Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Architecture Year Show 2015 στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Architecture Year Show 2015 στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Την Δευτέρα 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση τα εγκαίνια του ARCHITECTURE YEAR SHOW 2015 των φοιτητών του προγράμματος BA (Hons) Architecture του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολεγίου  Θεσσαλονίκης, με τίτλο ‘Adaptable spaces’. Μια βραδιά αφιερωμένη στη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την έμπνευση.   

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των φοιτητών και των οικογενειών τους, των ακαδημαϊκών του τμήματος και προσκεκλημένων.

Οι φοιτητές του Foundation Year και του δευτέρου έτους του Τμήματος παρουσίασαν στο κοινό τις τελικές εργασίες της σύνθεσης, καθώς και επιπρόσθετο υλικό  από τα υποστηρικτικά μαθήματα του προγράμματος. Οι δευτεροετείς φοιτητές ασχολήθηκαν με τον σχεδιασμό μιας  συσκευής ύπνου για αστέγους, καθώς και με ένα κτηριακό πρόγραμμα για την επανένταξη του χρήστη στο κοινωνικό πλαίσιο.  

Οι φοιτητές του Foundation Year σχεδίασαν κτήρια μικρής κλίμακας που αναφέρονται στον σύγχρονο τρόπο ζωής (κατοικία, pavilion, εκθεσιακός  χώρος).

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2015.

Σχετικές ειδήσεις
Europe 40under40, έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.02.2017 17:33
Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσει τα πιο ελπιδοφόρα ανερχόμενα ταλέντα της αρχιτεκτονικής και του βιομηχανικού σχεδιασμού της Ευρώπης για το 2016 σε μια αρχιτεκτονική έκθεση που δεν πρέπει να χάσετε.
Architecture Year Show 2016 στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην Αθήνα
22.06.2016 10:52
Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Αθήνα σας προσκαλεί την Τετάρτη, 22 Ιουνίου στα επίσημα εγκαίνια του ετήσιου ARCHITECTURE YEAR SHOW 2016 των φοιτητών Αρχιτεκτονικής.
Architecture of Reality: Μία έκθεση τέχνης με αφορμή το έργο του Le Corbusier
24.03.2016 13:47
Το πρόγραμμα Visual Arts της σχολής Frances Rich of Fine and Performing Arts του Deree - Αμερικανικού κολλεγίου Ελλάδος, παρουσιάζει την έκθεση Architecture of Reality, στην οποία συμμετέχουν σπουδαστές και απόφοιτοι του τμήματος.
UPPER - Contemporary Architecture in Athens: έκθεση του Άγγελου Κωνσταντινίδη στο Booze
08.03.2016 17:04
Το BOOZE μας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “UPPER” Contemporary Architecture in Athens του Άγγελου Κωνσταντινίδη, με την τεχνική Long Exposure [μεγάλος χρόνος έκθεσης με κλειστό διάφραγμα].
Go fly a kite!: έκθεση χαρταετών στο Contemporary Space Athens
03.03.2016 16:39
Το Chicago Athenaeum, Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει με αφορμή την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, την έκθεση από χειροποίητους χαρταετούς από την Κίνα, το Μπαλί, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, με τίτλο «GO FLY A KITE!» και σας προσκαλεί στα εγκαίνια την Κυριακή 19 Μαρτίου 2016, στις 7.00 μ.μ. στο Contemporary Space Athens.