδης
Βίντεο: Silbersalz Film GmbH, Τόμας Μπέργκμαν
Φωτισμοί: Τζουζέππε ντι Ιόριο
Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος
Διεύθυνση παιδικής χορωδίας: Μάτα Κατσούλη

Συμμετέχουν: Ορχήστρα, Χορωδία και Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Διανομή:
Κάρμεν – Ρινάτ Σαχάμ, Ζεραλντίν Σωβέ
Δον Χοσέ – Τζανκάρλο Μονσάλβε
Μικαέλα – Τσέλια Κοστέα
Εσκαμίγιο – θ.α.

Στα Γαλλικά, με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπέρτιτλους

Ανακοίνωση

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, λόγω της παρούσας κατάστασης, ανακοινώνει την αναβολή της παραγωγής “Κάρμεν”, η οποία ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στις 26, 28, 30, 31 Ιουλίου στο Ηρώδειο. Οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής της παραγωγής θα ανακοινωθούν σύντομα.
 
Η διαδικασία επιστροφής των εισιτηρίων, ορίζεται ως εξής:

– Για αγορές που πραγματοποιήθηκαν με μετρητά η επιστροφή των χρημάτων θα πραγματοποιείται από τα κεντρικά Εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου, – Δευτέρα με Παρασκευή 09.00-17.00 & Σάββατο 09.00-15.00), μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας.

– Για αγορές που πραγματοποιήθηκαν με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες η επιστροφή των χρημάτων γίνεται αυτόματα στην κάρτα με την οποία αγοράστηκε το εισιτήριο