Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Dubwise Hi-Fi by Jonah Dan

Dubwise Hi-Fi by Jonah Dan
Αν θέλετε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία αισθήσεων και δονήσεων τότε πρέπει να πάτε στο An Club στις 26 Δεκεμβρίου. Χειροποίητα Dubwise Hi-hi ηχοσυστήματα σε συνδυασμό με live dub sessions, dj sets και καταξιωμένους MC από το εξωτερικό προσφέρουν ιδιαίτερα χρωματισμένα ηχητικά αποτελέσματα.

Τα χειροποίητα ηχοσυστήματα (sound systems) αποτελούν την βάση της Τζαμαϊκανικής μουσικής παράδοσης από τα μέσα της δεκαετίας του ’50 και έχουν επηρεάσει την εξέλιξη πολλών σύγχρονων μουσικών ειδών όπως Drum &Bass, Dubstep, Garage κτλ.

Παίζοντας Reggae και Dub από τη δεκαετία του 70 και μετά, τα sound system πέρασαν τον Ατλαντικό και έφτασαν στην Ευρώπη μέσω της Αγγλικής  reggae σκηνής. Σήμερα υπάρχουν και σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Ο selector  που επιλέγει την μουσική και χειρίζεται τον ήχο έχει την δυνατότητα να αλλάζει τον ήχο και να τον ελέγχει ανάλογα με την μουσική επιλογή του. Με δυνατά μπάσα σαν βροντή και πρίμα ηλεκτρικά σαν κεραυνούς, η  Reggae και η Dub ακούγονται πραγματικά σαν μουσική που περιέχει μήνυμα, και κουνάνε την διάθεση του ακροατή που συνήθως είναι αδύνατον να μήν χορέψει.

Ο Jonah Dan, τραγουδιστής, παραγωγός και μουσικός και αναμφισβήτητα ο πιο ηχογραφημένος percussionist στην Ευρώπη, θα βρίσκεται στο An παρέα με το τριμελές σχήμα AtikoMinusProject πλέον αφοσιωμένο στους ήχους της Roots Reggae και Dub μουσικής και τους selectors: MashDown 45 , MistaOperator ,Skitlab , Anna Mystic ,Shortie (Dub Providers U.K).

Σχετικές ειδήσεις
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Petros Klampanis Group live στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
22.04.2016 15:12
Προερχόμενος από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού...ο Έλληνας κορυφαίος μουσικός και - σύμφωνα με το περιοδικό JazzTimes - έξοχος μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης - εμφανίζεται για πρώτη φορά μαζί με το προσωπικό του 6μελές γκρουπ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Ιάννης Ξενάκης: Μουσική | Αρχιτεκτονική, μια ημερίδα και μια συναυλία στο Μέγαρο
11.04.2016 12:28
Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και η Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ συνδιοργανώνουν το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, σε συνεργασία με το Megaron Plus, την ημερίδα ΙΑΝNΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ: ΜΟΥΣΙΚΗ | ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ.
Dr. Albert Flipout’s One Can Band ft Mickey Pantelous live στο Ίλιον Plus
29.03.2016 14:02
Πολυπράγμων και εξαιρετικά προικισμένος μουσικός με μεγάλη εμπειρία στα μπλουζ, τη τζαζ και τη ροκ μουσική o Mickey Pantelous μας ταξιδεύει Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 στο Ίλιον Plus, με αφορμή την προσωπική κωμικοτραγική ιστορία του συνοδοιπόρου του δόκτορα Flipout* * (Της κονσέρβας κρουστό που έχει δεμένη στο αριστερό του πόδι) στην αμερικάνικη μουσική και ιστορία, με αναφορές σε όλο τον 20ο αιώνα έως τις μέρες μας.