Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Road to Knowhere από τους The Erasers στο Φεστιβάλ Αθηνών 2015

Road to Knowhere από τους The Erasers στο Φεστιβάλ Αθηνών 2015

Η ομάδα The Erasers παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Αθηνών 2015, το Road to Knowhere, ένα οπτικοακουστικό αφήγημα δρόμου, για μία παράσταση στις 19 Ιουλίου 2015.

Το 2040 ένα κινηματογραφικό συνεργείο Οπτικής Καταστολής αναλαμβάνει το γύρισμα ενός δραματοποιημένου ντοκυμαντέρ που θα παρουσιαστεί στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης από την ανέγερση της “Πληροφορικής Ασπίδας”. Το ντοκυμαντέρ περιγράφει το ταξίδι τριών ανθρώπων που διασχίζουν την Ευρώπη με ένα αυτοκίνητο το καλοκαίρι του 2015, λίγες μέρες πριν να ξεσπάσει ο μεγάλος ευρωπαϊκός εμφύλιος. Το θέμα του ωστόσο παραμένει διαφορετικό. Είναι η εξιστόρηση των γεγονότων που έμελλε να μείνουν στην ιστορία με την ονομασία: “Η Μεγάλη Νύχτα”.

Η καλλιτεχνική ομάδα The Erasers, με έδρα την Αθήνα και το Βερολίνο, δημιουργήθηκε το 2006 με σκοπό να διευρύνει τα όρια του θεάτρου μέσα από οπτικο­ακουστικές υβριδικές παραστάσεις. Οι παραστάσεις τους περιλαμβάνουν σκηνική performance, κινηματογράφο σε πραγματικό χρόνο, κείμενα, βίντεο, ήχο και το διαδίκτυο για να αφηγηθούν ιστορίες για τον σύγχρονο άνθρωπο του 21ου αιώνα. Ο συνδυασμός αυτών των διαφορετικών στοιχείων αποτελεί πρόκληση για την αναζήτηση μιας νέας οπτικο­ακουστικής γλώσσας. Στόχος της ομάδας είναι να δημιουργήσουν μια συνολική εμπειρία, ένα “ανοιχτό” έργο όπου το κοινό μπορεί να συμμετέχει έχοντας την ελευθερία της ερμηνείας.

Στην παράσταση γίνεται χρήση φωτιστικών εφέ στροβοσκοπικού τύπου (strobo) για σύντομο διάστημα, ενώ η μουσική είναι σε πολύ μεγάλη ένταση.

Συντελεστές:

Βασισμένο σε μια ιδέα των Γιώργου Κακανάκη, Μάκη Κεντεποζίδη, Γιώργου Κωνσταντινίδη
 
Σκηνοθεσία: The Erasers (Γιώργος Κακανάκης, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Σωτήρης Μήτσιος)
Σενάριο: Γιώργος Κακανάκης, Χρήστος Πασσαλής
Δραματουργία: Γιώργος Βαλαής, Μάκης Κεντεποζίδης
Μουσική σύνθεση: Θάλεια Ιωαννίδου , Μάκης Κεντεποζίδης, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Στέφανος Κωνσταντινίδης
Σκηνικά: Kenny MacLellan, Σοφία Κατσουλιέρη
Διευθυνση φωτογραφίας, φωτιστικός σχεδιασμός: Θοδωρής Μιχόπουλος
Σχεδιασμός ήχου: Στέφανος Κωνσταντινίδης
Σχεδιασμός βίντεο προβολών: Γιώργος Κωνσταντινίδης, Σωτήρης Μήτσιος
Προγραμματισμός Maxmsp: Αντώνης Καλαγκάτσης
Κάμερα: Αντώνης Φυσεκίδης
Συντονισμός: Μαρία Φραγκάκη
Ηχογράφηση και παραγωγή αυθεντικής μουσικής και επεξεργασία εικόνας: Φabrika Music
 
Παίζουν: Γιώργος Κακανάκης, Χρήστος Πασσαλής, Θεοδώρα Τζήμου και άλλοι

Σχετικές ειδήσεις
Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Οι συζητήσεις live στο Facebook
17.06.2016 14:25
Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου εγκαινιάζει μια σειρά από παράλληλες δράσεις που θα συνοδεύουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ως τα τέλη Ιουλίου με σκοπό να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σύνδεσης της σκέψης με την πράξη.
Πρώτες φωτογραφίες του Young Lear της Ιόλης Ανδρεάδη στο Φεστιβάλ Αθηνών
14.06.2016 14:52
Η Ιόλη Ανδρεάδη κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών (17 & 18 Ιουλίου) με την παράσταση «Young Lear», προσεγγίζοντας τον εμβληματικό σαιξπηρικό ήρωα με ανατρεπτική ματιά.
Minefield, της Lola Arias στο Φεστιβάλ Αθηνών
07.06.2016 17:04
Η Αργεντίνα Λόλα Αρίας, συγγραφέας, σκηνοθέτις θεάτρου και περφόρμερ, παρουσιάζει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το Minefield, μια παράσταση βασισμένη σε αφηγήσεις Βρετανών και Αργεντίνων βετεράνων που πολέμησαν στα νησιά Φώκλαντ ή, κατά τους Αργεντίνους στις Μαλβίνες νήσους, το 1982.
Άμλετ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από τον Οσκάρας Κορσουνόβας στο Φεστιβάλ Αθηνών
03.06.2016 17:08
Το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί τον πολυβραβευμένο λιθουανό σκηνοθέτη Οσκάρας Κορσουνόβας, ο οποίος προσεγγίζει τον Άμλετ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, με τρόπο διαφορετικό.

Follicle / Θύλαξ: Ένα οπτικοακουστικό παραμύθι στο Bios
06.05.2016 15:50
Το Bios παρουσιάζει από την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 ένα οπτικοακουστικό παραμύθι με τίτλο Follicle / Θύλαξ.