Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Γιορτές Ανοιχτού Θέατρου 2015 στη Θεσσαλονίκη

Γιορτές Ανοιχτού Θέατρου 2015 στη Θεσσαλονίκη

Οι «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου» θα διαρκέσουν φέτος έως και τις 2 Αυγούστου 2015. Στη φετινή διοργάνωση θα πάρουν μέρος 9 σχήματα με συνολικά 15 παραστάσεις, με έργα σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίου. Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου.

Από τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε:

Στη συνεχιζόμενη προσπάθεια αναβάθμισης του θεσμού των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου αναφέρθηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου, κάνοντας λόγο για ένα πρόγραμμα αξιόλογο, που σχεδιάστηκε με γνώμονα το σεβασμό για το θεατή. «Πρωταρχική μας σκέψη είναι οι υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πολίτες και η σταδιακή τους αναβάθμιση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλες τις αντιξοότητες της εποχής και παράλληλα τις προκλήσεις» τόνισε η Αντιδήμαρχος και συνέχισε: «Τα προβλήματα είναι πολλά, τόσο στο οικονομικό σκέλος, όσο και στην υποδομή του Θεάτρου Κήπου, το οποίο ωστόσο έχει συμπεριληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου , με στόχο τη βελτίωση χρόνιων δυσλειτουργιών. Παρ’ όλα αυτά ο συγκεκριμένος θεσμός έχει διαχρονικά αποδείξει ότι έχει και λόγο ύπαρξης και προοπτικές αναβάθμισης, καθώς στηρίζεται στους ανθρώπους που υπηρετούν τον πολιτισμό και μία από τις πιο σημαντικές εκφάνσεις του, το θέατρο».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιάννα Τσόκου, αναφέρθηκε στους δύο άξονες τους φετινού ρεπερτορίου, το κλασικό θέατρο αλλά και σε εκείνο που βάζει σε πρώτο πλάνο τη σχέση του ανθρώπου με την ιστορία. «Στους δύσκολους καιρούς, ο πολιτισμός μας δίνει χέρι βοηθείας, ώστε να σκεφθούμε υπεύθυνα, να προχωρήσουμε και να χαρούμε. Η συνεργασία της επιτροπής με το Δήμο είναι πολύ καλή και στηρίζεται στην κοινή προσπάθεια αναβάθμισης του θεάτρου της πόλης,  που είναι ζωντανό και που ζητά χώρο για να εκφραστεί, αλλά και σε αξιόλογες παραγωγές από όλη την Ελλάδα» τόνισε η ίδια.

Ο θεατρολόγος και μέλος της επιτροπής, Νικηφόρος Παπανδρέου, από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η νέα γενιά των σκηνοθετών έχει μια σημαντική παρουσία στο φετινό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης μπορείτε να το δείτε εδώ: http://www.thessaloniki.gr/portal/page/portal/DimosThessalonikis/GiortesAnoiktouTheatrou

Σχετικές ειδήσεις
Το πρόγραμμα της  Β’ σκηνής Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας για τη νέα σεζόν
22.09.2016 13:52
Η Kart Productions, η σκηνοθέτης Μαρία Ξανθοπουλίδου και ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μυλωνάς, αναλαμβάνουν για τη χρονιά που μας έρχεται τη Β΄σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας και παρουσιάζουν ένα πολυποίκιλο ρεπερτόριο με βασικό άξονα θεατρικές παραστάσεις αλλά και παράλληλες δράσεις μουσικής, χορού, video art και σεμιναρίων.
Αντιγόνη σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου
08.07.2016 15:09
Με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, από την 5η Εποχή Τέχνης, που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 13, την Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016, στις 21.15, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, συνεχίζεται το πρόγραμμα των 34ων Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Τα σαράντα κλειδιά, από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου
07.07.2016 13:22
Με το έργο «Τα σαράντα κλειδιά» που θα παρουσιαστεί από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, στις 21.15, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, συνεχίζεται το πρόγραμμα των 34ων Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Λωξάντρα, με την Άννα Βαγενά στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου
08.06.2016 12:27
Στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, την Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, θα παρουσιαστεί η παράσταση «Λωξάντρα» με την Άννα Βαγενά, στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2016
23.03.2016 10:19
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (Δ.Ι.Θ.). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα.